|
علمی شیلات ایران، جلد ۲۹، شماره ۲، صفحات ۱۳۹-۱۴۶
|
|
|
عنوان فارسی |
اثرات تغذیه با پودر جلبک اسپیرولینای (Spirulina platensis) ریزکپسوله شده و غیر کپسوله بر فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم مواد مغذی جوجههای گوشتی (راس ۳۰۸) |
|
چکیده فارسی مقاله |
این آزمایش به منظور بررسی اثر افزودن پودر جلبک اسپیرولینا ریزکپسوله شده و غیرکپسوله به جیره بر فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجههای گوشتی به مدت 6 هفته انجام شد. در این آزمایش تعداد 360 قطعه جوجه یک روزه گوشتی (جنس نر) سویه تجاری راس 308 به 9 تیمار با 4 تکرار در هر تیمار (10 قطعه جوجه در هر تکرار) در قالب طرح کاملاً تصادفی اختصاص داده شدند. تیمارها شامل: 1- جیره پایه بدون هیچ افزودنی (شاهد منفی)، 2- جیره پایه + آنتی بیوتیک (شاهد مثبت)، 3- جیره پایه + ویتامین E، 4- جیره پایه + 33/0درصد اسپیرولینا ریزکپسوله شده، 5- جیره پایه + 66/0درصد اسپیرولینا ریزکپسوله شده، 6- جیره پایه + 1 درصد اسپیرولینا ریزکپسوله شده، 7- جیره پایه + 33/0درصد اسپیرولینا غیرکپسوله، 8- جیره پایه + 66/0درصد اسپیرولینا غیر کپسوله و 9- جیره پایه + 1 درصد اسپیرولینا غیرکپسوله بود. نتایج حاصله در پایان دوره آزمایش نشان داد که فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز در تیمارهای حاوی 1 درصد پودر اسپیرولینای ریزکپسوله شده و 1 درصد پودر اسپیرولینا غیر کپسوله بیش از سایر تیمارها بود (05/0>p). اما فعالیت آنزیمهای کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری نداشت (05/0 p). افزودن پودر اسپیرولینا و پودر اسپیرولینا کپسوله سبب افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی در جیره جوجههای گوشتی راس 308 شد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Effect of microencapsulated and non-encapsulated of spirulina (Spirulina platensis) algae powder on the antioxidant enzymes activity and nutrient digestibility of broiler chicks (Ross 308) |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
This study was done to investigate the effect of microencapsulated and non-encapsulated spirulina (Spirulina platensis) powder on the antioxidant enzymes activity and nutrient digestibility of broiler chicks for 6 weeks. A total of 360 one-day old broiler chicks (male) Ross 308 strain was divided into 9 treatments, 4 replicates (10 chicks in each replicate) in a completely randomized design. Experimental treatments include: basal diet without any additives (negative control), basal diet + antibiotic (positive control), 1-basal diet + vitamin E, 2-basal diet + 0.33% spirulina microencapsulated, 3-basal diet + 0.66% spirulina microencapsulated, 4-basal diet + 1% spirulina microencapsulated, 5-basal diet + 0.33% non-encapsulated spirulina, 6-basal diet + 0.66% non-encapsulated spirulina and 7-basal diet + 1% non-encapsulated spirulina. Results showed that the blood super oxide dismutase activity increased in chicks fed with encapsulated spirulina powder and non-encapsulated spirulina powder at the level of 1 percent (p< 0.05). But the activity of catalase and glutathione peroxidase enzymes did not show any significant difference (p>0.05). The effect of experimental treatments on nutrient digestibility showed that no significant different experimental groups (p>0.05). The addition of spirulina powder and encapsulated spirulina powder increased antioxidant activity in the diet of Ross 308 broiler chicks. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
متین شکوری | Matin Shakoori موسسه تحقیقات شیلات ایران
منصور رضایی | Mansour Rezaei دانشگاه کشاورزی ساری
یداله چاشنی دل | Yadolah Chashnidel دانشگاه کشاورزی ساری
رضا صفری | Reza Safari پژوهشکده اکولوژی دریای خزر ساری
حامد قلی پور | Hamed Gholipour دانشگاه کشاورزی- دانشکده علوم دامی و شیلات- گروه علوم دامی
|
|
نشانی اینترنتی |
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-299-2&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/943/article-943-2471737.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|