این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 شهریور 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
، جلد ۱۹، شماره ۵، صفحات ۴۶۳-۴۸۴
عنوان فارسی
بررسی گروههای عاملی ترکیبات زیستفعال، توانایی رادیکال گیرندگی، فعالیت ضدمیکروبی و اثر سمیت سلولی عصاره آبی گیاه شیشهشور (Callistemon citrinus) بر رده سلولی HT۲۹: یک مطالعه آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: کاربرد گسترده داروهای شیمیایی جهت درمان و کنترل بیماریهای مزمن و عفونی و همچنین سرطان کولون سبب افزایش تقاضا برای مواد دارویی و نگهدارنده طبیعی و ایمن شده است. بنابراین هدف از این پژوهش تعیین گروههای عاملی ترکیبات تشکیل دهنده، میزان فنول و فلاوونوئید کل، ﺗﻮاﻧﺎیﯽ رادیﮑﺎل ﮔﯿﺮﻧﺪﮔﯽ، فعالیت ضدمیکروبی و برهمکنش عصاره آبی شیشهشور (Callistemon citrinus) با آنتیبیوتیکهای رایج درمانی و اثر سمیت سلولی آن بر رده سلولی HT29 بود. مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، حضور گروههای عاملی ترکیبات تشکیل دهنده عصاره آبی شیشهشور با کمک Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) بررسی گردید. ﺗﻮاﻧﺎیﯽ ﮔﯿﺮﻧﺪﮔﯽ رادیﮑﺎلهای آزاد، میزان فنول و فلاوونوئید کل، فعالیت ضدمیکروبی و برهمکنش عصاره آبی شیشهشور با آنتیبیوتیکهای کلرامفنیکل و جنتامایسین و میزان زنده مانی رده سلولی HT29 تحت غلظتهای مختلف عصاره با آزمون MTT (3-[4, 5-dimethylthiazol-2-yl]-2, 5 diphenyl tetrazolium bromide) بررسی شد. دادهها با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی Duncan تجزیه و تحلیل شد. یافتهها: عصاره آبی شیشهشور فعالیت ضدمیکروبی قابل توجهی بر باکتریهای اشرشیا کلی، سودوموناس ائروژینوزا، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا اینوکوا نشان داد. میزان مهارکنندگی رادیکالهای آزاد در محدوده 33/51-68/71 درصد بود. وجود گروههای C-C و OH ترکیبات پلیفنولی عصاره توسط FTIR تأیید شد. غلظتهای مختلف عصاره رشد سلول HT29 را نسبت به گروه کنترل بعد از 24 ساعت کاهش داد (05/0P<). نتیجهگیری: عصاره آبی شیشهشور دارای فعالیت ضدمیکروبی، پتانسیل آنتیاکسیدانی و سمیت سلولی بر رده سلولی HT29 بود. بنابراین، استفاده از عصاره آبی شیشهشور در صنایع داروسازی و غذایی پیشنهاد میگردد. واژههای کلیدی: سمیت سلولی، حداقل غلظت مهارکنندگی، شرایط برونتنی، عصاره آبی شیشهشور
کلیدواژههای فارسی مقاله
سمیت سلولی، حداقل غلظت مهارکنندگی، شرایط برونتنی، عصاره آبی شیشهشور
عنوان انگلیسی
Investigation of the Functional Groups of Bioactive Compounds, Radical Scavenging Potential, Antimicrobial Activity and Cytotoxic Effect of Callistemon Citrinus Aqueous Extract on Cell Line HT29: A Laboratory Study
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: The extensive use of chemical drugs for the treatment and control of chronic and infectious diseases as well as colorectal cancer, has led to an increased demand for natural and safe drugs and preservatives. Therefore, this study aimed to evaluate the presence of functional groups of constituents, total phenol and flavonoids content, radical scavenging potential, and antimicrobial activity of Callistemon citrinus aqueous extract (CCE). Its interaction with common therapeutic antibiotics and cytotoxic effect on cell line HT29 was also evaluated. Materials and Methods: In this laboratory study, the presence of functional groups of chemical constituents of C. citrinus aqueous extract was evaluated by Fourier transform infrared (FTIR) spectroscopy. Free radical scavenging activity, total phenol and flavonoids content, antimicrobial activity of C. citrinus aqueous extract and its interaction with chloramphenicol and gentamicin antibiotics, and the viability of cell line HT29 (through MTT [3-(4,5-Dimethylthiazol-2-yl)-2,5-diphenyltetrazolium bromide] test) under different concentrations of C. citrinus aqueous extract were investigated. Data were analyzed using one-way ANOVA followed by Duncan's test. Results: The C. citrinus aqueous extract had a considerable antimicrobial effect on Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus, and Listeria innocua. The free radicals scavenging effect of C. citrinus aqueous extract was in the range of 51.33-71.68%. The presence of C-C and OH groups of phenolic compounds of C. citrinus aqueous extract was confirmed by FTIR. After 24 hours, the different concentrations of C. citrinus aqueous extract reduced the growth of cell line HT29 compared to the control group (p< 0.05). Conclusion: The C. citrinus aqueous extract had antimicrobial activity, antioxidant potential and inhibitory effect on cell line HT29. Therefore, the use of C. citrinus aqueous extract could be suggested in pharmaceutical and food industries. Key words: Cytotoxic effect, Minimum inhibitory concentration, In vitro, Callistemon citrinus aqueous extract Funding: This study was funded by Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan. Conflict of interest: None declared. Ethical approval: This study has been approved by the Research Deputy of Agricultural Science and Natural Resources of University of Khuzestan and Iranian Research Institute for Information Science and Technology (IR.AC.IRANDOC. SABT.1520449). How to cite this article: Sosani Gharibvand Z, Alizadeh Behbahani B, Noshad M, Jooyandeh H. Investigation of the Functional Groups of Bioactive Compounds, Radical Scavenging Potential, Antimicrobial Activity and Cytotoxic Effect of Callistemon Citrinus Aqueous Extract on Cell Line HT29: A Laboratory Study. J Rafsanjan Univ Med Sci 2020; 19 (5): 463-84. [Farsi]
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Cytotoxic effect, Minimum inhibitory concentration, In vitro, Callistemon citrinus aqueous extract
نویسندگان مقاله
زهره سوسنی غریبوند | Z. Sosani Gharibvand
Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
بهروز علیزاده بهبهانی | B. Alizadeh Behbahani
Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
محمد نوشاد | M. Noshad
Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
حسین جوینده | H. Jooyandeh
Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
نشانی اینترنتی
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1340-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات