|
پژوهش در نشخوارکنندگان، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۹۱-۱۱۰
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر افزودن روغنهای کلزا، سویا و ماهی به جیره خوراکی بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در برههای پرواری |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: در سالهای اخیر استفاده از روغنها در جیره دام بهدلیل داشتن برخی اسیدهای چرب مفید برای سلامتی انسان همچون اسید لینولئیک و اسیدلینولنیک مورد توجه قرار گرفته است. این آزمایش به منظور بررسی تاثیر افزودن منابع مختلف اسیدهای چرب مفید شامل روغنهای گیاهی (کلزا و سویا) و روغن ماهی به صورت جداگانه و مخلوط با هم بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در برههای پرواری انجام شد. مواد و روشها: تعداد 35 راس بره نر نژاد افشاری با میانگین وزن اولیه 2 ±8/27 کیلوگرم و سن حدود 4 تا 5 ماه مورد استفاده قرار گرفت. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار شامل تیمار 1) شاهد (بدون افزودن روغن)، تیمار 2) 3 درصد روغن ماهی، تیمار 3) 3 درصد روغن کلزا، تیمار 4) 3 درصد روغن سویا، تیمار 5) 5/1 درصد روغن ماهی + 5/1 درصد روغن کلزا، تیمار 6) 5/1 درصد روغن ماهی + 5/1 درصد روغن سویا و تیمار 7) 5/1 درصد روغن کلزا + 5/1 درصد روغن سویا انجام گرفت. به هر تیمار پنج راس بره پرواری تعلق گرفت. 14روز دوره عادت پذیری و 84 روز دوره آزمایشی برای دامها در نظر گرفته شد. از روز 70 از جیرههای آزمایشی و مدفوع نمونهگیری شد و قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی با روش خاکستر نامحلول در اسید اندازهگیری شد. یافتهها: نتایج آزمایش نشان داد که منابع مختلف چربی در جیره برههای پرواری اثر معنیداری بر افزایش وزن روزانه در کل دوره داشت (05/0P نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان داد که روغنهای سویا و کلزا تا سطح 3 درصد میتواند بدون تاثیر منفی بر عملکرد بره-های پرواری به جیره افزوده شوند، در حالی که افزودن روغن ماهی در این سطح توصیه نمیشود. واژههای کلیدی: روغن ماهی، روغن کلزا، روغن سویا، عملکرد رشد، بره پرواری |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
رضا پرور | دانشجو
تقی قورچی | عضو هیئت علمی دانشگاه
محمود شمس شرق | shams shargh عضو هیئت علمی
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ejrr.gau.ac.ir/article_3229_810ac26509c0b9bd84eb7a137d422fd5.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1332/article-1332-235315.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|