این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱، شماره ۷۳، صفحات ۱۵۲-۱۶۴

عنوان فارسی مطالعه ترکیبات استروئیدی پوست و بذر برخی ارقام انار و بررسی اثر روغن بذر انار بر سطوح چربی خون در خرگوش‌های هیپرکلسترولمی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: سطح بالای کلسترول می‌تواند باعث عوارضی مانند آترواسکلروز، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی-عروقی، افزایش احتمال سکته مغزی و کبد چرب شود. اسیدهای چرب غیراشباع در پیشگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی نقش مهمی ایفا می‌کنند، زیرا باعث کاهش کلسترول و لیپوپروتئین کم‌چگالی در خون می‌شوند. هدف: هدف این مطالعه بررسی ترکیبات استرولی روغن بذر برخی ارقام انار و اثرات آن بر کاهش سطوح کلسترول خون در خرگوش‌های هیپرکلسترولمی می‌باشد. روش بررسی: سه رقم متفاوت انار انتخاب شدند و روغن بذر آنها بوسیله سوکسله استخراج و ترکیبات استرولی آنها توسط دستگاه گازکروماتوگراف متصل به طیف‌سنج جرمی شناسایی شدند. روغن استخراج شده در جیره غذایی خرگوش‌های هیپرکلسترولمی به‌کار برده شد. نتایج: نتایج نشان داد که مهم‌ترین فیتواسترول‌های موجود در بذر و پوست انار استیگمااسترول‌ها، آونا استرول‌ها، کمپسترول‌ها و بتا-سیتوسترول‌ها بودند و در میان آن‌ها بتا-سیتوسترول‌ها ترکیب غالب بود. بررسی تأثیر روغن استخراج شده بر کاهش کلسترول در خرگوش‌های هیپرکلسترولمی نشان داد کاربرد 5 و 10 گرم بر کیلوگرم روغن استخراج شده از بذرهای انار در رژیم غذایی خرگوش‌های هیپرکلسترولمی (تست شده با کلسترول 1%) میزان کلسترول کل، تری‌گلیسیرید و لیپوپروتئین کم‌چگالی نمونه‌های هیپرلیپیدی را در مقایسه با نمونه‌های شاهد به ‌طور معنی‌داری کاهش داد. همچنین توانست مقدار لیپوپروتئین پرچگالی را به ‌طور معنی‌داری افزایش دهد. نتیجه‌گیری: نقش روغن بذر انار در بهبود پروفایل چربی‌های پلاسما و کاهش چربی‌های نامطلوب می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت انسان و کاهش چربی‌های خون و کاهش خطر بیماری‌های قلبی-عروقی داشته باشد. افزایش آگاهی در مورد ویژگی‌های این میوه ارزشمند می‌تواند به کاربرد بهتر آن در صنایع مختلف کمک کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بتا-سیتوسترول، کلسترول، فیتوسترول، روغن هسته انار

عنوان انگلیسی Study of steroidal compounds from peel and seed of some pomegranate cultivars (Punica granatum L.) and investigating the effect of pomegranate seed oil on blood lipid levels in hypercholesterolemic rabbits
چکیده انگلیسی مقاله Background: High level of blood cholesterol can cause diseases such as atherosclerosis, high blood pressure, cardiovascular diseases, and increase the chance of apoplexy and fatty liver. Unsaturated fatty acids play important roles in preventing cardiovascular diseases because they decrease total cholesterols and LDL-C in the blood. Objective: The study investigates some sterol compounds of Iranian pomegranate seed oil and their effects on decreasing the level of cholesterol in hypercholesterolaemia rabbits. Methods: Three different varieties of pomegranate were selected and oil extraction was done from powdered tissue by Soxhlet extractor. Then, the extract was transfused into GC-MS for Identification Sterol Compounds. Oil extracted from pomegranate was taken into the diets of hypercholesterolemia rabbits. Results: The results showed that the major phytosterols in pomegranate seed and skin tissues were stigmasterols, ∆5-avenasterols, campsterols and beta-sitosterols, among which the β-sitosterols most dominant phytosterols. Studying the influence of oil extracted on decreasing cholesterol in hypercholesterolemic rabbits show that using 5 and 10 g/kg extracted oil from pomegranate seeds in the diet of hypercholesterolemic rabbits (tested with cholesterol 1%) can decrease significantly total cholesterol, triglyceride and LDL-C of hyperlipidemia against neutral sample and it can increase significantly HDL-C. Conclusion: The role of the pomegranate seed oil in improving the lipid profile of the plasma and reducing undesirable fats may be can have a considerable effect on human health and lowering blood lipids and lowering the risk of cardiovascular disease. Increasing awareness of the potential capacity of this valuable fruit can help to play a ‎better role in the various industries.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رکسانا بیاتی | Roksana Bayati
Department of Horticulture Islamic Azad University, Isfahan (Khorasgan) Branch, Isfahan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

حسینعلی اسدی قارنه | Hossein Ali Asadi-Gharneh
Department of Horticulture Islamic Azad University, Isfahan (Khorasgan) Branch, Isfahan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-2151-1&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-2431343.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات