این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 12 آذر 1404
فیض
، جلد ۲۶، شماره ۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی تأثیر ۸ هفته محدودیت کالری بر میزان PLIN۵ و ATGL بافت چرب احشایی و مقاومت به انسولین رت های نر مبتلا به دیابت نوع ۲
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: ارتباط نزدیکی بین مصرف غذاهای چرب، همه گیر شدن چاقی و دیابت نوع 2 وجود دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر 8 هفته محدودیت کالری بر (PLIN5) Perilipins 5 و ATGL (Adipose triglyceride lipase) بافت چرب احشایی و مقاومت به انسولین رت های نر دیابتی بود. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر در سه گروه کنترل سالم، کنترل دیابتی و گروه دیابتی با محدودیت کالریک انجام تقسیم شدند. در گروه محدودیت کالری40 درصد از کالری دریافتی محدود و گروه های دیگر غذای استاندارد مورد نیاز خود را به صورت آزادانه به مدت 8 هفته دریافت کردند. بیان نسبی پروتئین PLIN5 و ATGL با تکنیک وسترن بلات و مقاومت به انسولین نیز با استفاده از شاخص هما مورد ارزیابی قرار گرفت. ﺩﺍﺩﻩ ﻫﺎ با ﺍﺳﺘﻔﺎﺩ ﺍﺯ ﺁﺯﻣﻮن ﺁﻣﺎری تحلیل واریانس یکطرفه ﻭ ﺁﺯﻣﻮﻥ تعقیبی توکی ﺁﻧﺎﻟﻴﺰ ﺷﺪﻧﺪ. یافته ها: در مقایسه بیان پروتئین PLIN5 و ATGL تفاوت معنی داری بین میانگین سه گروه نشان داده شد. نتایج آزمون تعقیبی بیانگر افزایش معنی دار PLIN5 و ATGL در گروه محدودیت کالری نسبت به گروه کنترل سالم و دیابتی بود (001/0=p). همچنین کاهش معنی دار انسولین و گلوکز در گروه محدودیت کالری نسبت به گروه کنترل دیابتی وجود داشت (001/0=p). نتیجه گیری: محدودیت کالری احتمالاً از طریق تأثیر بر پروتئین های پوشاننده قطرات چربی و در نتیجریکه کاهش تجمع چربی میتواند از ایجاد مقاومت به انسولین جلوگیری کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
محدودیت کالری، پری لیپین 5، تری گلیسیرید لیپاز چربی، مقاومت به انسولین.
عنوان انگلیسی
The effect of 8 week caloric restriction on PLIN5 and ATGL visceral adipose tissue levels and insulin resistance in male rats with type 2 diabetic
چکیده انگلیسی مقاله
Background and aim: There is a close link between eating fatty foods, the prevalence of obesity and type 2 diabetes. The purpose of this study was evaluation the effect of 8 weeks caloric restriction on Perilipins (PLIN5) and ATGL visceral adipose tissue and insulin resistance in male diabetic rats. Material and methods: In this experimental study, 24 male rats were divided into healthy control, diabetic control and diabetic group with caloric restriction. In the caloric restriction group, 40% of the calorie intake was restricted and other groups received the standard food they needed freely for 8 week. The relative expression of prilipine 5 and ATGL protein by Western blotting and insulin resistance were also evaluated using Homa index. Data were analyzed by one-way ANOVA and Tukey's post hoc test. Result: A significant difference was showed between the means of the three groups in comparing the expression of PLIN5 and ATGL proteins. Post hoc test showed a significant increase in PLIN5 and ATGL in the caloric restriction group compared to the healthy and diabetic control group (p = 0.001). There was also a significant decrease in insulin and glucose levels in the caloric restriction group compared to the diabetic control group (p = 0.001). Conclusion: Calorie restriction may prevent insulin resistance by acting on the overlying proteins and thus reducing fat accumulation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Caloric restriction, Perilipins, Adipose triglyceride lipase, insulin resistance.
نویسندگان مقاله
آرش علی مرادی | Arash Alimoradi
حسن متین همایی | Hasan Mateen Homaie
صالح رحمتی احمدآباد | Saleh Rahmati
نشانی اینترنتی
http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4131-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات