این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۲۴، شماره ۳، صفحات ۳۱۲-۳۲۱

عنوان فارسی بررسی استفاده از پسماند های مایع عرقیات بوقناق، بهارنارنج و رازیانه به عنوان یک منبع بالقوه آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: پسماندهای کارخانجات عرقیات گیاهی به‌عنوان یک منبع ترکیبات آلی می‌باشند. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضدباکتریایی و آنتی‌اکسیدانی پسماندهای صنعتی عرقیات بوقناق، بهارنارنج و رازیانه در شرایط آزمایشگاهی بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، پسماندهای عرقیات بوقناق، بهارنارنج و رازیانه از یک کارخانه تولیدی در کاشان جمع‌آوری شد. پس از فیلترکردن، محلول‌های به‌دست‌آمده، خشک و میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی به روش رنگ‌سنجی شناسایی شدند. همچنین خاصیت آنتی‌اکسیدانی به روش احیای آهن و خاصیت ضدباکتریایی علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی مقاوم به آنتی‌بیوتیک به روش میکرودایلوشن و دیسک دیفوژن بررسی شدند. نتایج: نتایج نشان داد بیشترین میزان ترکیبات فنولی (109/46 میلی‌گرم در گرم) و فلاونوئیدی (13/6 میلی‌گرم در گرم) در پسماند عرق رازیانه بود. بیشترین میزان خاصیت آنتی‌اکسیدانی نیز به‌ترتیب برای رازیانه 30/4±1229/9، بهارنارنج 3/1±39/678 و بوقناق 3/15±28/549 میلی‌مول Fe+2 در گرم در بالاترین غلظت آن‌ها بود. هیچ‌کدام از پسماندها بر استافیلوکوکوس اورئوس اثر نداشتند، ولی رازیانه و بوقناق با میزان MIC (66/166 میلی‌گرم در میلی‌لیتر) و MBC (333/33 میلی‌گرم در میلی‌لیتر) اثر ضد اشریشیا کلی نشان دادند. نتیجه‌گیری: این مطالعه اوّلین بررسی در زمینه فعالیت بیولوژیکی پسماندهای عرقیات گیاهی در ایران بود و نتایج حاکی از وجود ترکیبات فعال و اثرات بیولوژیکی این پسماندها بود. پیشنهاد می‌شود مطالعات گسترده‌تری در خصوص ویژگی‌های ضدباکتریایی علیه انواع باکتری‌های گرم منفی و مثبت، همچنین شناسایی سایر ترکیبات و اثرات بیولوژیکی مانند سمیت سلولی این پسماندها صورت گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اثر ضدباکتریایی، اثر آنتی اکسیدانی، پسماند عرقیات گیاهی، شرایط آزمایشگاهی

عنوان انگلیسی Survey on the use of Eryngium billardieri, Citrus aurantium and Foeniculum vulgare distillate wastewaters as a potential source antioxidant and antibacterial
چکیده انگلیسی مقاله Background: Waste of plant distillates industries are a source of organic compounds. Therefore, this study aimed to evaluate the antibacterial and antioxidant effects of Eryngium billardieri, Citrus aurantium and Foeniculum vulgare wastewaters materials in vitro. Materials and Methods: In this experimental study, samples of Eryngium billardieri, Citrus aurantium and Foeniculum vulgare wastewaters were collected at one of the factories in Kashan. After filtration and drying of the obtained solutions, total phenolic and flavonoid compounds were determined by colorimetric method. Also, antioxidant activity was evaluated by ferric reducing ability and antibacterial activities against antibiotic resistance Staphylococcus aureus and Escherichia coli using the micro-dilution and disc diffusion methods. Results: The results showed that the highest amount of phenolic compounds (106. 46 mg/g) and flavonoids (13.6 mg/g) were in the F. vulgare wastewaters. The highest antioxidant activity was for F. vulgare (1229.9±30.44), C. aurantium (679.39±1.3), and E. billardieri (549.28±15.35 mmol Fe 2+/g at their highest concentration, respectively. None of the wastewaters samples had any effect on S. aureus, but F. vulgare and E. billardieri showed an anti-E. coli effect with MIC (166.66 mg/mL) and MBC (333.3 mg/mL). Conclusion: This study was the first research on the biological activity of herbal distillate wastewaters in Iran. The results showed the presence of active compounds and the biological effects of these wastes. It is suggested that more extensive studies be carried out on the antibacterial activities on various gram negative and positive bacteria, as well as the identification of other compounds and biological properties such as cytotoxicity of herbal distillate wastewaters.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antibacterial effect, Antioxidant effect, Herbal distillate waste, In vitro

نویسندگان مقاله محسن تقی زاده | Mohsen Taghizadeh
Research Center for Biochemistry and Nutrition in Metabolic Diseases, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری‌های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

رضا شرافتی چالشتری | Reza Sharafati Chaleshtori
Research Center for Biochemistry and Nutrition in Metabolic Diseases, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری‌های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

حسین دایی زاده | Hosain Daizadeh
Research and Development Group, Zarrin Golab company, Kashan, I.R. Iran.
گروه تحقیق و توسعه، شرکت زرین گلاب کاشان، کاشان، ایران

مریم اخوان طاهری | Maryam Akhavantaheri
Anatomical Science Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
مرکز تحقیقات علوم تشریح، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران


نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1345-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده medicine, paraclinic
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات