این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱۹، شماره ۷۶، صفحات ۴۶-۵۸

عنوان فارسی غربالگری میوه‎های خانواده چتریان، به عنوان منابع طبیعی بالقوه دارای خواص بیولوژیک
چکیده فارسی مقاله مقدمه: میوه‌های چتریان به عنوان ادویه رایج برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌های مزمن به کار می‌روند. هدف: مطالعه حاضر به بررسی خواص بیولوژیک میوه‌های مختلف از قبیله‌های گوناگون خانواده چتریان می‌پردازد و با مقایسه آنها سعی دارد فراکشن (های) دارای خواص بالقوه شامل پیشگیری از سرطان را برای مطالعات آینده بیابد. روش بررسی: میوه کرفس، زیره کرمانی، جعفری، انیسون، بادیان رومی (زنیان)، گشنیز، رازیانه، شوید، گلپر، آنقوزه، زیره سبز و هویج به وسیله متانول 80 درصد عصاره‌گیری و سپس عصاره‌ها به ترتیب با پترولیوم اتر، کلروفرم و اتیل استات فراکشنه و باقیمانده فراکشن متانولی نامیده شد. میزان سمیت سلولی عصاره تام و فراکشن‌ها به وسیله تست BST و MTT در برابر سلول‌های سرطانی و نرمال بررسی گردید، میزان اثر آنتی‌اکسیدانی و فنول تام نمونه‌ها به ترتیب با تست FRAP و فولین سیوکالتو تعیین گردید. نتایج: در تست BST، سمیت عمومی فراکشن‌های اتیل استات (میانگین داده‌ها) بیش از سایر نمونه‌ها بود. سمی‌ترین فراکشن‌ها در برابر سلول‌های سرطانی 29-HT ،231-MB-MDA و A549 از قبایل Ammineae و Peucedaneae بودند و فراکشن‌های حاوی مقادیر بالای ترکیبات فنولی و با قدرت آنتی‌اکسیدانی متعلق به قبیله Ammineae بودند. نتیجه‌گیری: میوه‌های خانواده چتریان دارای اثرات قابل توجه بیولوژیک می‌باشند، به همین دلیل جداسازی ترکیبات فیتوشیمیایی از فراکشن‌های فعال با اثر سمیت سلولی، در مطالعات آینده پیشنهاد می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چتریان، میوه‎ها، سمیت سلولی، قدرت احیاکنندگی، محتوای فنولی

عنوان انگلیسی Screening of Apiaceae fruits discovered natural resources with considerable biological potential
چکیده انگلیسی مقاله Background: Apiaceae fruits as common spices used for prevention of many chronic diseases including cancer. Objective: The present study compared the biological effects of different fruits from various Apiaceae tribes to compare and find the fraction source(s) with potential characteristics for further investigation including cancer prevention. Methods: Fruits of Apium graveolens L. (celery), Bunium persicum (Boiss.) B.Fedtsch. (black cumin), Petroselinum crispum (Mill.) Fuss (parsley), Pimpinella anisum L. (anise), Trachyspermum ammi (L.) Sprague (ajwain), Coriandrum sativum L. (coriander), Foeniculum vulgare Mill. (fennel), Anethum graveolens L. (dill), Heracleum persicum Desf. ex Fisch., C.A.Mey. & Avé-Lall. (Persian hogweed), Ferula assa-foetida L. (asafoetida), Cuminum cyminum L. (cumin) and Daucus carota L. (carrot) were extracted with 80 % methanol and fractionated by petroleum ether, chloroform, ethyl acetate and methanol, respectively. For different fractions and total extract of all 12 samples, cytotoxicity by brine shrimp test (BST) and MTT assay against cancer and normal cell (foreskin fibroblast cells), antioxidant effects by FRAP, and total phenols by Folin-Ciocalteu method were measured. Results: The general toxicity of ethyl acetate fractions (mean of data) was higher than others in the brine shrimp test (P < 0.05). The most cytotoxic fractions against colon carcinoma (HT-29), breast adenocarcinoma (MDA-MB-231) and alveolar basal epithelial adenocarcinoma (A549) cell lines were from Ammineae and Peucedaneae tribes while fruits fractions with high phenol contents and antioxidant powers were from Ammineae tribe. Conclusion: The Apiaceae fruits have significant biological effects, therefore the isolation of phytochemical compounds from active fractions with cytotoxicity is suggested in future studies.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Umbelliferae, Fruits, Cytotoxic, Reducing power, Phenol content

نویسندگان مقاله زهرا توفیقی | Zahra Tofighi
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

مصطفی پیرعلی همدانی | Mostafa Pirali Hamedani
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

سعید توکلی | Saeed Tavakoli
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران

میرجواد طباطبایی | Mir Javad Tabatabaei
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

مرضیه ربیعی | Marzieh Rabei
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

شمیم مهتدی | Shamim Mohtadi
International Campus, ICTUMS, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشکده داروسازی، پردیس بین المللی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

فرنوش میرغفاری | Farnoosh Mirghaffari
1Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

مریم افشانی | Maryam Afshani
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

فرهاد کهریزی | Farhad Kahrizi
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

بهروز خدابنده لو | Behruz Khodabandeloo
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

سعیده جعفری ندوشن | Saeede Jafari-Nodooshan
Department of Molecular Medicine, School of Advanced Technologies in Medicine, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه پزشکی مولکولی، دانشکده فناوری های نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

مهدیه شیرزاد | Mahdieh Shirzad
Department of Molecular Medicine, School of Advanced Technologies in Medicine, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه پزشکی مولکولی، دانشکده فناوری های نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

الهه متوسلی | Elahe Motevaseli
Department of Molecular Medicine, School of Advanced Technologies in Medicine, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه پزشکی مولکولی، دانشکده فناوری های نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

سعید گودرزی | Saied Goodarzi
Medicinal Plants Research Center, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1684-2&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده فارماکوگنوزی و فارماسیوتیکس
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات