این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۶، شماره ۹۷، صفحات ۱۱۳-۱۲۶

عنوان فارسی اثر ضد میکروبی و ضد اکسایشی فیلم های پلی پروپیلن پوشانده شده با عصاره های گیاهی مورد و رزماری در بسته بندی سس مایونز
چکیده فارسی مقاله در میان انواع فناوری‌های بسته‌بندی فعال موجود، بسته‌بندی ضد میکروبی زمینه‌ای است که به‌تازگی روی آن تحقیقات بیشتری متمرکز شده است. این تحقیق با هدف بررسی خواص ضد میکروبی و ضد اکسایشی فیلم‌های پلی‌پروپیلن پوشانده شده با عصاره مورد و رزماری بر سس مایونز انجام گرفت. عصاره گیاهان مورد و رزماری به در سطوح 0، 1/0، 15/0 و 2/0 درصد در پوشش دهی سطح فیلم‌های پلی‌پروپیلن به کار رفت. خواص شیمیایی سس مایونز (pH، اسیدیته، عدد پراکسید)، خواص ضد میکروبی علیه باکتری‌های اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس و قارچ کاندیدا آلبیکنس به‌تنهایی و در حضور سس مایونز، خواص حسی (بو، مزه، رنگ، پذیرش کلی) در مدت 21 روز با فواصل زمانی 7 روز در دمای 4 درجه سانتی‌گراد بررسی شد. با گذشت زمان نرخ تغییرات pH کاهش و اسیدیته افزایشی بود و در مدت 21 روز در همه تیمارها تغییرات pH (کمتر از 1/4) و اسیدیته (72/0 – 69/0 درصد) در محدوده استاندارد قرار داشت. عدد پراکسید سس مایونز نگهداری شده در فیلم‌های پلی‌پروپیلن نسبت به تیمار شاهد به‌طور معنی‌داری کاهش یافت. فیلم‌های پلی‌پروپیلن حاوی عصاره رزماری دارای خاصیت ضد میکروبی بیشتری نسبت به عصاره مورد بودند. بار میکروبی تیمار شاهد با گذشت زمان افزایش و اما بار میکروبی سس مایونز در حضور فیلم‌های پلی‌پروپیلن حاوی عصاره مورد و رزماری کاهش یافت (05/0>p). عصاره مورد و رزماری با بهبود بو و مزه موجب افزایش مقبولیت کلی سس مایونز نسبت به تیمار شاهد گردید. بهترین تیمار در افزایش ماندگاری سس مایونز پوشش دهی فیلم‌های پلی‌پروپیلن با غلظت 15/0 درصد عصاره رزماری شناخته شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سس مایونز،بسته‌بندی فعال،پلی‌پروپیلن،مورد،رزماری.

عنوان انگلیسی Antimicrobial and antioxidant effects of Polypropylene films containing Myrtle and Rosemary extract on mayonnaise packaging
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Among the various active packaging technologies, antimicrobial packaging has been the focus of more recent research. This study aimed to investigate the antimicrobial and antioxidant properties of polypropylene films coated with myrtle and rosemary extract on mayonnaise. Extracts of myrtle and rosemary at 0, 0.1, 0.15 and 0.2% levels were used to cover polypropylene films. Chemical properties of mayonnaise (pH, acidity, peroxide value), Antimicrobial properties against Escherichia coli and Staphylococcus aureus and Candida albicans alone and in the presence of mayonnaise, Sensory properties (Smell, taste, color, overall acceptability) were assessed for 21 days at 7-day intervals at 4 °C. The results showed that with time the rate of change of pH decreased and the acidity increased and in all treatments pH (less than 4.1) and acidity (0.69 - 0.72%) changes were in standard range for 21 days. The peroxide value of mayonnaise stored in polypropylene films was significantly reduced compared to the control. Polypropylene films containing rosemary extract had more antimicrobial activity than myrtle extract. The number of microorganisms control treatment increased with time the number of microorganisms of mayonnaise decreased in the presence of polypropylene films containing myrtle and rosemary extract (p < 0.05). Myrtle and rosemary extract increased the overall acceptability of mayonnaise compared to the control by improving smell and taste. Coating of 0.15% rosemary extract with polypropylene films was the best treatment for increasing the shelf life of mayonnaise.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Mayonnaise,Active Packaging,Polypropylene,Myrtle,Rosemary

نویسندگان مقاله ثناء موسی پوربالغ | sanae mousapour balegh
yes
اری

ثنا موسی پور بالغ | sana mousapour balegh
univercity azad yazd
دانشگاه آزاد اسلامی یزد

سید علی یاسینی اردکانی | Seyed Ali Yassini Ardakani
Associate Professor of Food Technology, Yazd Branch, Islamic Azad University, Yazd, Iran
دانشیار و هیئت‌علمی گروه صنایع غذایی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران


نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-50391-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات