این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۷۲، صفحات ۱۳۳-۱۴۲

عنوان فارسی بررسی اثر مخلوط عصاره‌های گیاهان عناب، کاسنی و خار مریم بر موش‌های صحرایی مبتلا به کبد چرب غیرالکلی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: بیماری کبد چرب غیرالکلی طیفی از آسیب‌های کبدی از استئاتوز تا سیروز کبدی را شامل می‌شود. اگرچه شیوع این بیماری در جهان رو به افزایش است، با این حال هنوز درمان مناسبی برای آن وجود ندارد. هدف: در این مطالعه به بررسی تأثیر مخلوط عصاره‌های گیاهان عناب، کاسنی و خارمریم بر کبدچرب غیرالکلی ایجاد شده با رژیم غذایی پرچرب در موش‌های صحرایی پرداخته شده است.‌ روش بررسی: در این مطالعه تجربی از 40 سر موش صحرایی نر استفاده شد. 8 سر موش به عنوان کنترل منفی در نظرگرفته شده و بقیه حیوانات (32 سر موش) با یک رژیم پرچرب تغذیه شدند. پس از 4 ماه تغذیه با رژیم پرچرب، موش‌های مبتلا به کبد چرب به 4 گروه 8 تایی شامل گروه تغذیه با رژیم پرچرب و 3 گروه دریافت‌کننده رژیم پرچرب به همراه عصاره با دوزهای 100، 200 و 400 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن تقسیم و به مدت 2 ماه تحت تیمار با عصاره قرار گرفتند. در پایان پروفایل لیپیدی، فعالیت آنزیم‌های کبدی و بافت کبد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: دریافت رژیم پرچرب موجب افزایش مقادیر کلسترول تام، تری‌گلیسرید، و LDL ‌و کاهش HDL شد. همچنین باعث افزایش فعالیت آنزیم‌های کبدی و تجمع چربی در بافت کبد شد. دریافت عصاره به صورت وابسته به دوز موجب بهبود وضعیت لیپیدها (05/0 > P) و فعالیت آنزیم‌های کبدی (05/0 > P) شد. یافته‌های آسیب‌شناسی کبد تغییرات ناشی از رژیم غذایی پرچرب و درمان با عصاره را تایید نمود.‌ نتیجه‌گیری: تغذیه با رژیم پرچرب سبب ایجاد کبدچرب غیرالکلی شده و تیمار با عصاره ترکیبی گیاهان عناب، کاسنی و خارمریم باعث بهبود پروفایل لیپیدی، فعالیت آنزیم‌های کبدی و آسیب بافت کبدی در موش صحرایی با تغذیه با رژیم پرچرب شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عناب، کاسنی، خار مریم، بیماری کبد چرب غیرالکلی، رژیم غذایی پرچرب

عنوان انگلیسی Effect of Ziziphus jujuba Mill., Cichorium intybus L. and Silybum marianum (L.) Gaertn. Combination Extract on Non-alcoholic Fatty Liver Disease in Rats
چکیده انگلیسی مقاله Background: Non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) includes a range of liver damage from early steatosis to cirrhosis. Although NAFLD prevalence in the world is increasing, but there is no effective treatment for it. Objective: The aim of this study was to evaluate the effect of combined extract of jujube, chicory and silymarin on NAFLD induced by high-fat diet (HFD) in rats. Method: In this experimental study 40 male rats randomly were divided in two groups: a negative control group (n = 8) and a high-fat diet group (n = 32). After 4 months of feeding with HFD, rats were assigned into 4 groups (n = 8) including an HFD group and three groups receiving HFD and the extract at 100, 200 and 400 mg/kg for 2 months. Finally, lipid profile, liver enzymes activity and liver histology were investigated. Results: High-fat diet increased cholesterol, triglyceride and LDL and decreased HDL levels (P< 0.001). This diet also increased serum activity hepatic enzymes and lipid accumulation in liver tissue. Receiving the extract improved lipid profile and hepatic enzyme activity, dose-dependently. Histopathology of liver confirmed the change induced by HFD and protective effect of extract. Conclusion: Treatment with combined extracts of jujube, chicory and silymarin improves high-fat diet (HFD) induced NAFLD in rats.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مژگان محمدی فر | Mojgan Mohammadifar
Biochemistry and Nutrition in Metabolic Diseases Research Center, Institute for Basic Sciences, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری‌های متابولیک، پژوهشکده علوم پایه، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

محسن تقی زاده | Mohsen Taghizadeh
Biochemistry and Nutrition in Metabolic Diseases Research Center, Institute for Basic Sciences, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری‌های متابولیک، پژوهشکده علوم پایه، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

علیرضا عابد | Alireza Abed
Physiology Research Center, Institute for Basic Sciences, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
مرکز تحقیقات فیزیولوژی، پژوهشکده علوم پایه، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

علی سلطانی | Ali Soltani
Biochemistry and Nutrition in Metabolic Diseases Research Center, Institute for Basic Sciences, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری‌های متابولیک، پژوهشکده علوم پایه، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

امیدرضا تمتاجی | Omidreza Tamtaji
Physiology Research Center, Institute for Basic Sciences, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
مرکز تحقیقات فیزیولوژی، پژوهشکده علوم پایه، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

طاهره خامه چیان | Tahereh Khamechian
Department of Pathology, School of Medicine, Kashan University Medical Sciences, Kashan, Iran
گروه آسیب‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

علیرضا حاتمی | Alireza Hatami
Barij Essence Medicinal Plants Research Center, Kashan, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی شرکت داروسازی باریج اسانس، کاشان، ایران

سید علیرضا طلائی | Sayyed Alireza Talaei
Physiology Research Center, Institute for Basic Sciences, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
مرکز تحقیقات فیزیولوژی، پژوهشکده علوم پایه، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-2068-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-2311415.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده تحقیقاتی کوتاه
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات