|
مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، جلد ۱۵، شماره ۳، صفحات ۳۵۲-۳۶۰
|
|
|
عنوان فارسی |
باکتری های دارای پتاسیل پروبیوتیک جداشده از مراحل آماده سازی روغن کرمانشاهی |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و اهداف : خوراکیهای تخمیری مانند ماست، پنیر، شیر تخمیری، کره شیر، کشک، کره دوغ و روغن محلی بهعنوان یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی در شهر های غرب ایران مثل کرمانشاه مصرف میشود. روغن محلی کرمانشاهی به صورت سنتی از کره دوغ به دست میآید. مروری بر متون منتشرشده نشان داد که تا به حال مطالعهای برای جداسازی باکتریهای پروبیوتیک از مراحل آمادهسازی روغن محلی کرمانشاهی انجام نشده است. بنابراین هدف از انجام این مطالعه جداسازی و تعیین هویت باکتریها با تمرکز روی باکتریهای تولیدکنندۀ اسید لاکتیک با استفاده از روشهای کشت و توالییابی بود. مواد و روش کار : 15 نمونه از هر یک از محصولات ماست، کره سنتی و روغن محلی کرمانشاهی از استان کرمانشاه جمعآوری شد. هر نمونه رقیقسازی و هموژن شد و سپس روی محیطهای انتخابی برای رشد باکتریهای اسید لاکتیک رشد داده شد. توالییابی بر پایۀ ژن 16SrRNA برای تایید نهایی هر یک از ایزولهها استفاده گردید. یافته ها : پس از کشت روی محیطهای MRS و M17 تحت شرایط هوازی و بیهوازی، 78 سویه مختلف باکتریایی جداسازی شد و بهوسیله تستهای بیوشیمیایی رایج تعیین هویت گردید. فراوانی باکتریهای جداشده از همۀ نمونهها شامل 48/71% لاکتوباسیلوس، 33/33% استرپتوکوکوس، 6/41% انتروکوکوس و 6/41% باسیلوس بود. جنسهای لاکتوباسیلوس، انتروکوکوس و باسیلوس به ترتیب از 84/44%، 57/78%، 11/11% و 56/15% هر سه نوع نمونه جداسازی شد. نتیجهگیری : بر اساس یافتههای ما باکتریهای اسید لاکتیک و سایر میکرارگانیسمهایی که پتانسیل پروبیوتیک دارند در روغن محلی کرمانشاهی یافت میشوند. خصوصیات پروبیوتیکی این ایزولهها و اثرات مصرف روغن محلی کرمانشاهی حاوی این ارگانیسمها بر سلامت انسان نیاز به مطالعات و آنالیزهای بیشتری دارد. با اثبات حضور این باکتریها ممکن است روغن محلی کرمانشاهی را در دستۀ مواد غذایی فراسودمند قرار گیرد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
پروبیوتیک، اسید لاکتیک باکتریها، لبنیات، روغن محلی کرمانشاهی، توالییابی |
|
عنوان انگلیسی |
Potentially Probiotic Bacteria Isolated from Preparation Stages of Kermanshahi Traditional Fat |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objective: Dairy fermented foods such as yogurt, cheese, fermented milk, butter milk, curd, butter and ghee are used as major diet ingredients in west of IRAN, such as Kermanshah province. Ghee (Kermanshahi traditional oil or roghan-e heiwâni) is traditionally produced from butter milk of yoghurt after fermentation. Review of the literature yielded no study on isolating probiotics from Kermanshahi traditional oil preparation stages. Therefore, purpose of this study was just to focus on isolating and identifying lactic acid bacteria in these products using culture and PCR-sequencing methods. Materials and Methods: Fifteen samples from each dairy products including yogurt, butter and Kermanshahi traditional oil were collected in Kermanshah province, Iran. Each sample was diluted, homogenized, and cultured on selective medium for growing of lactic acid bacteria. 16SrRNA gene sequences analysis was carried out for final confirmation of these isolates. Results: After culturing of samples on MRS and M17 under aerobic and anaerobic condition, a total of 78 strains of bacteria were isolated and identified by conventional biochemical tests. The frequency of bacteria in all samples were 48.71% for Lactobacillus, 33.33% for Streptococcus, 6.41% for Enterococcus and 6.41% for Bacillus. Lactobacillus, Streptococcus, Enterococcus, and Bacillus genus, were isolated from 84.44%, 57.78%, 11.11% and 15.56% of all three kind of samples, respectively. Conclusion: Based on our findings, Lactic acid bacteria and other potentially probiotic microorganisms are present in Kermanshahi traditional oil. Of course the potential probiotic properties of these isolates and impact of consumption of Kermanshahi traditional oil containing those on human health need to be analyzed more. By proving the presence of probiotic bacteria in Kermanshahi oil, it may be falls in the category of functional foods. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Dairy, Kermanshahi traditional oil, Lactic acid bacteria, PCR sequencing, Probiotics |
|
نویسندگان مقاله |
رامین عبیری | Ramin Abiri Fertility and Sterility Research Center, School of Medicine, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran مرکز تحقیقات باروی و ناباروری، دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
مینو علی آبادی | Minoo Aliabadi Student Research Committee, and Department of Microbiology, School of Medicine, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه میکروبشناسی، دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
سپیده کدیوریان | Sepideh Kadivarian Student Research Committee, and Department of Microbiology, School of Medicine, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه میکروبشناسی، دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
سروش برجی | Soroush Borji Student Research Committee, and Department of Microbiology, School of Medicine, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه میکروبشناسی، دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
ژاله مرادی | Jale Moradi Medical Technology Research Center, Research institute for Health Technology, School of Medicine, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran مرکز تحقیقات تکنولوژی پزشکی، پژوهشکده فناوریهای سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
امیرهوشنگ الوندی | Amirhooshang Alvandi Medical Technology Research Center, Research institute for Health Technology, School of Medicine, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran مرکز تحقیقات تکنولوژی پزشکی، پژوهشکده فناوریهای سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ijmm.ir/browse.php?a_code=A-10-1383-2&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
میکروبیولوژی مواد غذایی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|