این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 20 مهر 1404
پژوهش در پزشکی
، جلد ۴۶، شماره ۳، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
مقایسه اثرات ضد میکروبی عصارههای اتانولی و متانولی گیاه اسطوخودوس (Lavandula stoechas L.) با آنتی بیوتیکها بر برخی باکتریهای شایع بیمارستانی
چکیده فارسی مقاله
چکیده سابقه و هدف: استفاده از فرآوردههای گیاهی دارای خواص ضدمیکروبی در سالهای اخیر بسیار مورد توجه محققین قرار گرفته است. عصارههای گیاهی بویژه عصاره اسطوخودوس به دلیل دارا بودن اسیدهای فنولی و ترکیبات ترپنوئیدی موثر از نظر کاربرد آن در صنایع دارویی و پزشکی از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار میباشند. این مطالعه با هدف بررسی خواص ضد باکتریایی عصارههای اسطوخودوس بر برخی باکتریهای شایع بیماریزای بیمارستانی در مقایسه با آنتی بیوتیکها در شرایط آزمایشگاهی اجرا شد. مواد و روشها: در این مطالعه که یک تحقیق تجربی و از نوع مطالعات آزمایشگاهی است، از سرشاخههای گیاه اسطوخودوس جهت تهیه عصارههای اتانولی و متانولی در غلظتهای مختلف (500، 250، 125، 5/62، 25/31، 62/15، 81/7 میلیگرم بر دسی لیتر) به روش ماسیراسیون استفاده گردید. برای شناسایی و سنجش اسیدهای فنولی از قبیل رزمارینیک اسید و کافئیک اسید در عصارهها از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (HPLC) استفاده شد. جهت تعیین قطر هاله عدم رشد و حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) از روش انتشار از چاهک در آگار و روش میکرودایلوشن بر روی چهار سویه از باکتریهای شایع بیماریزا شامل سالمونلا تیفیموریوم (Salmonella typhimurium)، شیگلا دیسانتری (Shigella dysenteriae)، استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococus aureus) و استرپتوکوک پیوژنز(Streptococcus pyogenes) استفاده گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصل با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه (One-way ANOVA) در سه تکرار در سطح 01/0p< انجام شد. یافتهها: میزان هر دو ترکیب رزمارینیک اسید (5/0± 6/4 گرم در 100 گرم وزن خشک) و کافئیک اسید (2/0± 7/2 گرم در 100 گرم وزن خشک) در عصاره متانولی بیشتر از عصاره اتانولی بود. بین غلظتهای مختلف عصاره اتانولی، تنها غلظتهای 500 و 250 میلیگرم بر دسیلیتر عصاره به ترتیب با ایجاد 1/0±12 و2/0± 10 میلیمتر قطر هاله عدم رشد موثر بوده است. حداقل غلظت میکروبکشی در همه آنتیبیوتیکها و باکتریهای بیماریزا در غلظت 125 میلیگرم بر دسیلیتر عصاره متانولی بدست آمد. حداقل غلظت مهار کنندگی برای باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و شیگلا دیسانتری در غلظت 250 میلیگرم بر دسیلیتر عصارهها حاصل شد. نتیجهگیری: عصاره متانولی گیاه اسطوخودوس احتمالا به دلیل استخراج بیشتر اسیدهای فنولی تاثیر بازدارندگی بهتری نسبت به عصاره اتانولی علیه باکتری های مورد آزمایش داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسطوخودوس، آنتی بیوتیک، عصاره متانولی و اتانولی، اسیدهای فنلی، ضد باکتریایی.
عنوان انگلیسی
Comparison of Antimicrobial Effects of Ethanolic and Methanolic Extracts of Lavender (Lavandula stoechas L.) with Antibiotics on some Common Nosocomial Bacteria
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background and Aim: The use of herbal products with antimicrobial properties has been widely considered by researchers in recent years. Plant extracts such as lavender extract have a specific importance and role in terms of its application in pharmaceutical and medical industries due to its specific phenolic acids and terpenoid compounds. The aim of this study was to evaluate the antibacterial properties of lavender extracts on some common nosocomial pathogenic bacteria in comparison with antibiotics in vitro. Materials and methods: In this study, which is an empirical research and a type of laboratory studies, top flowering part of lavender plant was used to prepare the ethanolic and methanolic extracts at different concentrations (500, 250, 125, 62.5, 31.25, 15.62, 7.81 mg/dl) using maceration method. The high performance liquid chromatography (HPLC) apparatus was used to determine the value of phenolic acids including rosmarinic acid and caffeic acid in the obtained extracts. To determine the diameter of growth inhibition zone and minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) from agar dilution method and microdilution procedure were used against four strains of common pathogenic bacteria including Salmonella typhimurium, Shigella dysenteriae, Staphylococcus aureus and Streptococcus pyogenes using well diffusion and microdilution techniques. Data were analyzed using One-way ANOVA in three replication at the probability level of p < 0.01. Results: The amount of both compounds, rosmarinic acid (4.6±0.5 g/100 g DW) and caffeic acid (2.7±0.2 g/100 g DW), were higher in methanolic extract than those of ethanolic. Among the different concentrations of lavender ethanolic extract, only 500 and 250 mg/dl of the extract were efficient by creating 12±0.1 and 10±0.2 mm in diameter of growth inhibition zone, respectively. The MBC of all antibiotics and pathogenic bacteria was obtained at a concentration of 125 mg/dl of methanolic extract. However, the MIC for Staphylococcus aureus and Shigella dysenteriae was 250 mg/dl of the extracts. Conclusion: The methanolic extract of lavender had a better inhibitory effect than the ethanolic extract against the tested bacteria mainly due to the higher content of phenolic acids.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Lavender, Antibiotic, Methanolic and Ethanolic extract, Phenolic acids, Antibacterial.
نویسندگان مقاله
سیده زینب ساداتی | Seyedeh Zeinab Sadaty
Arak University
دانشگاه اراک
منصور قربانپور | Mansour Ghorbanpour
Arak University
دانشگاه اراک
حسین صالحی ارجمند | Hossein Salehiarjmand
Arak University
دانشگاه اراک
یوسف نیک نژاد نائیج آباد | Yousef Niknejad Naeij Abad
Islamic Azad University-(IAU) Ayatollah Amoli, Amol, Iran
دانشگاه آزاد آیت اله آملی
نشانی اینترنتی
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4353-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
سایر
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات