این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 20 مهر 1404
پژوهش در پزشکی
، جلد ۲۲، شماره ۱، صفحات ۲۲-۳۰
عنوان فارسی
مقایسه شاخص گلیسمی نان سفید، هندوانه، خربزه، انگور و گلابی در افراد سالم، IGT و دیابتی غیر وابسته به انسولین
چکیده فارسی مقاله
خلاصه: با توجه به اینکه نوع کربوهیدرات موجود در مواد غذائی می تواند تاثیر متفاوتی در افزایش قند خون داشته باشد، برای اولین بار در کشور این بررسی به منظور مقایسه شاخص گلیسمی خربزه، هندوانه، انگور و گلابی در افراد سالم، IGT و دیابتی غیر وابسته به انسولین انجام شد. تعداد 32 زن با میانگین سنی 7±53 سال در سه گروه سالم (8 نفر)، IGT 12( نفر) و دیابتی (12 نفر) به روش نمونه گیری تصادفی از طریق مشابه سازی انتخاب شدند. افراد مورد بررسی 5 بار متوالی به فواصل 2 تا 4 روز به مرکز بهداشت ورامین مراجعه نمودند. در هر روز، افراد مورد بررسی به 5 گروه تقسیم شده و هر گروه یکی از مواد غذایی مورد آزمایش را به میزانی که حاوی 50 گرم کربوهیدرات بود مصرف می نمودند، نمونه های خون در دقایق صفر، 15 ، 30، 60، 120 و 180 برای اندازه گیری قند با استفاده از اتوآنالیزر گرفته می شد. در جلسات بعد هر فرد ماده غذایی دیگری را دریافت می کرد؛ به طوری که افراد هر 5 ماده غذایی را مصرف نمودند میانگین شاخص گلیسمی هندوانه، خربزه، انگور و گلابی به ترتیب 22±47، 22±44،26±47، 22±43 بود که اختلاف معنی داری بین آنها مشاهده نگردید. مقایسه شاخص گلیسمی میوه ها در سه گروه مورد بررسی نیز تنها انگور اختلاف معنی داری را بین گروه دیابتی با دو گروه دیگر نشان داد. دلتا ماگزیمم (اختلاف قند خون حداکثر تا ناشتا) برای نان، هندوانه، خربزه، انگور و گلابی به ترتیب 71±142، 5±82، 51 ±81، 48 ±78 و 58 ±75 میلی گرم در دسیلیتر بود و t ماکزیمم (زمان رسیدن قند خون به حداکثر) برای نان 18 ±50، هندوانه 19±25، خربزه 22 ± 35، انگور 21 ± 29 و گلابی 20± 27 دقیقه بود. نان دیرتر از میوه ها قند خون را افزایش میداد ولی میزان افزایش به مراتب بیش از میوه های بررسی شده بود. نتایج این بررسی نشان داد که هندوانه، خربزه، انگور و گلابی جزء مواد غذایی با شاخص گلیسمی پائین بوده و براحتی میتوانند در برنامه غذایی بیمارن دیابتی مصرف شوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison of Glycemic Index of White Bread, Watermelon, Persian Melon, Grapes and Pears in NIDDM, IGT and Normal Subjects
چکیده انگلیسی مقاله
SUMMARY The carbohydrate content in different foods may have different effects on postprandial blood glucose. Study was conducted to compare the glycemic effect of 50g carbohydrate in fruits (watermelon, Persian melon, grapes and pears) in normal, IGT and diabetic subjects. Thirty two subjects, 12 NIDDM, 12 IGT and 8 normals, with a mean age of 53±7 years were randomly selected. The subjects came to Varamin Health Centre 5 times in 2 to 4 days intervals. The subjects were divided in 5 group consumed one of the bread or fruit samples with 50g carbohydrate content. Blood samples were collected before and at 15, 30, 60, 120, 180 minutes after taking food. The blood glucose content was measured with autoanalyzer method. At the end of the experiment all the subjects received five different kinds of fruits or bread samples. The glycemic index of watermelon, Persian melon, grapes and pears were 47±22, 44 ±22, 47±26 and 43 ±22 respectively. No difference in glycemic index of different fruits was detected. Significant difference between glycemic index of diabetics and normal subjects was seen. A maximum and T maximum for bread, watermelon, melon, grapes and pears were 142±71, 83±50, 81±51, 78±48 and 75 ±58 mg/dl; and 50±18. 25±19, 35±22, 30±21, 27±20 minutes, respectively. White bread had later effect on rising blood glucose, but ultimately with a higher rate than fruits. The resutls of this study indicate that watermelon, Persian melon, grapes and pears have low glycemic index and can be recommended for use in diabetic meal plan.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فیروزه جزایری | F Jazayeri
Endocrine Research Centre, Shaheed Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, I.R. Iran.
پروین میرمیران | P Mirmiran
Endocrine Research Centre, Shaheed Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, I.R. Iran.
مهدی هدایتی | M Hedayati
Endocrine Research Centre, Shaheed Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, I.R. Iran.
یدالله محرابی | Y Mehrabi
Endocrine Research Centre, Shaheed Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, I.R. Iran.
لیدا نوایی | L Navaei
Endocrine Research Centre, Shaheed Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, I.R. Iran.
دکتر فریدون عزیزی | F Azizi
Endocrine Research Centre, Shaheed Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, I.R. Iran.
نشانی اینترنتی
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3655-31&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/17/article-17-2285852.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
other
موضوعات مقاله منتشر شده
بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات