این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 21 آبان 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
، جلد ۲۰، شماره ۴، صفحات ۴۳۵-۴۵۰
عنوان فارسی
بررسی ارتباط الگوی تغذیه دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با سندرم پیش از قاعدگی و دیسمنوره اولیه در سال ۱۳۹۷: یک مطالعه توصیفی
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: سندرم پیش از قاعدگی و دیسمنوره تأثیرات منفی بر روی کارآیی فردی و اجتماعی افراد مبتلا دارد. طبق مرور پیشینه انجام شده تغذیه میتواند نقشی اساسی در شیوع و شدت سندرم پیش از قاعدگی و دیسمنوره داشته باشد، لذا این مطالعه با هدف تعیین ارتباط الگوی تغذیه دانشجویان دختر با سندرم پیش از قاعدگی و دیسمنوره اولیه انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی، 314 نفر از دانشجویان دختر گروههای علوم پزشکی رفسنجان در سال 1397 به صورت سهمیهای شرکت داشتند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک و پرسشنامه غربالگری علائم قبل از قاعدگی (Premenstrual Symptoms Screening Tool) و مقیاس سنجش دیسمنوره جمعآوری شد. اطلاعات پس از جمعآوری وارد نرمافزار SPSS نسخه 18شده و سپس با استفاده از ضریب همبستگی Pearson آنالیز شدند. یافتهها: میانگین مصرف مواد غذایی مختلف در روز 16/1664±21/3208 گرم، نمره سندرم پیش از قاعدگی 99/10±67/27 و دیسنموره 37/2±47/5 بوده است. از میان گروههای مختلف غذایی تنها بین مصرف لبنیات و سندرم پیش از قاعدگی ارتباط ضعیف، معکوس و معنیداری وجود داشت (005/0=p 164/0-= .r). همچنین هیچ ارتباط معنیداری بین نمره دیسمنوره با الگوهای غذایی وجود نداشت. نتیجهگیری: با افزایش مصرف لبنیات توسط دانشجویان دختر، سندرم قبل از قاعدگی در این دانشجویان کاهش مییابد که با توجه به ضعیف بودن این ارتباط در مطالعه حاضر نیاز به پژوهشهای بیشتر در این زمینه وجود دارد. واژههای کلیدی: سندرم پیش از قاعدگی، دیسمنوره، تغذیه، دانشجویان
کلیدواژههای فارسی مقاله
سندرم پیش از قاعدگی، دیسمنوره، تغذیه، دانشجویان
عنوان انگلیسی
The Relationship between Pattern of Nutrition and Premenstrual Syndrome and Dysmenorrhea in Girl Students of Rafsanjan University of Medical Sciences in 2018: A Descriptive Study
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Premenstrual syndrome and dysmenorrhea have a negative effect on the personal and social performance of patients. According to the background review, nutrition can play a key role in the prevalence and severity of premenstrual syndrome and dysmenorrhea. Therefore, this study was performed to determine the relationship between nutritional pattern of female students and premenstrual syndrome and primary dysmenorrhea. Materials and Methods: In this descriptive study, 314 female students of Rafsanjan medical sciences departments participated in 2018 as a quota. Data were collected using the Feed Frequency Questionnaire, Premenstrual Symptoms Screening Tool, and Dysmenorrhea Scale. After collecting, data were entered into SPSS version 18 software and then analyzed using Pearson's correlation coefficient. Results: The average daily intake of various foods per day was 3208.21±1664.16, premenstrual syndrome score 27.67±10.99 and dysmenorrhea score 5.47±2.37. Among the different food groups, there was only a weak, inverse and significant relationship between dairy consumption and premenstrual syndrome (p= 0.005, r= -0.164). There was also no significant relationship between dysmenorrhea score and dietary patterns. Conclusion: With increasing dairy consumption by female students, premenstrual syndrome in these students decreases. Due to the weakness of this relationship in the present study, there is a need for further research in this field. Key words: Premenstrual Syndrome, Dysmenorrhea, Nutrition, Students Funding: This article is funded by Rafsanjan University of Medical Sciences. Conflict of interest: There is no conflict of interest in this study. Ethical approval: The Ethics Committee of Rafsanjan University of Medical Sciences approved this project (ethical code: IR.RUMS.REC.1397. 044). How to cite this article: Heidarzadeh A, Dehghan M, Loripoor M, Ghanbari S. The Relationship between Pattern of Nutrition and Premenstrual Syndrome and Dysmenorrhea in Girl Students of Rafsanjan University of Medical Sciences in 2018: A Descriptive Study. J Rafsanjan Univ Med Sci 2021; 20 (4): 435-50. [Farsi]
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Premenstrual Syndrome, Dysmenorrhea, Nutrition, Students
نویسندگان مقاله
اعظم حیدرزاده | A. Heidarzadeh
رفسنجان بلوار جمهوری
مه لقا دهقان | M. Dehghan
کرمان هفت باغ علوی
مرضیه لری پور | M. Loripoor
رفسنجان بلوار جمهوری
سهیلا قنبری | S. Ghanbari
رفسنجان بلوار جمهوری
نشانی اینترنتی
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1373-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
زنان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات