این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 20 مهر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۸۵-۹۴
عنوان فارسی
تغییرات اسیدهای چرب در مرحله جنینی و لاروی ماهی صبیتی Sparidentex hasta))
چکیده فارسی مقاله
با توسعه آبزیپروری در بخش ماهیان دریایی، شناسایی ترکیب مواد مغذی موردنیاز لارو در مراحل آغازین زندگی، بیشتر مورد توجه قرار گرفتهاست. علیرغم اهمیت آشکار تغذیه در رشد لارو ماهی صبیتی، که از گونههای اقتصادی در آبزیپروری جنوب کشور است، بهدلیل ریز و حساس بودن به دستکاری لارو ماهیان دریایی، اطلاعات کمی در مورد احتیاجات غذایی در دست میباشد. ترکیبات جنین و کیسه زرده تحت تاثیر تغدیه مولدین میباشد و با توجه به نقش حیاتی اسیدهای چرب در نفوذپذیری غشا در مرحله لاروی، میتوان با مدیریت صحیح ترکیبات اسیدهای چرب موردنیاز در شروع تغدیه آغازین (غذای خشک و یا غنی سازی غذای زنده)، درصد بقای لاروها را افزایش داد. در این تحقیق نمونهها در سه مرحله گاسترولا، در زمان جذب کیسه زرده و سه روز پس از جذب کامل کیسه زرده (آغاز تغدیه فعال) برداشت گردید. سپس داخل ازت مایع و فریزر 80- درجه تا زمان انجام کار آزمایشگاهی با استفاده از کروماتوگرافی گازی GC، نگهداری شد. فراوانترین اسیدهای چرب، اولئیک و پالمتیک بود و در مراحل مختلف اسیدهای چرب اختلاف معنیدار آماری مشاهده گردید (P< 0.05). باتوجه به نتایج در SFA و PUFA تا مرحله لاروی روند افزایشی و در MUFA و اولئیک روند کاهشی بود. کاهش برخی اسیدهای چرب بهدلیل مصرف انرژی و افزایش بیشتر برای نقش ذخیره سازی مخصوصا در بافت غشایی است. بنابراین مقدار و نسبت اسیدهای چرب در مراحل اولیه زندگی ماهی صبیتی، حداقل نیاز لاروی در جیره آغازین را تعیین میکند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ماهی صبیتی، مرحله جنینی، مرحله لاروی، اسیدهای چرب
عنوان انگلیسی
Fatty acid changes in embryonic and larval stages of (Sparidentex hasta)
چکیده انگلیسی مقاله
With the development of aquaculture in the marine fish sector, the identification of the nutrient composition required by larvae in the early stages of life has more considered. Despite the obvious importance of nutrition in the development of larvae of Sparidentex hasta, which is an economic species in aquaculture at; the south of the country, due to the small size and sensitivity to manipulation of marine fish larvae, little information is available about nutritional needs. Embryo and yolk sac compounds are affected by reproductive nutrition and according to the vital role of fatty acids in membrane permeability in the larval stage; it is possible to increase the survival rate of larvae by proper management of the fatty acid compounds required at the beginning of initial feeding (dry food or live food enrichment). In this study, samples were taken in three stages of gastrula, at the time of yolk sac uptake and three days after complete yolk sac uptake (beginning of active feeding). It was then stored in liquid nitrogen and -80 ° C freezer until laboratory work was performed using GC gas chromatography. The most abundant fatty acids were oleic and palmitic and there was a statistically significant difference in different stages of fatty acids (P< 0.05). According to the results in SFA and PUFA up to larval stage, the trend was increasing, and in MUFA, oleic, it was a decreasing trend. The reduction of some fatty acids is because of energy consumption and further increase is for the role of storage, especially in membrane tissue. Therefore, the amount and ratio of fatty acids in the early stages of the life of the Sparidentex hasta determines the minimum larval requirement in the initial diet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Sparidentex hasta, embryonic stage, larval stage, fatty acids
نویسندگان مقاله
مریم نیکنام | Maryam Niknam
Department of Fisheries. Faculty of Agriculture and Natural Resources, Islamic Azad University, Bandar Abas, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
مازیار یحیوی | Maziar Yahyavi
Department of Fisheries. Faculty of Agriculture and Natural Resources, Islamic Azad University, Bandar Abas, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
جاسم غفله مرمضی |
Southern Aquaculture Research Institute, Khuzestan, Ahvaz
پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور- استان خوزستان
علیرضا سالارزاده | Alireza Salarzadeh
Department of Fisheries. Faculty of Agriculture and Natural Resources, Islamic Azad University, Bandar Abas, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
حبیب وهابزاده | Habib Vahabzadeh
Department of Fisheries, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Islamic Azad University, Lahijan, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-108-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات