این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 27 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۷، صفحات ۸۹-۱۰۰
عنوان فارسی
تولید گاما آمینو بوتریک اسید توسط باکتری Lactococcus lactis NZ۱۳۳۰ در محیط کشت حاوی لجن لبنی و مونوسدیم گلوتامات
چکیده فارسی مقاله
گاما آمینوبوتریکاسید (گابا)، مولکول زیست فعال با نقشهای فیزیولوژیکی مختلف در بدن است که با مهار تحریکات نورون و ممانعت از رسیدن پیام های حاوی ترکیبات استرسزا، دارای خواص آرامش بخشی بوده و در درمان بیماریهای مختلف نقش موثری دارد. در پژوهش حاضر، امکان تولید این اسید آمینه توسط باکتری Lactococcus lactis NZ1330 بررسی شد. به منظور بهینهسازی فرآیند تخمیر سه سطح از لجن لبنی(5،10،15 درصد)، مونو سدیم گلوتامات (0، 5/0 و 1 درصد) در زمانهای 24، 48 و 72 ساعت انتخاب شد و پس از تخمیر، وجود گابا در محیط کشت به وسیله کروماتوگرافی لایه نازک بررسی شد. برای کمی سازی باندهای موجود در کروماتوگرافی لایه نازک از روش اسپکتروفتومتری استفاده شد. نتایج بهینهسازی در سطح معنی داری 95 درصد نشان داد تیمار بهینه شامل محیط کشت حاوی 2/11درصد لجن لبنی،7/0 درصد مونوسدیم گلوتامات و زمان 70 ساعت تخمیر در دمای °C 32 بوده و تحت این شرایط تولید گابا به میزان ppm 400 میباشد. بنابراین از این ترکیب محیط کشت میتوان به عنوان سوبسترای مناسب جهت تولید ترکیب دارویی و زیست فعال ارزشمند گابا استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گابا،لاکتوکوکوس،لجن سپراتور،مونوسدیم گلوتامات.
عنوان انگلیسی
Gamma-aminobutyric acid Synthesis by Lactococcus lactis strain Nz1330 in Dairy sludge medium with Monosodium glutamate
چکیده انگلیسی مقاله
Gamma Aminobutyric Acid (GABA) is a bioactive molecule with different physiological roles in the body that inhibits neuronal stimulation and inhibits the delivery of stress-containing messages, has a calming effect and is used to treat diseases. Different has an effective role. In the present study, the possibility of producing this amino acid by Lactococcus lactis NZ1330 was investigated. In order to optimize the fermentation process three levels of dairy sludge (5,10,15%), monosodium glutamate (0, 0.5 and 1%) were selected at 24, 48 and 72 hours after fermentation. The presence of GABA in the culture medium was investigated by thin layer chromatography. Spectrophotometric method was used to quantify the bands present in thin-layer chromatography. Optimization results at 95% significance level showed that the optimum treatment consisted of medium containing 11.2% dairy sludge, 0.7% monosodium glutamate and 70 hours fermentation at 32 ° C and under these conditions, GABA production was ppm. It's 400. Therefore, this combination of media can be used as a suitable substrate for the production of valuable GABA drug and bioactive compounds
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
GABA,Lactococcus,Dairy sludge,Monosodium glutamate.
نویسندگان مقاله
بهروز علیزاده بهبهانی | Behrooz Alizadeh behbahani
Assistant professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food
استادیارگروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
فرشته فلاح | Fereshteh Falah
Ph.D. Student, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
علیرضا وسیعی | Alireza Vasiee
Ph.D. Student, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.
دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
| farideh tabatabaei yazdi
Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
سیدعلی مرتضوی | Seyed Ali Mortazavi
Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-13599-20&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات