این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲۰، شماره ۷۸، صفحات ۱۴-۲۵

عنوان فارسی ارزیابی کیفی عسل های تجاری ایران
چکیده فارسی مقاله مقدمه: عسل یکی از مواد غذایی با ارزش است که از قرن‌ها پیش در جوامع بشری مورد استفاده بوده و به واسطه ویژگی شفابخش خود به عنوان دارو در درمان بسیاری از بیماری‌ها به کار می‌رود. عدم وجود روشی عینی برای تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی زمینه سوء استفاده سودجویان در این عرصه را قوت بخشیده و موجب عرضه عسل تقلبی به جای عسل طبیعی شده است. بنابراین کیفیت عسل باید با هدف تضمین و حفظ حقوق مصرفکنندگان کنترل شود. هدف: مطالعه حاضر جهت ارزیابی 24 نمونه از  برندهای تجاری عسل با کدهای 1 تا 9 (1-AB، 2-TF، 3-DP، 4-JK، 5-SN، 6-SK، 7-IM،-8-MD و 9-MH ) در بازارهای تهران انجام شده است و در آن تعدادی از پارامترهای فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی نمونه‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت. روش بررسی: برای ارزیابی محتوای فروکتوز، گلوکز و ساکارز، و ترکیب کربوهیدرات از روش کروماتوگرافی گازی متصل به طیف‌سنج جرمی استفاده شد. ارزیابی ترکیب هیدروکسی متیل فورفورال با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا با شناساگر ماورای بنفش و سایر پارامترهای کیفیت فیزیکوشیمیایی از جمله رطوبت، pH ،مقدار پرولین و فعالیت دیاستاز با توجه به روش‌های استاندارد کدکس الیمنتاریس ارزیابی شد. نتایج: از بین 9 برند انتخاب شده فقط 2 برند با کلیه مشخصات اصلی بین‌المللی مطابقت داشتند. اگرچه تمام پارامترهای برندهای دیگر با مقادیر استاندارد مطابقت داشتند ولی میزان فعالیت دیاستاز در محدوده مورد قبول نبود. نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این مطالعه به نظر فعالیت دیاستاز عامل تعیین کننده جهت ارزیابی کیفیت عسل می‌باشد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عسل، قندها، هیدروکسی متیل فورفورال، دیاستاز، کدکس آلیمنتاریس

عنوان انگلیسی Evaluating the quality of commercial Iranian honeys
چکیده انگلیسی مقاله Background: Honey is one of the most valuable foods that used in human societies to treat many diseases due to its healing properties for centuries. The lack of an objective way to distinguish natural honey from counterfeit honey has strengthened the field of profiteering in this area and has led to the supply of counterfeit honey instead of natural honey. So honey quality must be controlled analytically with the aim of guaranteeing the reality and preserving the consumer from commercial speculation. Objective: The present study was conducted to evaluate 24 samples of 9 commercial brands of honey in Tehran's markets with number 1 to 9 (1-AB, 2-TF, 3-DP, 4-JK, 5-SN, 6-SK, 7-IM, 8-MD, and 9-MH). A number of physical, chemical, and biological parameters of the samples were evaluated. Methods: Carbohydrate composition was determined by GC/Mass to evaluate the contents of fructose, glucose, and sucrose. 5-hydroxymethyl-2-furfuraldehyde (HMF) was quantified by HPLC-UV and other physicochemical quality parameters including moisture, pH, proline content; and diastase activity were also evaluated according to the Codex Alimentarius. Results: Only 2 brands met all major international specifications. Although all the parameters of the other brands were conformed, the diastase activity was not in a specific range. Conclusion: The diastasis activity is considered as the most important factor to evaluate honey quality based on the results of this study.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Honey, Sugars, Hydroxymethylfurfural, Diastase, Codex Alimentarius

نویسندگان مقاله فرزانه نباتی | Farzaneh Nabati
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج، ایران

فرحناز خلیقی سیگارودی | Farahnaz Khalighi-Sigaroodi
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج، ایران

مهرداد کاشفی | Mehrdad Kashefi
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج، ایران

وحید قاسمی | Seyed Vahid Ghasemi
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج، ایران

حدیث صدری | Hadis Sadri
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج، ایران

فاطمه تاج آبادی | Fateme Tajabadi
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج، ایران


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-492-2&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده فارماکوگنوزی و فارماسیوتیکس
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات