این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 9 آبان 1404
پژوهش های رشد و توسعه پایدار
، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۱۵۹-۱۸۴
عنوان فارسی
بررسی تأثیر تمرکز جغرافیایی صنایع و توزیع سطح تحصیلات شاغلان بر بهره وری نیروی کار، به تفکیک زیر بخش های صنعت مواد غذایی و آشامیدنی
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق، تلاشی در جهت شناسایی مشکلات و موانع موجود بر سر راه ارتقای بهرهوری نیروی کار و ارائه بینش مناسبی به سیاستگذاران این بخش و صنایع مشابه در مورد دو متغیر تمرکز جغرافیایی صنایع و پراکندگی سطح تحصیلات نیروی کار و در نهایت، ارتباط این شاخص ها با بهره وری نیروی کار میباشد. بدین منظور، با استفاده از رهیافت دادههای تابلویی در بخش صنعت مواد غذایی و آشامیدنی و در بازه زمانی 1395-1379، به غیر از شاخص های تمرکز و کیفیت آموزشی (ضریب جینی تحصیلات)، از شاخص انگیزشی (دستمزد سرانه نیروی کار)، شاخص سرمایه سرانه فیزیکی و شاخص مدیریتی (تعداد بنگاههای خصوصی و دولتی) نیز در برآورد مدل استفاده شده است. نتایج به دست آمده، بیانگر این پیشنهاد میباشد که برای ارتقای بهرهوری نیروی کار در زیر بخشهای صنعت مواد غذایی و آشامیدنی، میباید کاهش پراکندگی آموزشی در بین نیرویکار از طریق افزایش استخدام نیروی کار با تحصیلات بالا، افزایش تمرکز جغرافیایی، بهبود نظام انگیزشی نیروی کار با تعیین دستمزد مناسب، بهبود مدیریت از طریق کاهش تصدیگری و مدیریت دولتی بنگاههای صنعتی، صورت بگیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Analyzing the Effects of Geographical Concentration of Industry and the Distribution of Educational Level of Employees on Labor Productivity (in Terms of the Food and Beverage Subsectors)
چکیده انگلیسی مقاله
This study is an attempt to identify the persistent obstacles in improving labor productivity path and to give insight to policymakers into the food and beverage industry and related industries about the geographic concentration of industry, educational distribution of employees, and their relationships with labor productivity. For this purpose, a panel data model is applied for explaining labor productivity in the food and beverage industry over the period 2000- 2014. In addition, motivational indices (wage per worker), per capita capital stock and physical capital management index (the number of private and public firms) are used as explanatory variables. The results suggest that improvement in labor productivity in food and beverage industry sub-sectors requires reducing educational dispersion of the labor force by employing high-educated workers, increasing geographical concentration, improving incentive system by determining appropriate wage, and enhancing management through reducing state ownership of industrial firms.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سید جمال الدین محسنی زنوزی | Seyed Jamaledin Mohseni Zonouzi
Assistant Professor of Economics, Urmia University
استادیار اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سولماز صادقپور | solmaz sadegpour
Ph.D. Candidate in Economics, Urmia University
دانشجوی دکتری اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
مرتضی دهقاندرست | Morteza Dehgandorost
Phd student of economics in urmia university
دانشجوی دکتری اقتصاد دانشکده اقتصاد ومدیریت دانشگاه ارومیه
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-19240-2&slc_lang=fa&sid=18
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1388/article-1388-2147883.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات