این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 13 آبان 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱۰، شماره ۳۹، صفحات ۵۴-۶۲
عنوان فارسی
مقایسه خواص ضدمیکروبی دود حاصل از دانههای اسپند و کاه بر روی سوشهای باکتریهای مختلف در محیط آزمایشگاهی In Vitro
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: مقابله با پدیده مقاومت دارویی و استفاده از جایگزینهایی طبیعی اهمیت اساسی دارد. در این میان استفاده از دودهای طبی از جمله دود حاصل از سوزاندن اسپند و سرگین در درمان بسیاری از بیماریها و از جمله بیماریهای میکروبی در ایران و به خصوص در استان چهارمحال از قدیمالایام رواج داشته است. هدف: با توجه به عدم انجام مطالعه علمی در خصوص اثرات ضدمیکروبی دود سرگین مطالعه حاضر با هدف مقایسه خواص ضدمیکروبی دود حاصل از دانههای اسپند و سرگین بر سوشهای باکتریهای مختلف انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه مداخلهای، سوشهای استاندارد سودوموناس آئروژنیوزا، استافیلوکوک اورئوس، انتروکوک فکالیس، اشرشیاکلی و کاندیدا آلبیکانس در محیط کشتهای مناسب کشت داده شدند. دیسکهای دوددهی شده با سرگین نر، سرگین ماده، کاه، اسپند و آنتیبیوتیک به طور جداگانه به روش استریل بر روی سطح پلیتهای حاوی این سوشها قرار داده و پس از 48 ساعت انکوباسیون در 37 درجه سانتیگراد از نظر وجود یا عدم وجود هاله رشد بررسی شدند. داده ها با کمک نرمافزار 15 SPSSو آزمون میانگین تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: استافیلوکوک اورئوس نسبت به دود کاه، سرگین نر، سرگین ماده و اسپند، اشرشیاکلی به کاه، سرگین نر، سودوموناس آئروژینوزا به کاه، سرگین نر و ماده و کاندیدا آلبیکانس نسبت به سرگین ماده حساس بود. در گروه کنترل استافیلوکوک اورئوس و انتروکوک فکالیس نسبت به کلوگزاسیلین و سودوموناس تنها نسبت به سیپروفلوکساسین و اریترومایسین حساس بود. با افزایش زمان دوددهی، اثرات ضدمیکروبی دود افزایش یافت. نتیجهگیری: با توجه به اثرات ضدمیکروبی دود سرگین نر و ماده بر روی میکروبهای مقاومی مانند استافیلوکوک اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا، لزوم انجام تحقیقات وسیعتر در مورد مواد موثره و خواص دود سرگین مطرح میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
باکتری، دود، سرگین، ضدمیکروبی
عنوان انگلیسی
Investigation of Antibacterial Effects of Peganum harmala Seed and STRAW Smokes In Vitro
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Encounter with drug resistance and replacment natural treatment is essential. From olden of Iran and specially Chaharmahal and bakhtiari Province medicinal smokes such as donkey dung & Peganum harmala seed used for treatment of many diseases like Infectious diseases. Regarded to lake of scientific research about antimicrobial effects of this smoke this study was done with aim of comparison of antimicrobial property of donkey dung and Peganum harmala seed smokes on different bactrial strains. Methods: In this interventional study, Esherichia coli, Pseudomonas aeroginosa, Staphylococcus aureus, Enterococcus Faecalis and Candida albicans standard strain in suitable medium were cultured. Antibiobiogram blank disks were fumigated separately with Peganum harmala seed smoke, male and female donkey dung and straw smoke then placed on microbial plate with sterile method. After 48 hours incubation in 37 °C, evaluated by measuring the zone of growth inhibition surrounding the disks. Data were analyzed with SPSS 15 and mean statistic exam. Results: Staphylococcus aureus was sensitive to Peganum harmala seed, male donkey dung and female donkey dung smokes, Esherichia coli to male donkey dung smoke, Pseudomonas aeroginosa to male and female donkey dung smokes and Candida albicans to female donkey dung smoke. In control group Staphylococcus aureus and Enterococcus Faecalis were resistant against cloxacilllin and Pseudomonas aeroginosa was sensitive only to erythromycin and ciprofloxacin. Results of this study showed that by increasing the time of fumigation in sensitive cases, the antimicrobial effect increases. Conclusion: According to antimicrobial effects of male and female donkey dung smokes on resistance pathogens such as Pseudomonas aeroginosa and Staphylococcus aureus, necessity of perform expanded research about composition and property of this smokes revealed.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antimicrobial, Bacteria, Dung
نویسندگان مقاله
ندا پروین | N Parvin
Nursing Department, Medical Herb Research Center, Shahrekord University of Medicinal Science Shahrekord, Shahrekord, Iran
کارشناسی ارشد روانپرستاری، دانشکده پرستاری، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
کوروش اشرفی | K Ashrafi
Celluar and Molecular Research Center, Shahrekord University of Medicinal Science Shahrekord, Shahrekord, Iran
کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
نجمه شاهینفرد | N Shahinfard
Medical Herb Research Center, Shahrekord University of Medicinal Science Shahrekord, Shahrekord, Iran
کارشناس مامایی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
زهرا کیوانی هفشجانی | Z Keivani Hafshejani
Shahrekord University of Medicinal Science Shahrekord, Shahrekord, Iran
کارشناسی ارشد آموزش پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1756-2&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
other
موضوعات مقاله منتشر شده
فارماکولوژی و سم شناسی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات