این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۲۴، شماره ۵، صفحات ۵۱۶-۵۲۴

عنوان فارسی اثرات ضدباکتریایی عصاره گیاه علف هیضه Pulicaria gnaphalodes روی برخی از باکتری‌های گرم مثبت و منفی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: گرایش عمومی جامعه به استفاده از داروهای گیاهی به‌دلیل اثبات اثرات مخرب داروهای شیمیایی و ایجاد آلودگی‌های زیست‌محیطی آن‌ها، روبه‌افزایش است. هدف از این تحقیق، بررسی خواص ضدباکتریایی عصاره گیاه علف هیضه بر روی برخی از باکتری‌های گرم مثبت و منفی است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه همه اندام‌های علف هیضه در تابستان 1395 پس از جمع‌آوری در سایه خشک گردید. برای به‌دست آوردن بهترین روش عصاره‌گیری، اثر ضدباکتریایی گیاه بر روی باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس، سودموناس ائروژینوزا، اشرشیا کلی و باسیلوس سرئوس اندازه‌گیری شد. در ادامه 15 میلی‌لیتر محیط مولر هینتون آگار با غلظت‌های 625/0- 25/1- 5/2- 5 - 10 و 20 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر از عصاره‌ها مخلوط شد و به آن CFU/ml104 باکتری موردنظر تلقیح گردید و بعد از کشت، کلنی‌های رشدیافته شمارش شد. جهت تعیین MIC و MBC حجم‌های یکسان شامل CFU/ml105 به محیط مولر هینتون براث حاوی غلظت‌های مختلف از عصاره‌های علف هیضه تلقیح گردید. محیط‌های کشت در دمای 37 درجه سانتی‌گراد به مدت 24 ساعت انکوبه شدند. نتایج: غلظت 20 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر، بیشترین اثر بازدارنده را بر روی باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس، سودموناس ائروژینوزا، اشرشیا کلی و باسیلوس سرئوس داشت که به‌ترتیب برای باکتری‌های ذکرشده 90، 68، 75 و 90 درصد حذف انجام شد. MIC و MBC باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس، سودموناس ائروژینوزا، اشرشیا کلی و باسیلوس سرئوس 25 و 50، 50 و 70، 50 و 80، 30 و 50 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر به‌دست آمد. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که عصاره گیاه علف هیضه دارای اثرات ضدباکتریایی بر روی برخی از باکتری‌های گرم مثبت و منفی است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله علف هیضه، عصاره‌های گیاهی، عوامل ضدباکتریایی، باکتری‌های گرم مثبت، باکتری‌های گرم منفی

عنوان انگلیسی Antibacterial effects Pulicaria gnaphalodes extract on some gram positive and negative bacteria
چکیده انگلیسی مقاله Background: The general tendency of the community to use herbal medicines is due to prove the destructive effects of chemical drugs and environmental pollution. This study aimed to investigate the Anti-bacterial properties of P. gnaphalodes extract on some gram-positive and negative bacteria. Materials and Methods: In this study, all of the organs of the P. gnaphalodes plant was dried in the shade in the summer of 2016 after collection. The Anti-bacterial effect of the plant was measured on Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli and Bacillus cereus to obtain the best extraction method. Next, 15 ml of Muller-Hinton-Agar medium was mixed with concentrations of 10 - 5.2 - 0.25 - 0.625 and 20 mg/ml of the extracts and 104 CFU /ml of the bacterium was inoculated and cultured after growing the colonies. In order to determine the MIC and MBC, the same volumes of 105 CFU/ ml were inoculated into Muller Hinton broth medium containing different concentrations of herbicide extracts. The culture medium was incubated for 24 hours at 37 ° C. Results: Concentration of 20 mg/ml had the most effect on inhibition of Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli and Bacillus cereus bacteria, which was eliminated for 90, 68, 75 and 90% bacteria, respectively. MIC and MBC of Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli and Bacillus cereus were obtained at 25, 50, 50, 70, 50, 80 and 30 and 50 mg/ml, respectively. Conclusion: The results showed that the extract of P. gnaphalodes has anti-bacterial effects on some gram positive and negative bacteria.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله P. gnaphalodes, Plant extracts, Anti-bacterial agents, Gram-positive bacteria, Gram-negative bacteria

نویسندگان مقاله یاسر جمشیدی مقدم | yaser Jamshidi-Moghaddam
Faculty of Health, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, I.R. Iran.
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران

احمد رجبی زاده | Ahmad Rajabizadeh
Environmental Health Engineering Research Center, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, I.R. Iran.
مرکز تحقیقات مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران

پیام خزاعلی | Payam Khazaeli
Faculty of Pharmacy, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, I.R. Iran.
دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران


نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3562-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده medicine, paraclinic
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات