این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 12 آبان 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲۰، شماره ۷۹، صفحات ۱۴-۲۳
عنوان فارسی
شناسایی ایزوفلاونوییدهای فراکسیون موثر آنتیاکسیدانی برگهای گونهای شیپوری (Arum rupicola)
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: گیاه Arum rupicola Boiss. (خانواده گل شیپوری) گونهای شیپوری است که توسط مردم بومی مناطق جنوبی ایران در آشی به نام "آش کارده" استفاده میشود. تاکنون ترکیبات فنلی متعددی از گونههای شیپوری شناسایی شده است. هدف: هدف از این مطالعه ارزیابی اثر آنتیاکسیدانی و تعیین محتوای تام فنلی و بررسی فعالیت سمیت سلولی عصاره برگ A. rupicola میباشد. روش بررسی: فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره تام متانولی و فراکسیونهای هگزانی، کلروفرمی، اتیل استاتی و باقیمانده آبی به روش FRAP و DPPH ارزیابی شد. محتوای تام فنلی با استفاده از روش فولین سیوکالتئو مورد سنجش قرار گرفت. اثر سمیت سلولی عصاره بر ردههای سلولی سرطان پستان انسان 7-MCF و 231-MB-MDA و رده سلولی T47D با روش MTT مورد بررسی قرار گرفت. جداسازی ترکیبات فیتوشیمیایی باقیمانده آبی با استفاده از کروماتوگرافی ستونی انجام شد. نتایج: بر اساس نتایج مشاهده شده، باقیمانده آبی کمترین مقدار IC50 برابر با 7/186 میکروگرم در میلیلیتر را در تست DPPH نشان داد و عصاره متانولی تام نیز بیشترین قدرت آنتیاکسیدانی برابر با 163/62 میلیمول سولفات آهن در صد گرم عصاره و محتوای تام فنلی برابر با 135 میکرومول گالیک اسید در گرم عصاره را نشان داد. فراکسیون هگزانی نیز بیشترین اثر سیتوتوکسیک را بر رده سلولی سرطان پستان MCF-7 (IC50 برابر با 118/9 میکروگرم در میلیلیتر) نشان داد. بررسی فیتوشیمیایی باقیمانده آبی منجر به جداسازی و شناسایی سه ایزوفلاونوئید با نامهای اوربول، جنیستئین و جنیستئین-8 -سی گلوکوزید شد. نتیجهگیری: بر اساس شناسایی ترکیبات ایزوفلاونوییدی در این گیاه، میتوان قابلیت مصرف آن را به عنوان مکمل فیتواستروژنی در مطالعات آینده در نظر گرفت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شیپوری، آنتیاکسیدان، اثر سمیت سلولی، جنیستئین، ایزوفلاونویید
عنوان انگلیسی
Identification of isoflavonoids in antioxidant effective fraction of Arum rupicola Boiss. leaves
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Arum rupicola Boiss. (Araceae Family) is used by the native people of southern areas of Iran as a soup called "kardeh soup". Several flavonoids and phenol compounds have been identified from Arum species. Objective: The aim of this study was to evaluate antioxidant effect and total phenol contents as well as cytotoxic activity of the leaves of A. rupicola. Methods: Antioxidant activity of total methanol extract and fractions including n-hexane, chloroform, ethyl acetate and water residue were evaluated using FRAP and DPPH methods. Total phenol content was measured using Folin-Ciocalteu method. Cytotoxic activity of the extract and fractions were investigated against human breast cancer MCF-7, MDA-MB-231, and T47D cell lines by MTT assay. Further phytochemical isolation was done on the water residue using column chromatography. Results: According to the results, water residue showed the lowest IC50 value (186.7 µg/ml) and the total methanol extract showed the most antioxidant power (163.62 mmol FeSO4/100 g extract) and phenol content (135 µmol Gallic acid/g extract). The hexane fraction also showed the highest cytotoxic effect against MCF-7 breast cancer cell line with IC50 equal to 118.9 μg/ml. Phytochemical analysis of the water residue resulted in isolation and identification of three isoflavonoids named orobol, genistein and genistein 8-c-glucoside. Conclusion: Based on the identification of isoflavonoid compounds in this plant, its ability to be used as a phytoestrogenic supplement can be considered in future studies.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Arum rupicola,Antioxidant,Cytotoxic effect,Genistein,Isoflavonoid
نویسندگان مقاله
زهرا توفیقی | Z Tofighi
Medicinal Plants Research Center, and Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
یاسمن شهپر | Y Shahpar
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
علیرضا طاهری | AR Taheri
Department of Medicinal Chemistry, Pharmaceutical Branch Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه شیمی دارویی، واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سعید توکلی | S Tavakoli
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, IranDepartment of Organic and Phyto Chemistry, Faculty of Chemistry, Kharazmi University, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
رایموند آساتوری | R Asatouri
Department of Biology, Science and Research Branch Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه بیولوژی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مهدیه افتخاری | M Eftekhari
Department of Pharmacognosy and Pharmaceutical Biology, Faculty of Pharmacy,Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
گروه فارماکوگنوزی و زیست فناوری دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
مهدی وزیریان | M Vazirian
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
محمدرضا شمس اردکانی | MR Shams Ardekani
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سیده نرگس ساداتی لمردی | SN Sadati Lamardi
Department of Traditional Pharmacy, School of Traditional Medicine, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه داروسازی سنتی، دانشکده طب ایرانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1119-5&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
فارماکوگنوزی و فارماسیوتیکس
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات