علمی شیلات ایران، جلد ۲۹، شماره ۲، صفحات ۱۳۹-۱۴۶

عنوان فارسی اثرات تغذیه با پودر جلبک اسپیرولینای (Spirulina platensis) ریزکپسوله شده و غیر کپسوله بر فعالیت آنزیم‌‌های آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم مواد مغذی جوجه‌‌های گوشتی (راس ۳۰۸)
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور بررسی اثر افزودن پودر جلبک اسپیرولینا ریزکپسوله شده و غیرکپسوله به جیره بر فعالیت آنزیم‌‌های آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه‌‌های گوشتی به‌‌ مدت 6 هفته انجام شد. در این آزمایش تعداد 360 قطعه جوجه یک روزه گوشتی (جنس نر) سویه تجاری راس 308 به 9 تیمار با 4 تکرار در هر تیمار (10 قطعه جوجه در هر تکرار) در قالب طرح کاملاً تصادفی اختصاص داده شدند. تیمارها شامل: 1- جیره پایه بدون هیچ افزودنی (شاهد منفی)، 2- جیره پایه + آنتی بیوتیک (شاهد مثبت)، 3- جیره پایه + ویتامین E، 4- جیره پایه + 33/0درصد اسپیرولینا ریزکپسوله شده، 5- جیره پایه + 66/0درصد اسپیرولینا ریزکپسوله شده، 6- جیره پایه + 1 درصد اسپیرولینا ریزکپسوله شده، 7- جیره پایه + 33/0درصد اسپیرولینا غیرکپسوله، 8- جیره پایه + 66/0درصد اسپیرولینا غیر کپسوله و 9- جیره پایه + 1 درصد اسپیرولینا غیرکپسوله بود. نتایج حاصله در پایان دوره آزمایش نشان داد که فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز در تیمارهای حاوی 1 درصد پودر اسپیرولینای ریزکپسوله شده و 1 درصد پودر اسپیرولینا غیر کپسوله بیش از سایر تیمارها بود (05/0>p). اما فعالیت آنزیم‌‌های کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در تیمارهای مختلف اختلاف معنی‌داری نداشت (05/0p). افزودن پودر اسپیرولینا و پودر اسپیرولینا کپسوله سبب افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی در جیره جوجه‌‌های گوشتی راس 308 شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of microencapsulated and non-encapsulated of spirulina (Spirulina platensis) algae powder on the antioxidant enzymes activity and nutrient digestibility of broiler chicks (Ross 308)
چکیده انگلیسی مقاله This study was done to investigate the effect of microencapsulated and non-encapsulated spirulina (Spirulina platensis) powder on the antioxidant enzymes activity and nutrient digestibility of broiler chicks for 6 weeks. A total of 360 one-day old broiler chicks (male) Ross 308 strain was divided into 9 treatments, 4 replicates (10 chicks in each replicate) in a completely randomized design. Experimental treatments include: basal diet without any additives (negative control), basal diet + antibiotic (positive control), 1-basal diet + vitamin E, 2-basal diet + 0.33% spirulina microencapsulated, 3-basal diet + 0.66% spirulina microencapsulated, 4-basal diet + 1% spirulina microencapsulated, 5-basal diet + 0.33% non-encapsulated spirulina, 6-basal diet + 0.66% non-encapsulated spirulina and 7-basal diet + 1% non-encapsulated spirulina. Results showed that the blood super oxide dismutase activity increased in chicks fed with encapsulated spirulina powder and non-encapsulated spirulina powder at the level of 1 percent (p< 0.05). But the activity of catalase and glutathione peroxidase enzymes did not show any significant difference (p>0.05). The effect of experimental treatments on nutrient digestibility showed that no significant different experimental groups (p>0.05). The addition of spirulina powder and encapsulated spirulina powder increased antioxidant activity in the diet of Ross 308 broiler chicks.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله متین شکوری | Matin Shakoori
موسسه تحقیقات شیلات ایران

منصور رضایی | Mansour Rezaei
دانشگاه کشاورزی ساری

یداله چاشنی دل | Yadolah Chashnidel
دانشگاه کشاورزی ساری

رضا صفری | Reza Safari
پژوهشکده اکولوژی دریای خزر ساری

حامد قلی پور | Hamed Gholipour
دانشگاه کشاورزی- دانشکده علوم دامی و شیلات- گروه علوم دامی


نشانی اینترنتی http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-299-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/943/article-943-2471737.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات