این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱۰، شماره ۳۹، صفحات ۸۸-۹۲

عنوان فارسی فعالیت ضد‌قارچی عصاره کیوی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: میوه کیوی (Actinidia chinensis) از تیره Actinidiaceae است که از کشور چین منشا گرفته و هم اکنون در زلاندنو، آمریکا، اسپانیا، فرانسه، یونان، ایتالیا، ژاپن، ایران و ترکیه در مقیاس وسیع کشت می‌شود. میوه کیوی واریته‌های مختلفی دارد که واریته‌های عمده آن هایوارد، برونو، مونتی و آبوت است. واریته‌های مذکور از نظر شکل ظاهری، طعم، بو، برخی ترکیبات شیمیایی و شرایط انبار داری با یکدیگر متفاوتند. اثر ضد‌قارچی میوه کیوی در برخی منابع پژوهشی گزارش شده است. هدف: در این تحقیق اثر عصاره استخراج شده از میوه کیوی بر قارچ‌های Coprinus disseminatus ، Mycena galopus و Panus tigrinus مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: دیسک‌های آغشته به غلظت‌های مختلف 10، 25، 50، 75 و 100 درصد عصاره کیوی در محیط کشت قارچ‌های مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج پس از مدت زمان مشخص، بررسی و مقایسه شد. یافته‌ها و نتیجه‌گیری: اثر ممانعت از رشد عصاره کیوی بر قارچ‌های Coprinus disseminatus، Mycena galopus و Panus tigrinus ثابت شد و عصاره کامل کیوی (با غلظت 100 درصد) باعث کاهش رشد در کلنی قارچ‌های مذکور شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره Actinidia chinensis (کیوی)، اثر ضد‌قارچی

عنوان انگلیسی Investigation of Antifungal Effect of Actinidia chinensis Extract
چکیده انگلیسی مقاله Background: Kiwifruit (Actinidia chinensis) belongs to the Actinidiaceae family which is a Chinese endemic plant and is cultivated in New Zealand, USA, Spain, France, Greece, Italy, Japan, Iran and Turkey.  Kiwifruit includes different varieties such as Hayward, Bruno, Monty, and Abbott. These varieties are different in taste, odor, shape, and chemical compositions. Some antifungal effect for kiwi has been reported. Objective: In this study antifungal effect of kiwi extract was investigated on Coprinus disseminatus, Mycena galopus and Panus tigrinus. Methods: Different solutions of kiwi extract at 6 concentrations of 0, 10, 25, 50, 75 and 100% of kiwi extract were tested. Results: The concentration of 100% of kiwi extract exhibited significant antifungal activity against Coprinus disseminatus, Mycena galopus and Panus tigrinus. Conclusion: In general, the results obtained in this study prove that kiwi extract inhibits growth of some fungi.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Kiwifruit (Actinidia chinensis) extract, Antifungal effect

نویسندگان مقاله محمود ذکائی | M Zokaei
Department of Biology, School of Science, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
دانشیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

مهرداد لاهوتی | M Lahouti
Department of Biology, School of Science, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
دانشیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

سروناز فضائلی | S Fazaeli
No. 12, Jahad St, Mashhad, Iran
دانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم گیاهی (گرایش فیزیولوژی گیاهی)، مشهد


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-3185-1&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده other
موضوعات مقاله منتشر شده گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات