این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱۰، شماره ۳۹، صفحات ۱-۱۳

عنوان فارسی مروری بر مارچوبه (Asparagus officinalis L.)به عنوان یک گیاه دارویی چندمنظوره
چکیده فارسی مقاله مارچوبه باغی با نام علمی Asparagus officinalis L. یک گیاه چندساله از خانواده  Asparagaceae است که بومی آسیا، شمال آفریقا و اروپا می‌باشد. این گونه مهم‌ترین جنس مارچوبه از نظر اقتصادی است که ارزش غذایی، دارویی و صنعتی بسیار بالایی دارد. مارچوبه غنی از ترکیبات مفید مثل فلاونوییدها، ساپونین‌ها و گلوتاتیون است که خواص آنتی‌اکسیدانی بسیار قوی‌ای دارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که مارچوبه از لحاظ کیفیت و کمیت آنتی‌اکسیدان‌ها مقام اول در بین 23 سبزی پرمصرف به عنوان یک غذا - دارو را داراست. این گیاه هم به صورت تازه و یا خشک در انواع غذاها و هم به عنوان یک داروی گیاهی مفید در طب آسیایی (داروی مقوی، ضدسرطان و ضدسرفه در چین) و اروپایی (برای درمان بیماری‌های التهابی دستگاه ادراری) مطرح است. در این تحقیق مهم‌ترین ترکیبات شیمیایی گزارش شده در مارچوبه و اثرات درمانی آنها مورد بررسی قرار گرفته­ است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Asparagus officinalis L.، اسپیر، روتین، ساپونین، آنتی‌اکسیدان

عنوان انگلیسی A Review on Garden Asparagus (Asparagus officinalis L.) as a Medicinal and Multipurpose Plant
چکیده انگلیسی مقاله Garden asparagus (Asparagus officinalis L.) is a perennial plant which belongs to the Asparagaceae family native to Asia, North Africa and Europe. This variety is an economically important crop with a high value in terms of food, drug activity and industry. Asparagus is rich in functional components such as Flavonoids, Saponin and Glutathione with high antioxidation activity. In comparison to 23 analyzed vegetables commonly consumed, it has been found that asparagus is the first in terms of total quality and quantity of antioxidants as a functional food. This plant has been used in a variety of (fresh or dried) foods and also as a traditional medicinal herb in both Asia (as a tonic, anticancer, and antitussive drug, especially in China) and Europe (as treatment for urinary tract inflammation). This study reviewed the most important chemical constituents in asparagus and its therapeutic properties.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Asparagus officinalis L., Spear, Rutin, Saponin, Antioxidant

نویسندگان مقاله حسنعلی نقدی‌بادی | H Naghdi Badi
Department of Cultivation and Development, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
دانشیار پژوهش، گروه پژوهشی کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج، ایران

نسرین قوامی | N Qavami
Department of Cultivation and Development, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
دانشجوی دکتری‌تخصصی باغبانی، گروه پژوهشی کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج، ایران

علی مهرآفرین | A Mehrafarin
Department of Cultivation and Development, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
عضو هیأت علمی، گروه پژوهشی کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج، ایران

اردشیر قادری | A Qaderi
Department of Biotechnology of Medicinal Plants, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
عضو هیأت علمی گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج، ایران


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-59-29&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده other
موضوعات مقاله منتشر شده گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات