|
علوم زراعی ایران، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۰-۰
|
|
|
عنوان فارسی |
ارزیابی تغییرات چند عامل بیوشیمیایی درمقاومت هفت ژنوتیپ گندم (Triticum aestivum L.) به شته روسی (Diuraphis noxia) |
|
چکیده فارسی مقاله |
به منظور بررسی میزان تغییرات کل فنل آزاد,کل آمینواسیدهای آزاد, پرولین آزادوکل پروتئین برگ در واکنش به آلودگی با شته روسی گندم، آزمایشی بر روی هفت ژنوتیپ گندم که دارای درجات مختلف مقاومت به شته روسی بودند, در شیراز در سال 1378 انجام شد. نتایج نشان داد که آلودگی ناشی از شته روسی گندم باعث ایجاد تنش در تمام ژنوتیپ ها گردید, به طوری که کل فنل آزاد در تمام ژنوتیپ ها بعد از آلودگی افزایش یافت. سطح بالای مقاومت ژنوتیپ ها با پرولین آزاد تجمع یافته قبل از آلودگی در ارتباط بود (r=0.87,p< 0.01). هم چنین بعد از آلودگی میزان پرولین آزاد در ژنوتیپ های مقاوم با سرعت بیشتری تجمع نمود. نتایج نشان داد که پروتئین کل ژنوتیپ های مقاوم نسبت به ژنوتیپ های حساس بیشتر می باشد. از طرفی آلودگی به شته روسی گندم باعث کاهش میزان پروتئین کل در تمام ژنوتیپ ها گردید. هم چنین نتایج نشان داد که ارزش شاخص سمیت (نسبت کل فنل آزاد به کل آمینو اسیدهای آزاد) با مقاومت گیاه به شته روسی گندم در ارتباط بوده (r=0.73,p< 0.05), به طوری که ژنوتیپ های مقاوم تر از ارزش بالاتری برخوردار بودند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
گندم نان، شته روسی، فنل، پرولین و مقاومت |
|
عنوان انگلیسی |
Evaluation of some biochemical factors for resistance of seven bread wheat (Triticum aestivum L.) genotypes to Russian aphid (Diuraphis noxia) |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
In order to evaluate the variation in wheat leaf total free phenol, total free amino acids, free proline and total protein in reaction to Russian aphid, an experiment was carried out on 7 bread wheat genotypes(with different levels of resistance). The experiment was performed in greenhouse conditions at Shiraz 1999. The results indicated that Russian aphid caused stress on all genotypes and total free phenol increased in all of them. High level of resistance in genotypes was correlated with free proline content before contamination (r=0.87,p< 0.01). In resistant genotypes free proline accumulated rapidly after contamination.The results also signified that toxicity index value (ratio of total free phenol to total free amino acids) was correlated with resistance of plant to Russian aphid (r=0.73,p< 0.05), therefore, resistant genotypes had higher values. According to the results, total protein of resistant genotypes was also higher than susceptible genotypes. On the other hand, contamination caused reduction in total protein content in all genotypes. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Bread wheat, Russian aphid, Phenol, Proline, Resistance. |
|
نویسندگان مقاله |
محمد مجتبی کامل منش | mohammad mojtaba m m kamelmanesh
محمد تقی آساد | mohammad taghi
|
|
نشانی اینترنتی |
http://agrobreedjournal.ir/browse.php?a_code=A-10-1-377&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/959/article-959-195731.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
علمی - پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|