این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۲۵۳۵-۲۵۴۴

عنوان فارسی غربالگری مهارکننده­ های آلفاگلوکوزیداز و آلفاآمیلاز موجود در گیاه خاکشیر توسط داکینگ مولکولی برای جلوگیری از پیشرفت دیابت
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: آنزیم­های آلفاآمیلاز و آلفاگلوکوزیداز با شکستن واحدهای پلی­ساکاریدی پیچیده به واحدهای مونوساکاریدی قابل‌جذب، باعث بالا رفتن سطح گلوکز خون می­شوند. هدف از این مطالعه بررسی اثر مهارکنندگی ترکیبات استخراج‌شده از گل گیاه خاکشیر بر فعالیت آنزیم­های آلفاآمیلاز و آلفاگلوکوزیداز در محیط In silico است. مواد و روش­ ها: این مطالعه با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی انجام شد. بدین منظور، ابتدا ترکیبات استخراج‌شده از گل خاکشیر در مطالعه قبلی، از پایگاه داده­ای PubChem گرفته شد و سپس فایل­های مربوط به آنزیم­های­ آلفاآمیلاز و آلفاگلوکوزیداز از پایگاه PDB دریافت شدند. سپس قوانین لیپینسکی و ویژگی­های فیزیکوشیمیایی ترکیبات به ترتیب توسط پایگاه Zink و سرور Swiss ADME پیش­بینی شدند. درنهایت، برای انجام کارهای داکینگ مولکولی از روش داکینگ Molegro Virtual Docker 6.0 و Molegro Molecular Viewer 2.5 استفاده شد. نتایج: اکثر ترکیبات موجود در گل خاکشیر، ویژگی­های فیزیکوشیمیایی مطلوبی داشتند و هم­چنین این ترکیبات توانایی مهار آنزیم­های آلفاآمیلاز و آلفاگلوکوزیداز را داشتند؛ اما از میان این ترکیبات، ترکیب Valtrate با 45/83- کیلوژول بر مول بیش­ترین اثر مهاری را بر آنزیم آلفاآمیلاز داشت. هم­چنین ترکیبات Palatinol و Valtrate به ترتیب با 19/122- و 08/152- کیلوژول بر مول بالاترین میزان مهاری را بر آنزیم آلفاگلوکوزیداز داشتند. نتیجه­ گیری: از نتایج به‌دست‌آمده در این تحقیق توصیفی- تحلیلی، می­توان نتیجه گرفت که از میان ترکیبات داک­شده موجود در گل خاکشیر، ترکیب Valtrate به دلیل قرارگیری مناسب در اکتیوسایت آنزیم­های آلفاگلوکوزیداز و آلفاآمیلاز مهار مؤثرتری را ایجاد می­کند.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آلفاآمیلاز، آلفاگلوکوزیداز، گل خاکشیر، داکینگ مولکولی

عنوان انگلیسی Screening of Alpha-Glucosidase and Alpha-Amylase Inhibitors in the Descurainia Sophia Flower by Molecular Docking to Prevention the Progression of Diabetes
چکیده انگلیسی مقاله Background & Objective: Alpha-amylase and alpha-glucosidase enzymes raise blood glucose levels by breaking down complex polysaccharide units into absorbable monosaccharide units. The aim of this study was to investigate the inhibitory effect of compounds extracted from Descurainia sophia flowers on the activity of alpha-amylase and alpha-glucosidase enzymes in silico. Material & Methods: This study was performed using descriptive-analytical method. For this purpose, first the compounds extracted from Descurainia sophia flower in the previous study were taken from PubChem databases and then the files related to alpha-amylase and alpha-glucosidase enzymes were obtained from PDB database. The Lipinsky rules and physicochemical properties of the compounds were then predicted by the Zink database and the Swiss ADME server, respectively. Finally, Molegro Virtual Docker 6.0 and Molegro Molecular Viewer 2.5 were used to perform molecular docking tasks. Results: The results showed that most of the compounds present in D.sophia flower had favorable physicochemical properties, and these compounds inhibited α-amylase and α-glucosidase enzymes. But among these compounds, the Valtrate composition with -83.45 kJ/mol had the most inhibitory effect on the α-amylase enzyme. Similarly, Palatinol and Valtrate compounds had the highest inhibitory effect on the α-glucosidase enzyme with -122.19 and -152.88 kJ/ mol, respectively. Conclusion: From the results of this descriptive-analytic study, it can be concluded that the combination of Valtrate due to the appropriate filled in activat site of α-glucosidase and α-amylase enzymes was more effective than the other compounds in D.sophia flower.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Alpha- amylase, Alpha-Glucosidase, Descurainia Sophia flower, Molecular Docking

نویسندگان مقاله مرتضی صادقی | Morteza Sadeghi
Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Isfahan, Isfahan, Iran
گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://jabs.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2322-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی بالینی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات