این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 13 مهر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا
، جلد ۱۰، شماره ۴، صفحات ۲۷۸۶-۲۷۹۵
عنوان فارسی
ارزیابی بیوانفورماتیک عملکرد مهاری ترکیبات فلاوانونی بر روی آنزیم آلفاآمیلاز و پیشبینی اثر مهاری آنها بر پیشرفت دیابت
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
In Silico Investigation of Flavanone Compounds' Inhibitory Effects on Alpha-Amylase Enzyme and Predicting their Inhibitory Role in Diabetes Progression
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objective: Diabetes is one of the most common metabolic disorders. Alpha-amylase plays an important role in the development of diabetes by breaking down polysaccharide. Therefore, the search for natural inhibitor for α-amylase is of particular importance. Therefore, the aim of this study was to investigate the inhibitory effect of flavanone compounds on α-amylase enzyme by bioinformatics method. Material & Methods: This study was performed in the computer environment (Bioinformatics). For this purpose, the structure of flavanone compounds and α-amylase was downloaded from PubChem & Protein Data Ban database, respectively. Then, the drug-like parameter and physicochemical properties of flavanone compounds were investigated by Zink database and the Swiss ADME server, respectively. Then, in order to interact the compounds with α-amylase, one molecular docking software AutoDock Tools 6.0 was used. Finally, the results were analyzed using Discovery Studio 3.5. Results: The results showed that among the selected flavanone, naringenin compound was more desirable in terms of drug-like and physicochemical properties. Also, the result of molecular docking showed that the naringenin compound with a binding energy of -4.9 kcal/mol had the highest inhibitory effect on the α-amylase. Conclusion: From this study, it can be calculated that naringenin compound shows more inhibitory ability due to its proper placement in the active site of α-amylase enzyme and interaction of key amino acids. By further investigation of this natural compound in In vivo & In vitro, it can be used as a natural inhibitor for the inhibition of α-amylase and the prevention of diabetes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Alpha- amylase, Flavanone compounds, Diabete, Molecular Docking
نویسندگان مقاله
مرتضی صادقی | Morteza Sadeghi
Department of Cell and Molecular Biology & Microbiology, Faculty of Biological Sciences and Technology, University of Isfahan, Isfahan, Iran
گروه زیست شناسی سلولی مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
مهران میراولیایی | Mehran Miroliaei
Department of Cell and Molecular Biology & Microbiology, Faculty of Biological Sciences and Technology, University of Isfahan, Isfahan, Iran
گروه زیست شناسی سلولی مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
زهرا شرکائی | Zahra Shorakai
Department of Cell and Molecular Biology & Microbiology, Faculty of Biological Sciences and Technology, University of Isfahan, Isfahan, Iran
گروه زیست شناسی سلولی مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
http://jabs.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2208-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بیوشیمی بالینی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات