این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۷۲، صفحات ۲۶۴-۲۷۳
عنوان فارسی
مطالعه اثر ضدباکتریایی عصارههای آبی زیتون، تاجریزی سیاه، کلپوره، درمنه و شیرینبیان بر برخی باکتریهای بیماریزای منتقله از غذا
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: در دههای اخیر تمایل به استفاده از نگهدارندههای طبیعی با توجه به نگرانی جامعه از نگهدارندههای شیمیایی رو به افزایش است. هدف: این مطالعه به منظور بررسی اثر ضدباکتریایی عصارهی آبی تعدادی از گیاهان بر برخی باکتریهای بیماریزای منتقله از غذا در محیط آزمایشگاهی انجام شده است. روش بررسی: در این مطالعه، گیاهان مورد بررسی از سطح بازار شهر تهران تهیه و عصاره آبی آنها استخراج شد. غلظتهای مختلف آنها به صورت سریالی (25/1-80 mg/ml) بر روی محیط کشتهای مختلف تهیه و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و سپس حداقل غلظت کشندگی (MBC) آن به دو روش چشمی و کدورت سنجی (OD) تعیین شد. آزمایش دیسک دیفیوژن (DD) نیز در غلظتهای 10، 20 و 40 mg/ml برای تعیین میانگین قطر بازدارندگی برای باکتریهای مختلف تعیین شد. نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که اثر بازدارندگی وکشندگی عصاره آبی میوه تاجریزی سیاه بر روی باکتریهای مختلف بیشتر تر از سایر عصارههای آبی بود (در استافیلوکوکوس اورئوس MIC=10 mg/ml) و از طرفی باکتری استافیلوکوکوس ارئوس حساسترین باکتری و سالمونلاتیفی موریوم مقاومترین باکتری نسبت به عصارههای آبی بودند. نتیجهگیری: با توجه به نتایج فوق میتوان امیدوار بود عصاره میوه تاجریزی در درمان بعضی از باکتریهای بیماریزا مانند استرپتوکوکوس ارئوس مؤثر باشد همچنین در صنایع غذایی نیز به عنوان محافظتکننده قابل استفاده میباشند. توصیه میشود با استخراج مواد مؤثر عصاره این گیاه و سایر گیاهان، تحقیقات بیشتری روی انواع ترکیبات عصاره این گیاهان صورت گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Study of the Antimicrobial Effects of Aqueous Extract of Olea europaea, Solanum nigrum, Artemisia sieberi, Teucrium polium, Glycyrrhiza glabra on some Food-borne Pathogenic Bacteria
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The aqueous extract of some plants has an antibacterial effect on pathogenic bacteria for humans. Objective: This study designed to investigate the antimicrobial activity of aqueous extract of some plants on some food-borne pathogenic bacteria in a laboratory setting has done. Method: In an experimental study, plants collected from of Tehran city and aqueous extract of them, extracted. To determine the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) with two ways of visual and turbidity (OD), serially different concentrations (1.25-80 mg/ml) on different cultures was prepared. Disc diffusion (DD) test in concentrations of 10, 20 and 40 mg/ml to determine the average diameter of inhibition for some bactria, done. Results: The results showed that the inhibitory and fungicidal aqueous extract of Solanum americanum on various bacteria was more than any other aqueous extracts (Staphylococcus aureus MIC = 10 mg/ml) and also Staphylococcus aureus and Salmonella typhimurium were the most sensitive and most resistant bacteria to aqueous extract, respectively. Conclusion: According to the results, we can be hopeful the extract of Solanum americanum in the treatment of pathogenic bacteria such as S. aureus, can be help and it can used in the food industry as a food protection. Recommended by extracting the active ingredients of the extract of this plant and other plants, more research done on the composition of extract.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نبی شریعتیفر | N Shariatifar
Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
مصطفی پیرعلیهمدانی | M Pirali-Hamedani
School of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
مجتبی موذن | M Moazzen
Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
مهسا احمدلو | M Ahmadloo
Department of Public Health, School of public Health, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
داراب یزدانی | D Yazdani
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-241-10&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-2017287.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بهداشت و مواد غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات