این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش در پزشکی، جلد ۴۵، شماره ۲، صفحات ۱۷-۲۳

عنوان فارسی بررسی اثر پیشگیری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس فرمنتوم Lactobacillus fermentum بر دانسیته نورونی هیپوکامپ در نواحی CA۳,CA۲,CA۱ در رت های آلزایمری
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: کاهش حجم هیپوکامپ اختلالاتی را در حافظه و یادگیری ایجاد می نماید، یکی از دلایل تغییر حجم هیپوکامپ تغییر در تعداد نورون های آن است. پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که مصرف کافی آن ها سبب نمایان شدن اثرات سلامت بخش در بدن میزبان می‌شود. با توجه به مصارف متعدد پروبیوتیک ها و اثرات مفید آن ها بر بدن انتظار می رود بتوانند در مواردی مانند بیماری آلزایمر که حافظه و یادگیری فرد دچار اختلال می‌شود، این اختلالات را بهبود بخشند و هدف این تحقیق تعیین تاثیر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس فرمنتوم fermentum Lactobacillus بر دانسیته نورونی نواحی مختلف هیپوکامپ در رت های آلزایمری است. مواد و روش بررسی: در این مطالعه تجربی ابتدا 30 سر رت نر نژاد ویستار با وزن g250-200 انتخاب و رت های تهیه شده به طور تصادفی به 5 گروه (کنترل،آلزایمر، 3 گروه تیمار) تقسیم شدند. جهت القای آلزایمر استرپتوزوتوسین با دوز mg/kg5 با حجم 5 میکرولیتر در هر بطن جانبی مغز به روش استریوتاکسی تزریق شد. در گروه های تیمار همزمان با تزریق STZ به مدت 21 روز به صورت داخل صفاقی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس فرمنتوم با دوزCFU/ML 6- 10، 7- 10، 8-10 تزریق شد. بعد از گذشت یک ماه از اولین تزریق حیوانات بیهوش و مغز به آرامی از جممه خارج گردید. پس از مراحل پاساژ بافتی برش های سریال 7 میکرونی با رنگ هماتوکسین و ائوزین رنگ آمیزی شدند. سپس از مناطق مختلف هیپوکامپ عکسبرداری شد و توسط روش های استریولوژی و متد دایسکتور ، دانسیته نورونی مناطق مختلف هیپوکامپ در گروه های مختلف ارزیابی و با گروه کنترل مقایسه شد. داده ها به کمک نرم افراز آماری minitab و آزمون post hoc و Anova آنالیز شدند وسطح معنی داری) 05/0>P) در نظر گرفته شد. منحنی­ها به کمک نرم افزار Excel رسم شدند. یافته ها: در دانسیته نورونی گروه های کنترل (سالم) با گروه آلزایمری (STZ) کاهش معنی داری مشاهده می‌شود (001/0>P)، همچنین مقایسه گروه های تیمار (6-10و7-10و8-10) با گروه آلزایمری (STZ) نیزافزایش معنی داری را نشان می دهد (001/0>P). نتیجه گیری: به نظر می رسد که پروبیوتیک با داشتن اثرات آنتی اکسیدانی و اثرات ضد التهابی باعث جلوگیری از پیشرفت ضایعات نورونی شده و مکانیسم‌های بهبود را نیز راه اندازی کرده است. این مطالعه نشان می دهد که پروبیوتیک Lactobacillus fermentum در رقت 6-10 دارای اثر نورون زایی است و احتمالا از آن می توان برای بهبود حافظه و یادگیری استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دانسیته نورونی، هیپوکامپ، پروبیوتیک، آلزایمر

عنوان انگلیسی Effect of probiotic prophylaxis of Lactobacillus fermentum on neuronal density of hippocampus in CA3, CA2, and CA1 regions in rats with Alzheimer’s disease
چکیده انگلیسی مقاله Background: Decreased volume of the hippocampus causes disorders in memory and learning. One of the reasons for the change in the volume of the hippocampus is a change in the number of neurons. Probiotics are living microorganisms whose adequate consumption causes the health effects of the host to appear. Due to the various uses of probiotics and their beneficial effects on the body, they are expected to be able to improve these disorders in cases such as Alzheimer's disease, in which a person's memory and learning are impaired. So, the present study was conducted to investigate the effect of probiotic prophylaxis of Lactobacillus fermentum on neuronal density of hippocampus in CA3, CA2, and CA1 regions in rats with Alzheimer's disease. Methodology: In the current experimental study, 30 Wistar rats weighing 200-250 g were randomly divided into five groups (control, Alzheimer, 3 treatment groups). In order to induce Streptozotocin Alzheimer, 5 mg/kg doses of stereotaxin (volume of 5 microliters) was injected at each lateral ventricle of the brain. In the treatment groups, Lactobacillus probiotic fermentum was also injected by the dosage of 10-6, 10-7, and 10-8 ML/CFU simultaneous with STZ intraperitoneal injection in 21 days. In the current study, the shuttle box was used to investigate the behavior and to avoid passive learning. One-way analysis of variance (ANOVA) was used to analyze the data resulted from analysis of variance with repetitive measures and to analyze the memory. Data were analyzed using minitab statistical software running Post hoc and ANOVA at a significance level of P< 0.05. The curves were drawn using Excel software. Findings:  A significant decrease was found in the neuronal density of the control group against Alzheimer's group (STZ) (P < 0.001), and the comparison between treatment groups (10-6, 10-7, 8-8) and Alzheimer's group (STZ) showed a significant increase (P < 0.001). Conclusion:  It seems that probiotics, with their antioxidant and anti-inflammatory effects, have prevented the development of neuronal lesions and implemented improvement mechanisms. Our study shows that probiotic Lactobacillus fermentum at dilution of 10-6 has a neurogenic effect and may be used to improve memory and learning.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Neuronal density, Hippocampus, Probiotic, Alzheimer

نویسندگان مقاله الناز مقدم | elnaz moghaddam
Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University
گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

مریم طهرانی پور | maryam tehranipour
Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University
گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

محبوبه نخعی مقدم | mahbobeh nakhaie moghadam
Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University
گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران


نشانی اینترنتی http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4113-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات