علوم زراعی ایران، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۱۹۴-۲۰۵

عنوان فارسی ارزیابی روابط میزان روغن و پروتئین دانه با برخی از صفات مهم زراعی در سویا با استفاده از تجزیه علیت و تجزیه همبستگی‌های متعارف
چکیده فارسی مقاله جهت مشخص کردن روابط میزان روغن و پروتئین دانه با برخی از صفات مهم زراعی، 364 ژنوتیپ سویا در یک طرح آگمنت در مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج در سال 1384 مورد ارزیابی قرار گرفتند. محاسبه ضرایب همبستگی ساده نشان داد که اکثر صفات زراعی مورد ارزیابی بجز تعداد دانه در غلاف، دارای همبستگی منفی و معنی دار با میزان روغن و اکثر صفات زراعی مورد ارزیابی بجز میزان روغن و تعداد دانه در غلاف، دارای همبستگی مثبت و معنی دار با میزان پروتئین در سطح احتمال یک درصد می باشند. نتایج تجزیه رگرسیون گام به گام و تجزیه علیت نشان دادند که صفات میزان پروتئین دانه و تعداد روز از جوانه زنی تا شروع گلدهی دارای اثر مستقیم منفی و وزن صد دانه دارای اثر مستقیم مثبت روی میزان روغن بودند. صفات وزن صددانه از اثر مستقیم مثبت و میزان روغن دانه و وزن خشک تک بوته از اثر مستقیم منفی زیاد روی میزان پروتئین برخوردار بودند. تجزیه همبستگی متعارف برای مجموعه صفات عامل عملکرد و عامل کیفیت بذر به معرفی دو زوج متغیر انجامید که زوج اول "عملکرد دانه و تعداد دانه در تک بوته" و " میزان روغن " و زوج دوم "عملکرد دانه و تعداد غلاف" و "میزان پروتئین" نامگذاری شدند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Relationships of grain oil and protein contents with some important agronomic traits in soybean using path and canonical correlation analyses
چکیده انگلیسی مقاله To determine relationships between seed oil and protein contents with some important agronomic traits, 364 soybean genotypes were evaluated using an augmented design in Seed and Plant Improvement Institute, Karaj, Iran, during 2004 growing season. Most agronomic traits had significant negative correlation with seed oil content, except number of seed.pod-1. However, most agronomic traits had highly significant positive correlation (p< 0.01) with seed protein content, except seed oil content and number of seed.pod-1. Results of stepwise regression and path analyses showed that seed protein content and days to beginning of flowering had direct negative effect, and 100 grain weight had direct positive effect on grain oil content. Oil content and biomass also had direct negative effect, and 100 grain weight had direct positive effect on grain protein content. Canonical correlation analysis for seed yield and seed quality variables led to introduction of two pairs of variables. The first pairs was named "grain yield and number of grain.plant-1 " and "grain oil content" and the second pairs was named "grain yield and number of pod.plant-1 " and "grain protein content", respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهرام مسعودی |
دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)

محمدرضا بی همتا | mohammad reza
گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

سیدعلی پیغمبری | seyed ali
گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حمید رضا بابایی | hamid reza
بخش دانه های روغنی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر


نشانی اینترنتی http://agrobreedjournal.ir/browse.php?a_code=A-10-1-131&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/959/article-959-195488.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده علمی - پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات