این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 3 آبان 1404
علوم باغبانی ایران
، جلد ۵۰، شماره ۳، صفحات ۵۰۱-۵۱۴
عنوان فارسی
تأثیر محلول پاشی تاج درخت با سدیم سلنات بر غنی سازی زیستی سلنیوم و حفظ کیفیت میوه سیب ’استارکینگ دلیشس‘ در طول دوره انبارمانی
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش اثر محلولپاشی تاج درخت سیب ’استارکینگ دلیشس‘ با سلناتسدیم در 4 سطح (صفر، 5/0، 1 و 5/1 میلیگرم در لیتر) در 2 نوبت (در دوره بزرگشدن میوه)، بر خصوصیات کمی و کیفی و انبارمانی میوه و همچنین امکانپذیری محلولپاشی تاج درخت بهعنوان روش تولید میوههای غنی از سلنیوم مورد مطالعه قرار گرفت. میوهها بعد از برداشت در سردخانه در دمای 1±1 درجه سانتیگراد با رطوبت نسبی 95-90 درصد بهمدت 6 ماه نگهداری شدند. نمونهها در روز صفر قبل از انباری و در طول دوره نگهداری با فواصل 1 ماهه از سردخانه خارج شده و بهمنظور ایجاد حالت مشابه در خردهفروشیها بهمدت 24 ساعت در دمای اتاق قرار گرفته و سپس از نظر فاکتورهای مختلف فیزیکوشیمیایی نظیر رنگ سطحی، آنتوسیانین، pH، اسید قابلتیتراسیون، مواد جامد محلول کل، ویتامینث، میزان تولید اتیلن و تجمع سلنیوم در میوه مورد اندازهگیری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که محلولپاشی تاج درخت با سلناتسدیم منجر به افزایش غلظت سلنیوم در برگها و میوه شد. تیمار میوهها با سطوح مختلف سلنیوم تفاوت معنیداری در کاهش تولید اتیلن، حفظ سفتی گوشت، pH، اسید قابلتیتراسیون، مواد جامد محلول کل، ویتامین ث و رنگ سطحی نسبت به میوههای شاهد داشتند. همچنین میوههای تحت تیمار 5/1 میلیگرم در لیتر سلنیوم، بهترین اثر را در حفظ مقدار ویتامینث و آنتوسیانین میوهها نشان داد. در مجموع، محلولپاشی تاج درخت در غنیسازیزیستی سلنیوم در میوه سیب مؤثر بوده و متعاقبآ تأثیر معنیداری در حفظ کیفیت میوه در طول انبار سرد داشته است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اتیلن، پس از برداشت، رنگ سطحی میوه و ویتامین ث،
عنوان انگلیسی
Influence of canopy spraying with sodium selenate on selenium biofortification and fruit quality maintenance of 'Starking Delicious' apple during storage
چکیده انگلیسی مقاله
In this research the effects of canopy sodium selenate spraying at 4 levels (0, 0.5, 1 and 1.5 mg Se L-1) twice at the period of fruit enlargement on quantitative and qualitative attributes and storage life of 'Starking Delicious' apple fruits, and the viability of canopy spraying as a method of producing Se-enriched fruits, were evaluated. After harvest, the fruits were stored at 1±1°C and 90-95% relative humidity for 6 months. Samples were taken initially and at 1-month intervals during storage and to simulate market conditions they were placed at room temperature for 24 hr, and then physicochemical parameters such as surface color, anthocyanin, pH, titrable acidity, total soluble solids, vitamin C, ethylene production and selenium accumulation in fruits were measured. Results showed that canopy sodium selenate spraying resulted in an increase in Se concentration both in leaves and fruits. Fruit treatment with different levels of Se had significant effect in reduction of ethylene production, maintaining of flesh firmness, pH, titrable acidity, total soluble solids, vitamin C and surface color compared to control fruits. Also, treating of the fruits with 1.5 mg Se showed the best effect in retaining of vitamin C and anthocyanin. Overall, canopy selenium spraying was effective in Se bio-fortification of apple fruit, and subsequently had significant effect in quality retention during cold storage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شیدا محبی |
دانشجوی سابق دکتری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
مصباح بابالار |
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
ذدبیح اله زمانی |
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
محمدعلی عسکری |
دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
نشانی اینترنتی
https://ijhs.ut.ac.ir/article_74062_0c406a137270ae7dd01a572a819586fe.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/949/article-949-2142618.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات