این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 16 آذر 1404
فیض
، جلد ۲۵، شماره ۶، صفحات ۱۲۹۴-۱۳۰۲
عنوان فارسی
بررسی اثرات آنتیاکسیدانی هارمالین در موشهای نر دیابتیشده با استرپتوزوتوسین نژاد NMRI
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: دیابت بیماری متابولیکی میباشد که سبب کاهش سطح فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی میشود. مشخص شده است که عصاره الکلی گیاه اسپند در روند بهبود بیماری دیابت مؤثر میباشد. هارمالین، ماده مؤثره اسپند است که دارای خواص آنتیاکسیدانی میباشد. در این مطالعه از مدل موشهای دیابتی تیپ 1 برای بررسی خواص هارمالین استفاده شد. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی از 40 موش نر نژاد NMRI استفاده شد. موشها به 5 گروه هشتتایی شامل کنترل (دریافتکننده آب و غذای معمولی)، دیابتی (موشهایی که با استرپتوزوتوسین دیابتی شدند)، شم (موشهای دیابتیشده که در طی مراحل آزمایش فقط حلال هارمالین یعنی آب مقطر دریافت کردند)، گروههای تجربی 1 (هارمالین mg/kg50) و 2 (هارمالین mg/kg100) تقسیم شدند. پس از اتمام دوره تیمار، حیوانات بهوسیله اتر بیهوش شدند و خونگیری از همه گروهها انجام شد. میزان گلوکز، انسولین، کلسترول، HDL، LDL، مالون دیآلدئید، آنزیمهای سوپراکسیددسموتاز و کاتالاز در سرم خون همه گروهها موردسنجش قرار گرفت. با استفاده از روش وسترنبلات از بافت پانکراس گروههای مختلف بهمنظور سنجش تغییرات انسولین نمونهبرداری انجام شد. نتایج: میزان انسولین، HDL، سوپراکسیددسموتاز و کاتالاز در گروههای تیمارشده افزایش معنیداری داشت و میزان گلوکز، MDA، LDL و کلسترول در گروههای تیمارشده کاهش معنیداری را نشان داد. نتیجهگیری: تیمار موشهای دیابتیشده با هارمالین، میتواند باعث بهبود شرایط موشهای دیابتی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
هارمالین، آنتیاکسیدانت، دیابت، آنزیمهای آنتیاکسیدان
عنوان انگلیسی
Evaluation of antioxidant effects of harmaline in NMRI diabetic male mice
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Diabetes is a metabolic disease that can causes complications such as oxidative stress and decreased levels of antioxidant enzymes. In researches, it has been found that the alcoholic extract of pecan is effective in the treatment of diabetes. Harmaline is an alkaloid of pecan extract, which has antioxidant properties. In this study, models of type 1 diabetic mice were used to evaluate the properties of harmaline. Materials and Methods: In this study, 40 male NMRI mice were used. Mice were divided into 5 groups of eight including control (ordinary food and water recipient), diabetic (mice that became diabetic with streptozotocin), sham (diabetic mice received only the solvent of harmalin, distilled water, during the experimental stages), experimental groups 1(50 mg/kg harmaline) and 2 (100 mg/kg harmaline). At the end of the harmaline treatment period, the animals were anesthetized with ether and blood samples were taken from all groups. Glucose, insulin, lipid profile, malondialdehyde (MDA), superoxide dismutase (SOD) and catalase (CAT) were measured in rat serum. Sampling of pancreatic tissue was performed using western blotting method to measure insulin changes in experimental groups. Results: The levels of insulin, HDL, superoxide dismutase and catalase in treatment groups had a significant increase and the levels of glucose, MDA, LDL and cholesterol in treatment groups showed a significant decrease. Conclusion: Treatment of mice with harmaline can improves the condition of diabetic animals.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Harmaline, Antioxidant, Diabetes, Antioxidant enzyme
نویسندگان مقاله
مریم یعقوبی | Maryam Yaghoubi
Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, I.R. Iran.
ﮔﺮوه زیستشناسی، دانشکده علوم و فناوریهای همگرا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
هانیه جعفری | Hanieh Jafary
Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, I.R. Iran.
ﮔﺮوه زیستشناسی، دانشکده علوم و فناوریهای همگرا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
پریچهره یغمایی | Parichehreh Yaghmaei
Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, I.R. Iran.
ﮔﺮوه زیستشناسی، دانشکده علوم و فناوریهای همگرا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2575-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات