این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 24 آبان 1404
علوم زیستی ورزشی
، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۳۵۳-۳۶۴
عنوان فارسی
تأثیر خوردن دو کربوهیدرات با GI متفاوت و گلوتامین بر مقادیر کراتین کیناز و زمان واماندگی در زنان فعال
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش با هدف بررسی تأثیر خوردن دو کربوهیدرات با GI متفاوت وگلوتامین بر مقادیر ایزوآنزیمهای کراتین کینازو زمان واماندگی در زنان فعال انجام گرفت. آزمودنیهای این پژوهش 40 دانشجو با میانگین سنی 4 / 3 ± 82 / 24 سال وقد 1 / 5 ± 25 / 165 سانتیمتر، داوطلبانه انتخاب شدند و در چهار گروه شاخصگلیسمی کم و گلوتامین، شاخص گلیسمیزیاد و گلوتامین، گروه گلوتامین و گروه دارونما تصادفی قرار گرفتند. بنابراین برای شاخص گلیسمی پایین، عدس ) 135– 130gr ( و شاخص گلیسمی بالا، سیبزمینی ) 175 – 170 gr (، گلوتامین مصرفی برای هر سه گروه به مقدارg/KgBW 5 / 0 محلول در 250 سیسی آب و دارونما نیز همین میزان استفاده شد. نمونهگیری خون قبل و بعد از آزمونبروس انجام گرفت. تجزیهوتحلیل یافتهها با استفاده از تحلیل واریانس اندازهگیری مکرر و یکراهه با آزمون تعقیبی بونفرونیدر سطح معناداری 05 / 0 ≥ α انجام پذیرفت. نتایج نشان داد خوردن کربوهیدرات با شاخص گلیسمی متفاوت و گلوتامینتأثیر معناداری بر مقادیر CK total و CK MB ندارد، ولی گلوتامین تنها نسبت به گروه کربوهیدرات با شاخص گلیسمیکم مانع از افزایش مقدار CK MM شد و خوردن کربوهیدرات با شاخصگلیسمی متفاوت و گلوتامین مدت زمان فعالیتتا واماندگی را افزایش داد. بنابراین میتوان استفاده از کربوهیدرات با شاخص گلیسمی متفاوت و گلوتامین، گلوتامین تنهابرای افزایش زمان فعالیت و کاهش آسیب سلولی توصیه کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کراتین کیناز، زمان واماندگی، شاخص گلیسمی، آزمون بروس، گلوتامین،
عنوان انگلیسی
The effect of two different GI carbohydrates and Glutamine usage on Creatine kinase and the exhaustion time in active women
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this study was to defining effect of two different GIcarbohydrates and Glutamine usage on Creatine kinase and the exhaustion time in active female subjects. For this purpose 40 subjects with the average age of 24.82 3.4 year, the height of 165.25 5.1 cm were participated voluntary in this study. Subjects were divided into 4 groups of carbohydrate with low glycemic and glutamine,carbohydrate with high glycemic and glutamine, glutamine and placebo groups randomly. lentil was used as carbohydrate with low glycemic, and potato as high glycemic food and the consumed glutamine for each three groups with the amount of 0.5 g/kg BW in solution form in water and placebo.Blood samples was collected before and after laboratory Bruce test.For allP
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
منیره نقدی پری |
.کارشناسی ارشد،گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکدة تربیت بدنی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران، تهران، ایران
مجید کاشف |
استاد گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکدة تربیت بدنی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران،تهران، ایران
عباسعلی گایینی |
استاد گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکدة تربیت بدنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://jsb.ut.ac.ir/article_75131_b7e2e88b52d101c917b46b95512f5511.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/961/article-961-2309373.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات