این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 18 مهر 1404
اقتصاد کشاورزی و توسعه
، جلد ۲۶، شماره ۱۰۱، صفحات ۲۴۷-۲۶۷
عنوان فارسی
پایداری زیستمحیطی و عوامل تحقق آن در بخش کشاورزی ( مطالعه موردی: شهرستان پاکدشت)
چکیده فارسی مقاله
استفاده بی رویه و غیراصولی از فناوریهای نوین کشاورزی منجر به آسیبهای جبرانناپذیری به منابع طبیعی و محیط زیست شده است. این تحقیق به تبیین پایداری زیستمحیطی و عوامل مؤثر در تحقق آن در تولید محصولات کشاورزی می پردازد. نمونه تحقیق 351 نفر از کشاورزان شهرستان پاکدشت بوده که با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی طبقهای متناسب انتخاب شدند. روش جمعآوری اطلاعات مصاحبه ساختارمند با استفاده از ابزار پرسشنامه بود. نتایج تحلیل معادلات ساختاری و تحلیل عاملی تأییدی نشان داد که مهمترین عوامل مؤثر در پایداری زیستمحیطی به ترتیب اولویت عبارتاند از: فناوریهای حفاظتی بهویژه تناوب زراعی، اقتصادی و بازاریابی (بهویژه تولید محصولات سالم و بازارپسند)، آموزشی و ترویجی (بهویژه برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی)، سیاستگذاری و برنامهریزی (ویژه تصویب قوانین و مقررات حمایتی) و اجتماعی و فرهنگی (بهویژه سرمایه اجتماعی کشاورزان). طبقهبندی JEL: Q01 ,Q1 ,Q15
کلیدواژههای فارسی مقاله
کشاورزی پایدار، محیط زیست، معادلات ساختاری، پاکدشت،
عنوان انگلیسی
Environmental Sustainability and its Realization Factors in the Agricultural Sector (Case Study: Pakdasht County)
چکیده انگلیسی مقاله
The Irregular and unprincipled use of modern agricultural technologies lead to irreversible harm to natural resources and the environment. This study examines the factors affecting environmental sustainability in production of agricultural products. The research method in this study is quantitative and in term of controlling the variables is descriptive and correlation kind, which has been carried out in a survey way. The method of collecting data was a structured interview by using 351 questionnaires. The results of SEM and factor analysis indicated that the most important factors affecting environmental sustainability are: protective technologies (particularly crop rotation), economic and marketing (especially the production of healthy and marketable products), educational and promotional (in particular, training courses and workshops), policy and planning (especially supportive laws and regulations), and social and cultural (especially social capital of farmers). JEL Classification: Q01, Q1, Q15
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فلوریا محمدی |
استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه نهاوند
نشانی اینترنتی
http://aead.agri-peri.ac.ir/article_65206_f6017dcfc4424ccc58f59dd8dc3f3fbf.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/605/article-605-2155882.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات