این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 3 آبان 1404
علوم باغبانی ایران
، جلد ۵۰، شماره ۳، صفحات ۶۶۷-۶۸۱
عنوان فارسی
کاربرد آمینولولینیک اسید بر رشد، فعالیت آنتیاکسیدانی و تجمع آنتوسیانین در ریزنمونههای سیب تحت تنش شوری در شرایط درونشیشهای
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش اثر 5- آمینولولینیک اسید در پنج غلظت 0، 5/2، 5، 10 و 20 میلیگرم در لیتر در تعدیل تنش شوری (چهار سطح 0، 30، 60 و 90 میلیمولار) در ریزنمونههای سیب پایه بوداگوسکی نه، بررسی گردید و برخی خصوصیات بیوشیمیایی اندازهگیری شدند. شاخساره و کالوس بر روی محیط کشت قرار داده شدند و تغییرات فیتوشیمیایی با وجود یا عدم وجود 5- آمینولولینیک اسید در شرایط تنش شوری اندازهگیری شدند. ریزنمونههای شاخساره و کالوس تیمار شده با 5- آمینو لوولینیک اسید (غلظت 5/2 تا 20 میکرومولار) کاهش در فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز و افزایش در فعالیت سوپراکسیددیسموتاز و آسکوربات پراکسیداز را نشان دادند. بیشترین مقدار کلروفیل a وb ریزنمونههای شاخساره در غلظت 10 میکرومولار آمینولولینیک اسید مشاهده شد. همچنین تنش شوری نقش مؤثری در افزایش مقدار آنتوسیانین ریزنمونهها ایفا نمود و بیشترین مقدار آن در تنش شوری 90 میلیمولار بهدست آمد. افزایش شدت تنش شوری و غلظت 5- آمینو لوولینیک اسید (10-5/2 میکرومولار) در محیط کشت اثر افزایشی بر فعالیت آنتیاکسیدانی و فنول کل ریزنمونههای مورد مطالعه داشت. تنش شوری و آمینو لوولینیک اسید اثر همافزایی بر مقدار سنتز فلاونوئیدها نیز داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of aminolevulinic acid on growth, antioxidant activity and anthocyanin accumulation of apple explants under salinity stress in in vitro culture conditions
چکیده انگلیسی مقاله
The present study was carried out to evaluate the effect of 5-aminolevulinic acid (ALA) on physiological and biochemical changes of in vitro-cultured Budaguvsky 9 (Bud 9) apple cultivar under NaCl induced salinity stress. Virus-free shoots and callus of Bud 9 apple were cultured on MS medium containing different levels of NaCl (0, 30, 60 and 90 mM) and ALA (0, 2.5, 5, 10 and 20 µM). Four weeks later phytochemical variations of regenerated plantlets with or without NaCl and/or ALA treatments were recorded. Shoot explants and callus treated with 5-aminolevolinic acid at 2.5 to 20 µM concentrations demonstrated reduction in catalase and peroxidase and enhancement in superoxide dismutase and ascorbate peroxidase enzyme activity. The highest chlorophyll a and b values were observed at shoot explants treated with concentration of 10 μm of aminolevolinic acid. Also, salinity stress was performed an effective role on increasing the amount of anthocyanins of explants and the highest amount was obtained in 90 mM salinity stress. Increasing the intensity of salinity stress and amino acid concentration (2.5-10 μm) in culture media had synergic effect on the antioxidant activity, total phenol as well as flavonoids content of studied explants.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فاطمه زاهدزاده |
دانشجوی سابق دکتری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
فریبرز زارع نهندی |
دانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
محمدرضا دادپور |
دانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
علی رضا مطلبی آذر |
دانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
سعیده علیزاده سالطه |
استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijhs.ut.ac.ir/article_74076_199b51a78c362eb16b7414e62cbc0767.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/949/article-949-2142631.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات