این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۶۳، صفحات ۴۱-۵۰

عنوان فارسی شناسایی باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از ماست های سنتی عشایر خراسان رضوی
چکیده فارسی مقاله چکیده تلاش گسترده‌ای در سراسر دنیا به منظور مطالعه باکتری‌های اسید لاکتیک فرآورده های تخمیری سنتی از جمله ماست در جریان است تا بتوان از آن در جهت بهبود یا جایگزینی سویه‌های آغازگر تجاری موجود استفاده کرد. در این پژوهش، پنج نمونه ماست محلی از عشایر مناطق مختلف استان خراسان رضوی جمع آوری شد. گروه‌بندی و شناسایی جدایه‌ها بر اساس آزمون‌های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی (روش غیرمولکولی) و فناوری ARDRA و توالی‌یابی (روش ژنتیکی) صورت پذیرفت. در مجموع هفتاد و یکجدایه شامل 33استرپتوکوکوس ترموفیلوس و 30 لاکتوباسیلوس دلبروکی (زیرگونه های بولگاریکوس و لاکتیس) به عنوان جدایه های غالب در تمام نمونه های ماست به دست آمد. علاوه بر این هشت جدایه دیگر شامل لاکتوباسیلوس هلوتیکوس، پدیوکوکوس پنتوزاسئوس و ویسلا سیباریا نیز مشاهده گردید. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد نمونه‌های مختلف ماست از نظر ترکیب جمعیتباکتری‌های اسید لاکتیک با یکدیگر متفاوت می‌باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Identification of lactic acid bacteria isolated from traditional yoghurts of Khorasan-e-Razavi
چکیده انگلیسی مقاله There is a global interest to study lactic acid bacteria (LAB) of artisanal fermented products like yoghurt for improving or replacing current strains used in commercial starter cultures. In this work, five traditional yoghurt samples were collected from different areas of Khorasan-e-Razavi. Grouping and identification of isolates were carried out on the basis of physiological and biochemical tests (non-molecular),as well as ARDRA technique and sequencing (molecular methods). Totally, 71 isolates including 33 Streptococcus thermophilus, 30 Lactobacillus delbrueckii (subsp. Bulgaricus and lactis), were identified as dominant strains in all yoghurt samples. Also 8 other isolates belonging to Lactobacillus helveticus, Pediococcus pentosaceus and Weissella cibaria were observed. Results of this research show the diversity of LAB population in collected samples.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رضا حاجی محمدی فریمانی | hajimohammadi farimani
دانشجوی دکترای تخصصی میکروبیولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

محمد باقر حبیبی نجفی | mohammad bagher habibi najafi
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

بی بی صدیقه فضلی بزاز | bibi sedigheh fazli bazzaz
استاد، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)

محمد رضا عدالتیان | mohammad reza
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

احمد رضا بهرامی | ahmad reza
استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_14713_5c712204d463d27f363a71a96f9b30f7.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198065.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات