این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۲۵، شماره ۱، صفحات ۷۹۱-۸۰۰

عنوان فارسی ارتباط بین تمایلات غذایی و افسردگی در نمونه‌ای از دانشجویان دختر: یک مطالعه‌ی مقطعی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: افسردگی ممکن است با تمایلات غذایی خاصّی مرتبط باشد. از آن‌جایی‌که مطالعات اندکی در ایران در این رابطه موجود بود، پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین افسردگی و تمایلات غذایی انجام پذیرفت. مواد و روش‌ها: مطالعه از نوع مقطعی بود و آزمودنی‌ها 100 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال 1392 بودند که به ­روش نمونه­ گیری تصادفی به مطالعه وارد شدند. افسردگی به‌وسیله پرسشنامه بک (BDI) و تمایلات غذایی توسط پرسشنامه «تمایلات غذایی» (FCI-Persian) بررسی گردید. روش­ های آماری، شامل ضرایب همبستگی پیرسون و اسپیرمن بود که به‌وسیله نرم‌افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج: افسردگی در دانشجویان با تمایل به مصرف ژله، همبستگی مثبت (0/272= rو 0/006=P) و با تمایل به مصرف ترشی‌ها همبستگی معکوس و معنی‌داری داشت. همبستگی آماری معنی­ داری بین افسردگی و نمایه توده بدن (BMI) به دست نیامد. با این‌حال میانگین BMI با تمایل به مصرف شکلات کاکائویی همبستگی معنی­ داری داشت (0/288-=r و 0/004=P). به‌علاوه بین تعداد روزهای گذشته از شروع قاعدگی و تمایل به مصرف گوشت قرمز، ماکارونی و برنج همبستگی آماری معنی­ داری مشاهده شد. نتیجه‌گیری: به ­نظر می­ رسد توصیه به مصرف مواد غذایی با محتوای کربوهیدرات و کالری کمتر، در کنار راهکارهای روان‌درمانی جهت تخفیف افسردگی، می­ تواند باعث حفظ سلامتی در دانشجویان دختر گردد. به‌علاوه، تمایلات غذایی در دوران پیش از قاعدگی، ممکن است یک واکنش فیزیولوژیک بدن در جهت تأمین مواد مغذی باشد که در تخفیف علائم جسمی و روانی سندروم پیش از قاعدگی نقش دارند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله افسردگی، تمایلات غذایی، دانشجویان

عنوان انگلیسی The association between food craving and depression in a sample of female university students: A cross-sectional study
چکیده انگلیسی مقاله Background: Based on existing evidence, depression may be related to certain food cravings. Since there were few studies in Iran in this regard, present survey performed to evaluate the relationship between depression and food craving. Materials and methods: The study was cross-sectional and participants were 100 female students of Ahvaz University of Medical Sciences in the year 2013 that were entered into the study by random sampling method. Depression was assessed by Beck Depression Inventory (BDI) questionnaire and food craving was evaluated by Food Craving Inventory (FCI-Persian). Methods for statistical analysis include Pearson and Spearman correlation coefficients. The statistical analysis was conducted using SPSS software. Results: The statistical significant correlation was not found between depression and food craving. However, depression had a significant positive correlation with jelly craving (r=0.272 and P=0.006) and significant inverse correlation with pickle craving. The correlation between food craving and BMI was not statistically significant. However, the mean BMI was associated with the cocoa chocolate craving (r=-0.288, P=0.004). Additionally, significant association was found between the days' number after the start of menstruation and food craving to some items such as red meat, pasta and rice. Conclusion: It seems that the recommendation to consume foods with low carbohydrate and calorie content along with psychotherapy strategies to alleviate depression can maintain health in female students. In addition, pre-menstrual food cravings may be a physiological response of the body to supply of nutrients that play a role in relieving the physical and psychological symptoms of premenstrual syndrome.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Food craving, Depression, Students

نویسندگان مقاله ناعمه حقیقت | Naemeh Haghighat
Student Research Committee, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, I.R. Iran.
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، اهواز، ایران

آیدا ترک زبان | Aida Torkzaban
Student Research Committee, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, I.R. Iran.
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، اهواز، ایران

نسرین شریفی | Nasrin Sharifi
Research Center for Biochemistry and Nutrition in Metabolic Diseases, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری‌های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران


نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1747-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات