این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 3 آذر 1404
Journal of Medicinal Plants and By-products
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۱۵-۱۲۳
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Antiradical, Antibacterial and Oxidative Stability of Cinnamon Leaf Oil Encapsulated in β-cyclodextrin
چکیده انگلیسی مقاله
Safety and quality of food have become a challenge for the food industry looking to replace synthetic preservatives with natural agents. In this context, cinnamon leaf essential oil (CLO) showed to be potent antioxidant and antimicrobial agent; however, its active compounds are highly reactive volatiles and grant strong odors and flavors when used as food additive. With this in mind, the objective of this study was to evaluate the antiradical and antimicrobial activity, and oxidative stability of CLO encapsulated within β-cyclodextrin (β-CD). Radical scavenging activity of encapsulated CLO measured by 2, 2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) and trolox equivalents antioxidant capacity (TEAC) methods showed values of 67.3 mol (Trolox equivalent) TE/g and 177.2 mol TE/g of sample, respectively. In addition, the total phenol and flavonoid contents were 48.7 mg (eugenol equivalents) EE/g of capsules and 8.6 mg CE/g of capsules, respectively. The antibacterial activity of the encapsulated oil against Escherichia coli, Salmonella enterica subsp. enterica serovar Choleraesuis, Listeria monocytogenes and Staphylococcus aureus showed a minimum inhibitory concentration of 5.5 mg/mL for all the tested bacteria. β-CD protected the bioactive properties of the essential oil exposed to ozone, compared to the free oil. Based on these results, the encapsulation of CLO in β-CD can be considered as a viable method for stabilizing its bioactive compounds.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
Manuel Reynaldo Reynaldo Cruz-Valenzuela |
Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo, AC, Carretera a la Victoria km. 0.6. Apartado Postal 1735, Hermosillo, Sonora, Mexico (83000)
Melvin Roberto Tapia-Rodriguez |
Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo, AC, Carretera a la Victoria km. 0.6. Apartado Postal 1735, Hermosillo, Sonora, Mexico (83000)
Brenda A. Silva-Espinoza |
Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo, AC, Carretera a la Victoria km. 0.6. Apartado Postal 1735, Hermosillo, Sonora, Mexico (83000)
America Testa-Nava |
Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo, AC, Carretera a la Victoria km. 0.6. Apartado Postal 1735, Hermosillo, Sonora, Mexico (83000)
Maria Melissa Gutierrez-Pacheco |
Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo, AC, Carretera a la Victoria km. 0.6. Apartado Postal 1735, Hermosillo, Sonora, Mexico (83000)
Gustavo A. González-Aguilar |
Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo, AC, Carretera a la Victoria km. 0.6. Apartado Postal 1735, Hermosillo, Sonora, Mexico (83000)
J. F AYALA-ZAVALA |
Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo, AC, Carretera a la Victoria km. 0.6. Apartado Postal 1735, Hermosillo, Sonora, Mexico (83000)
نشانی اینترنتی
http://jmpb.areeo.ac.ir/article_120489_48e33c4bd8bd766efb52954b757032cb.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/495/article-495-2063349.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات