این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 13 آبان 1404
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
، جلد ۹، شماره ۱، صفحات ۲۷-۴۰
عنوان فارسی
خواص فیزیکوشیمیایی، ضدمیکروبی و محتوی ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی برهموم کندوهای زنبورعسل استان خراسان رضوی
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و ضدمیکروبی برهموم حاصل از کندوهای زنبورعسل شمال شهر مشهد و نیز محتوی ترکیبات مؤثرۀ موجود در برهموم به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) بهطور کمّی و کیفی تعیین گردیده است. ویژگیهای فیزیکوشیمیایی نمونۀ برهموم (مانند خاکستر، رطوبت، مواد جامد محلول و نامحلول و عناصر فلزی موجود) اندازهگیری شدند. مقدار ترکیبات فنلی کل و فلاونوئیدی در عصارۀ اتانولی برهموم بهترتیب 40/216 میلیگرم بر گرم (برحسب اسید گالیک) و 26/40 میلیگرم بر گرم (برحسب کوئرستین) بهدست آمد. آزمونهای ضدمیکروبی نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره در برابر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مقدار 100 میلیگرم بر میلیلیتر بود درحالیکه در غلظت بهکاررفته برای باکتری اشرشیاکلی MIC بهدست نیامد. همچنین، نتایج آزمون حداقل غلظت کشندگی (MBC) حاکی از آن بود که عصارۀ برهموم روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس تنها اثر مهارکنندگی دارد. ارزیابی محتوی ترکیبات فنلی و فلاونوئیدیدر عصارۀ برهموم به کمک HPLC نشان داد ترکیبات فلاونوئیدی شناساییشده شامل فلاونها (13/350 میلیگرم بر گرم)، فلاونوئیدها (6/375 میلیگرم بر گرم)، فلاونلها (8/235 میلیگرم بر گرم) و فلاونونها (16/825 میلیگرم بر گرم) بودند. براساس نتایج بهدستآمده میتوان از برهموم در صنایع مختلف غذایی و دارویی استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Physicochemical and Antimicrobial Properties and Determination of Phenols and Flavonoids Content of Propolis from Bee Hives in Khorasan Razavi Province
چکیده انگلیسی مقاله
In this research, the physicochemical and antimicrobial properties of propolis from honeybee beehives around Mashhad and the content of active compounds in propolis were determined by high pressure liquid chromatography (HPLC) both quantitatively and qualitatively. Physicochemical properties of the propolis sample (such as ash, moisture, soluble solids and insoluble solids and existing metal elements) were measured. The total phenolic and flavonoids compounds in the ethanolic extract of propolis were 40.126 mg/g (gallic acid) and 26.46 mg/g (quercetin), respectively. Antimicrobial tests showed that the minimum inhibitory concentration (MIC) of the extract against Staphylococcus aureus was 100 mg/mL, while in the applied concentration MIC did not achieve against Escherichia coli. Also, the results of the minimum bactericidal concentration (MBC) test indicated that propolis extract on Staphylococcus aureus had only inhibitory effects. Evaluation of the content of phenolic and flavonoid compounds in propolis extract by HPLC indicated that the flavonoid compounds included flavones (13.33 mg/g), flavonoids (6.375 mg/g), flavonols (8.235 mg/g) and flavanones (16.825 mg/g). Based on the results, propolis can be used in various food and pharmaceutical industries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بی بی مرضیه رضوی زاده |
دانشیار، گروه ایمنی و کنترل کیفیت مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
راضیه نیازمند |
دانشیار، گروه شیمی مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
سمیه حاجی نژاد |
دانشجوی دکتری، گروه شیمی مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
احسان اکبری |
دانشجوی دکتری، گروه شیمی مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
http://journals.rifst.ac.ir/article_93258_09e2af63302c9e7cd59077560c18df3e.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1452/article-1452-2414458.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات