|
مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۸۵-۱۰۶
|
|
|
عنوان فارسی |
جداسازی باکتریهای لاکتوباسیل با قابلیت پروبیوتیکی از محصول لبنی سنتی نائین (کومه) |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: کومه یکی از محصولات لبنی تخمیری سنتی از فرآوردههای شیر گوسفند است که از دیرباز بهصورت سنتی در روستاهای اطراف منطقه نایین در کیسههای پوستی از نوع پوست گوسفند تولید میشود. هدف از انجام این تحقیق، جداسازی باکتریهای لاکتوباسیل از محصول لبنی سنتی نائین و بررسی ویژگیهای عملکردی و سلامتی بخش این باکتریها بهعنوان پروبیوتیک بود. مواد و روشها: از محیط کشت MRS Agar برای جداسازی اولیۀ باکتریها استفاده شد. بعد از انجام تست کاتالاز، رنگآمیزی گرم و بررسی میکروسکوپی در نهایت تعداد پانزده کلنی باسیلی شکل، گرممثبت و کاتالاز منفی، جداسازی و آزمونهای مقاومت به اسید، صفرا و شیره معده و روده، برای بررسی خواص پروبیوتیکی آنها انجام شد. جدایههای باکتریایی با خواص پروبیوتیکی مطلوب برای بررسی خواص سلامتی بخش پروبیوتیکها، با آزمونهای فعالیت ضدمیکروبی و مقاومت آنتیبیوتیکی بررسی شدند. سپس، هفت جدایۀ باکتریایی انتخاب شد و قابلیت آنها در کاهش کلسترول و هیدرولیز نمکهای صفراوی سنجش شد. جدایههای انتخاب شده برای تشخیص سویه تعیین توالی شدند. یافتهها: نتایج نشان داد که در بررسی مقاومت به شرایط اسیدی، شش جدایه از 15 جدایه باکتریایی، مقاومت خوبی در 5/2pH= نشان دادند. 60% جدایهها به نمک صفراوی حساسیت داشتند. جدایههای لاکتوباسیلوس شناسایی شده، از مقاومت آنتیبیوتیکی بالایی برخوردار بوده و فعالیت ضدمیکروبی خوبی علیه باکتریهای بیماریزا نشان دادند. جدایههای باکتریایی مورد نظر، قادر به کاهش 70% کلسترول محیطی بودند. نتیجهگیری: این تحقیق نشان داد که کومه دارای پتانسیل زیادی برای جداسازی جدایههای پروبیوتیکی است و احتمالا مصرف خوراکی جدایههای لاکتوباسیلی بهعنوان مکمل میکروبی دارای اثرات سلامتی بخش است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
پروبیوتیک، کومه، لاکتوباسیل، محصول لبنی |
|
عنوان انگلیسی |
Isolation of Probiotic Lactobacilli Bacteria from Traditional Naein Dairy Product (Koome) |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Aim: Koome as one of the traditional fermented dairy products of ovine milk has long been produced in rural areas around Naein, Iran in sheepskin bags. The present study aimed to isolate Lactobacillus bacteria from the traditional dairy products of Naein and to evaluate the functional characteristics and health of these bacteria as probiotics. Materials and Methods: For the initial isolation of bacteria, de Man, Rogosa, and Sharpe (MRS) agar was used. A total of 15 bacilliform, gram-positive, and catalase-negative colonies were isolated from the culture, and resistance to acid, bile, gastric juice, and intestinal juice was assessed to investigate probiotic characteristics. Bacterial isolates with favorable probiotic characteristics were tested for antimicrobial activity and antibiotic resistance to assess the effect of probiotics on health. Afterwards, seven bacterial isolates were selected and their ability for reducing cholesterol and hydrolyzing bile salts was evaluated. Moreover, the selected isolates were sequenced to identify the strain. Results: Our findings demonstrated that six of 15 bacterial isolates had a suitable resistance in pH=2.5. In addition, 60% of the isolates were sensitive to bile salts. The identified Lactobacillus isolates had a high antibiotic resistance and were shown to have a favorable antimicrobial activity against pathogenic bacteria. Furthermore, the selected bacterial isolate could reduce 70% of environmental cholesterol. Conclusion: According to the results of the present study, koome is highly potential for isolating probiotic isolates and the nutritional consumption of Lactobacillus isolates s microbial supplement might have positive effects on health. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Diary products, Koome, Lactobacillus, Probiotic |
|
نویسندگان مقاله |
نینا شمشاد | Nina Shemshad Ph.D student, Department of Science and Food Technology, Islamic Azad University- Nour branch, Nour, Iran دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد واحد نور، نور، ایران
لیلا روزبه نصیرایی | Leila Roozbeh Nasiraie Assistant professor, Department of Science and Food Technology, Islamic Azad University- Nour branch, Nour, Iran استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد واحد نور، نور، ایران
رضا مجید زاده هروی | Reza Majidzadeh Heravi Assistant Professor, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ijmm.ir/browse.php?a_code=A-10-1402-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
میکروبیولوژی مواد غذایی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|