این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش در پزشکی، جلد ۴۱، شماره ۴، صفحات ۲۵۱-۲۵۷

عنوان فارسی بررسی اثر دوزهای مختلف نسترن کوهی بر دانسیته نورونی هیپوکامپ در موش سفید آزمایشگاهی نر
چکیده فارسی مقاله چکیده: ﺯﻣﻴﻨﻪ ﻭ ﻫﺪﻑ: مغز قادر به تولید سلول های عصبی جدید از طریق نوروژنز در دوران پس از بلوغ است واین فرآیند را می توان همراه با برخی تغییرات در رژیم غذایی و شیوه زندگی بهبود بخشید. دو منطقه خاص در مغز، شواهد نوروژنز پس از بلوغ را نشان می دهند : هیپوکامپ و سابونتریکولار. کاهش حجم هیپوکامپ اختلالاتی را در حافظه و یادگیری ایجاد  می نماید، یکی از دلایل تغییر حجم هیپوکامپ تغییر در تعداد نورون های آن است. . نسترن وحشی گیاهی چند ساله از خانواده Rosaceae است. خواص آنتی اکسیدانی ترکیبات فنولی موجود در میوه نسترن کوهی می توانند رادیکال های اکسیژن را در سیستم های سلولی و غیر سلولی مهار نمایند، این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره آبی میوه گیاه نسترن کوهی بر دانسیته نورونی هیپوکامپ انجام شد. ﺭﻭﺵ ﺑﺮﺭﺳﻲ : در این تحقیق تجربی ابتدا از میوه گیاه نسترن کوهی با کد هرباریوم 9737 توسط روش سوکسله عصاره آبی تهیه شد. این مطالعه تجربی روی 24 راس موش سوری نر بالغ انجام شد. موش ها بطور تصادفی به 4 گروه شش تایی کنترل ، تیمار با عصاره دوز 75,50,25 میلی گرم بر کیلوگرم تقسیم شدند. در گروه های تیمار عصاره به روش داخل صفاقی(IP) به مدت 21 روز به طور پیوسته با فاصله زمانی 24 ساعت تزریق شد و به گروه شاهد نیز نرمال سالین تزریق شد. بعد از گذشت یک ماه از اولین تزریق حیوانات بیهوش و مغز به آرامی از جمجه خارج گردید. پس از مراحل پاساژ بافتی برش های سریال 7 میکرونی با رنگ آبی تولوئیدین و اریتروزین رنگ آمیزی شدند. سپس از مناطق مختلف هیپوکامپ عکسبرداری شد و توسط روش های استریولوژی و متد دایسکتور ، دانسیته نورونی مناطق مختلف هیپوکامپ در گروه های مختلف ارزیابی و با گروه کنترل مقایسه شد. یافته ها: در گروه های تیمار شده با عصاره آبی میوه گیاه نسترن کوهی با دوز 25 میلی گرم بر کیلوگرم در تمام مناطق هیپوکامپ دانسیته نورونی نسبت به گروه کنترل افزایش یافت.به طوری که دانسیته نورونی در منطقه CA1 در گروه های کنترل،تیمار 75,50,25 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به ترتیب 55،80،67و58؛در CA2 65،89،75و72ودر CA3 76،95،89و81 تعیین شد.   نتیجه گیری:  به نظرمی رسد که عصاره آبی میوه گیاه نسترن کوهی با دوز 25 میلی گرم بر کیلوگرم باعث افزایش دانسیته نورون های هیپوکامپ موش آزمایشگاهی میگردد که احتمالا به علت داشتن ویتامین C ،ترکیبــات پلــی فنــولی و فلاونوئیدهای موجود در این عصاره باشد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نسترن کوهی ، دانسیته نورونی ، هیپوکامپ

عنوان انگلیسی The Effects of aqueous extracts of Rosa Canina L fruit on hippocampus neuronal density in male mouse
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background and Objective: Memory is a process by which the information is stored and retrieved. In fact memories are stored in synapses. The change of the number of neurons and their synapses,is an effectin factor for the increase or the decrease of the memory. One of the areas of the brain which has an important role in temporary categorizing of the events, is the Hippocampus. The reduction of the Hippocampus's volume creates disturbances in memory and learning, and of the reasons for the change of the volume of the Hippocampus, is the change in the member of its neurons .Rosa Canina L, is a perennial plant of Rosaceae family. The antioxidant properties of phenolic compounds in the fruit of Rosa Canina L can inhibit oxygen radicals in cellular and non-cellular systems. This study aimed to determine the effect of aqueous extract of the fruit of Rosa Canina L plant on hippocampus neuronal density. Materials and Methods: first, the soxhelet of aqueous extract form the fruit of the Rosa Canina L plant with herbarium code 9737 was prepared. This experimental study was conducted on 24 adult male mouse. Mouse were randomly divided into 4 sanary groups of control and treat with extract with a dose of 25,50,75 mg/kg. In the groups of treat with extract, intraperitoneally (IP), for 21 day continuously with an invertal of 24 hours and the control group received normal saline injection. One month after the first injection, the animals were anesthetized and brain gently was out of the skall. After processing , seven-micron serial sections were stained with blue toluidine and erythrosine. Then different regions of the hippocampus were photographed and neuronal density of different regions of the hippocampus in different groups were evaluated by stereological methods and were compared with control groups. Result: The result of this study showed that in the group treated with aqueous extract of the fruit of Rosa Canina L plant with a dose of 25 mg/kg in all regions of the hippocampus, has an increased neuronal density compared to the control group. So the density of neurons in CA1 area in control group, treat 25.50,75 mg/kg of body weight respectively 55,80,67,58 . In CA2 , 65,89,75,72 and in CA3, 76,95,89,81 was determined. Conclusion: This study showed that the aqueous extract of the fruit of Rosa Canina L plant with a dose of 25 mg/kg, increases the density of neurons in the hippocampus of mouse, which may be due to vitamin C , polyphenols and Flavonoids compounds in the extract.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Keywords, Rosa Canina L, Neuronal density, Hippocampus

نویسندگان مقاله نسترن امین طاهری | nastaran amintaheri


مریم طهرانی پور | maram tehranipour


سعیده ظفر بالانژاد | saeedeh zafar balanezhad



نشانی اینترنتی http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3005-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/17/article-17-1975126.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات