این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 21 مهر 1404
پژوهش در پزشکی
، جلد ۴۱، شماره ۴، صفحات ۲۳۶-۲۴۳
عنوان فارسی
بررسی تاثیر غلظتهای مختلف عصاره اتانولی هفت گیاه دارویی بر سه سویه باکتری
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: امروزه با افزایش استفاده از آنتیبیوتیکها و نیز گسترش سویههای مقاوم، استفاده از ترکیبات طبیعی به عنوان جایگزین مواد سنتزی، با اثرات جانبی کمتر، اهمیت زیادی یافته است. از این رو هدف از مطالعه حاضر، بررسی خاصیت ضدمیکروبی عصارههای اتانولی 7 گیاه دارویی چای سبز Camellia( زیرره)، Mentha pulegium) پونه)، Ziziphora clinopodioides) کاکوتی)، Thymus transcaspicus) خراسانی آویشن، sinensis) برر) Mentha piperita)فلفلری نعنرا و) Ocimum basilicum var. purpurascence) برنفش ریحان)، Cuminum cyminum) سبز و Salmonella enterica TA100 (PTCC 1709) و Escherichia coli Famp (ATCC 700891) براکتری سرویه سره روی .بود Pectobacterium caratovorum مواد و روش بررسی: تحقیق از نو تجربی و به صورت vitro in انجام شد. عصارههرای گیاهران مرذکور بره روش مسراسریون نخیسراندن تهیره و اثرر ضدمیکروبی با دو روش انتشار دیسکی و چاهک در غلطتهای 1/3 ،2/3 ،4/3 ،8/3 و 1 میلیگرم بر میلیلیتر بررسی شد. متغیرهای این پرووهش شرامن نرو عصاره، غلظتهای مختلف عصارهها و سویههای مختلف باکتری بود و مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته ها: عصاره گیاهی چای سبز در هر دو روش مورد بررسی دارای بالاترین قطر هاله عدم رشد در هر سه سویه باکتری بود به طوریکه عصاره چای سبز برا غلظت 8/3 و 1 میلیگرم بر میلیلیتر، بیشترین فعالیت ضدمیکروبی را نسبت به سایر عصارههای مذکور دارا بود. باکتری اشرشریاکلی کمتررین و پکتوبراکتریوم بیشترین مقاومت به عصارهها را نشان دادند. نتیجه گیری: به نظر میرسد که نو و غلظتهای مختلف عصارهها و نو باکتری بر میزان هاله عدم رشد تاثیر دارد و با افزایش غلظت عصاره ها در هرر دو روش انتشار دیسکی و چاهک افزایش مییابد. میزان قطر هاله عدم رشد در روش انتشار چاهک، بالاتر از روش انتشار دیسکی میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Influence of different concentrations of ethanolic extract of seven medicinal plants on three bacteria strains
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Background: Today, due to the increased use of antibiotics and spread of resistant strains, using natural compounds as an alternative to synthetic compounds, with fewer side effects, has been widely importance. The aim of this study was to investigate the antimicrobial activity of ethanolic extracts of seven medicinal herb include; green tea (Camellia sinensis), thyme Khorasani (Thymus transcaspicus), ziziphora (Ziziphora clinopodioides), pennyroyal (Mentha pulegium), cumin (Cuminum cyminum), purple basil (Ocimum basilicum var. purpurascence), and peppermint (Mentha piperita) on three gram negative bacteria (Escherichia coli Famp (ATCC 700891), Salmonella enterica TA100 (PTCC 1709) and Pectobacterium caratovorum). Materials and Methods: An experimental study was conducted at in vitro condition. Ethanolic extracts of above plants prepared by maceration method. Antimicrobial activity of these extracts at concentrations of 0.1, 0.2, 0.4, 0.8 and 1 mg/ml were evaluated by disk diffusion and well diffusion methods. Variables were included extract types, different concentrations of extracts and bacterial strains and statistically were analyzed. Findings: Green tea extract had the highest inhibitory effect in both antimicrobial test methods. So that green tea extract in 1 and 0.8 mg/ml concentration had the highest inhibitory effect on E. coli and P. caratovorum showed the lowest and the most resistance, respectively. Conclusion: It seems the types and concentrations of extracts and also bacterium type are influenced on growth inhibition zone. With increasing concentration, in both disk and well diffusion methods, the inhibition zone was increased. Inhibition zone in well diffusion method was higher than disk diffusion method.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نرجس منصوری |
دانشگاه فردوسی مشهد
محمد مقدم |
دانشگاه فردوسی مشهد
فاطمه کاظمی |
دانشگاه فردوسی مشهد
معصومه بحرینی |
دانشگاه فردوسی مشهد
حسین آرویی |
دانشگاه فردوسی مشهد
نشانی اینترنتی
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2621-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/17/article-17-1975124.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات