این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۱۵-۲۷

عنوان فارسی تاثیر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره بر رشد، بقا و ترکیب لاشه ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus)
چکیده فارسی مقاله       استفاده از نوکلئوتید جیره در پستانداران و موجودات آبزی عملکردهای مثبت گوناگونی بر رشد سیستم ایمنی، دستگاه گوارش، فلور روده، بهبود تولیدمثل، متابولیسم چربی و افزایش مقاومت نسبت به بیماری­ها را نشان داده است. این تحقیق با هدف تعیین اثر نوکلئوتید جیره (واناژن) بر رشد، بقاء و ترکیب لاشه در ماهی استرلیاد انجام گرفت. بدین­منظور ماهیان پس از رقم­بندی با متوسط وزن 1  ±95 گرم در 5 تیمار با 3 تکرار تقسیم شدند. سپس ماهیان با جیره حاوی مکمل نوکلئوتید با مقادیر صفر، 15/0، 25/0، 35/0 و 5/0 درصد به مدت ده هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که میانگین وزن نهایی، میانگین وزن کسب شده (WG)، میانگین نرخ رشد ویژه (SGR)، و میانگین نسبت بازده پروتئین (PER) با افزایش سطوح نوکلئوتید افزایش معنی­داری داشتند (05/0P<)، و در تیمار حاوی 5/0 درصد نوکلئوتید بالاترین میزان بودند. میانگین ضریب تبدیل غذایی (FCR) نیز در تیمار حاوی 5/0 درصد کمترین میزان بود (05/0P<). درصد بقا اختلاف معنی­داری را بین تیمارها نشان نداد (05/0P>). براساس نتایج، میزان پروتئین و چربی لاشه در تیمار 25/0 درصد بالاترین میزان بود (05/0P<) و کمترین مقدار درتیمار شاهد مشاهد شد. نتایج نشان داد که افزودن نوکلئوتید جیره به ترکیب غذایی ماهی استرلیاد سبب بهبود شاخص­های رشد از قبیل افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، نرخ بازده پروتئین، میزان غذای مصرفی و کاهش ضریب تبدیل غذایی گردید. با توجه به نتایج حاصل، غلظت­های بین 25/0-5/0درصد از نوکلئوتید واناژن برای دستیابی به رشد بهینه و اثرات مثبت بر ترکیب لاشه تاس­ماهی استرلیاد توصیه می­گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله استرلیاد، نوکلئوتید، جیره، رشد، ترکیب لاشه

عنوان انگلیسی Influence of different levels of dietary nucleotides on growth performance, survival and carcass composition of sterlet (Acipenser ruthenus)
چکیده انگلیسی مقاله      The use of dietary nucleotides in mammals and aquatic organisms has shown various positive effects on growth, immune system, gastrointestinal tract, and intestinal flora, improvement of reproduction, fat metabolism and increased resistance to diseases. The aim of this study was to determine the effect of dietary nucleotide (vanagen) on growth, survival and carcass composition in sterlet fish (Acipenser ruthenus). For this purpose, fish with an average weight of 95±1 g were divided into 5 treatments with 3 replications. The fish were then fed a diet containing 0, 0.15, 0.25, 0.35 and 0.5% nucleotide supplements for ten weeks. The results showed mean of final weight, weight gained (WG), specific growth rate (SGR), and protein efficiency ratio (PER) increased significantly with increasing nucleotide levels (P< 0.05), and in the treatment containing 0.5% of nucleotides were the highest. (FCR) was the lowest in the treatment containing 0.5% (P< 0.05). According to the results, the amount of protein and carcass fat in 0.25% was the highest and the lowest was observed in the control treatment (P< 0.05). The results showed addition of dietary nucleotides to the diet of sterlet fish improved growth indices such as body weight gain, specific growth rate, and protein efficiency rate, feed intake and reduced feed conversion ratio. According to the results, concentrations between 0.25-0.5percent of vanagen nucleotides are recommended to achieve optimal growth and carcass composition in sterlet.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Sterlet, Nucleotide, Diet, Growth, Carcass composition.

نویسندگان مقاله میگل تکلو | Meigol Taklu
Department of Fisheries, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

هومن رجبی اسلامی | Houman Rajabi Islami
Department of Fisheries, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

سید عبدالمجید موسوی | Seyed Abdolmajid Mousavi
Department of Animal Science, Varamin-Pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پیشوا-ورامین

ایوب یوسفی جوردهی | Ayoub Yousefi Jourdehi
- International Sturgeon Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Rasht, Iran
انستیتو تحقیقات بین الملی ماهیان خاویاری


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-44-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات