این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 17 آبان 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۷۲، صفحات ۳۰-۴۵
عنوان فارسی
مروری بر خصوصیات گیاهشناسی، فیتوشیمیایی و فارماکولوژیکی گیاه دارویی کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaff.)
چکیده فارسی مقاله
کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaff.) یک گیاه دارویی اندمیک زاگرس مرکزی ایران است. به دلیل برداشت بیش از حد آن در اوایل دوره رویشی و زمان نسبتاً زیاد مورد نیاز برای استقرار و تولید بذر، این گیاه فرصت تجدید حیات و تولید بذر را نداشته و در معرض انقراض میباشد. کرفس کوهی دارای دو گروه ترکیبات اسانس و فلاونوئید میباشد. فلاونوئیدها بخش مهمی از ترکیبات این گیاه هستند که دارای اثرات ضدالتهابی، ضدویروسی، ضددیابت و ضدسرطان میباشند. مهمترین ترکیب موجود در اسانس کرفس کوهی بوتیلیدن دیهیدروفتالید و نیز بوتیلیدن فتالید است. فتالیدها به طور عمده در بذر گیاه یافت میشوند. همچنین، اسیدهای چرب مهم آن اسید پتروسلینیک، اسید لینولئیک و اسید پالمیتیک میباشد. در طب سنتی برای اندامهای هوایی گیاه کرفس کوهی، خواصی همچون ضدالتهاب، ضددرد، درمان روماتیسم و تصفیه خون ذکر شده است. کرفس کوهی همچنین، دارای خاصیت آنتیاکسیدانی و اثر حفاظت از بافتها میباشد. در این مقاله، کرفس کوهی از جنبههای مختلف از قبیل مشخصات گیاهشناسی، کشت و تولید، موارد مصرف در طب سنتی و پژوهشهای بالینی بررسی میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کرفس کوهی، ترکیبات شیمیایی، خواص درمانی، فلاونوئیدها، فتالید
عنوان انگلیسی
A Review on the Botanical, Phytochemical and Pharmacological Characteristics of Kelussia odoratissima Mozaff.
چکیده انگلیسی مقاله
Kelussia odoratissima Mozaff. (keluss), is an endemic medicinal herb in the central Zagros region of Iran. Due to its excessive harvesting in the early vegetation period and the relatively long time required for seed establishment and production, this plant does not have the opportunity to regenerate and produce seed and is exposed to extinction. Keluss has two groups of essential oils and flavonoids. Flavonoids are one of the important components of the plant that have anti-inflammatory, antiviral, anti-diabetes and anti-cancer effects. The most important ingredient in the essential oil of keluss is butylidene dihydrophthalide, as well as butylamine phthalide. Phthalides are found mainly in plant seeds. The main fatty acids of the plant are petroselinic acid, linoleic acid and palmitic acid. The aerial parts of the keluss have properties such as anti-inflammatory, analgesic, rheumatic treatment and blood purification in traditional medicine. Keluss has antioxidant and and tissue protection effects. In this article, the plant is reviewed from various aspects such as botanical characteristics, cultivation and production, uses in traditional medicine and clinical research.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
خدیجه احمدی | Khadijeh Ahmadi
Faculty of Agricultural Sciences, Shahed University, Tehran, Iran
دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
حشمت امیدی | Heshmat Omidi
Faculty of Agricultural Sciences, Shahed University, Tehran, Iran
دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
مجید امینی دهقی | Majid Amini Dehaghi
Associate Professor, Department of Agriculture and Plant Breeding and Medicinal Plants Research Center, Faculty of Agriculture, Shahed University, Tehran, Iran
دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
حسنعلی نقدی بادی | Hassanali Naghdi Badi
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-86-7&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-2311406.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فارماکولوژی و سم شناسی
نوع مقاله منتشر شده
مروری
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات