|
علوم زراعی ایران، جلد ۱۶، شماره ۲، صفحات ۱۲۵-۱۳۶
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر محلولپاشی نانو کلات آهن، فراوردههای اسید آمینه و آب مغناطیسی بر میزان پروتئین و ترکیب اسیدهای چرب روغن سویا(Glycine max) در زمانهای مختلف برداشت |
|
چکیده فارسی مقاله |
به منظور بررسی تأثیر محرکهای رشد شیمیایی و آلی و زمان برداشت بر خصوصیات کیفی سویا رقم ویلیامز، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 24 تیمار و 3 تکرار در سال 1391 در مؤسسه تحقیقات برنج کشور (رشت) اجرا شد. فاکتور اول، محلولپاشی مواد شامل 1- نانوکلات آهن (دو در هزار)، 2- کادوستیم (5/0 در هزار)، 3- آمینول فورته (دو در هزار)، 4- آب مغناطیسی (20 لیتر در متر مربع)، 5- کمپوست زباله شهری (10 تن در هکتار با نسبت 1/0 در آب اضافه شد)، 6- کود حیوانی (کود گاوی، 10 تن در هکتار با نسبت 1/0 در آب اضافه شد) و 7- کود شیمیایی نیتروژن خالص (پنج در هزار از منبع اوره) به همراه یک تیمار شاهد و فاکتور دوم، سه زمان برداشت 1- هنگامی که رطوبت دانه در غلافهای ساقه اصلی 25-20 درصد بود 2- هنگامی که رطوبت دانه در غلافهای ساقه اصلی 15-14 درصد بود (زرد شدن بیش از 95 درصد غلاف) 3- هنگامی که رطوبت دانه در غلافهای ساقه اصلی 12-10 درصد بود (رسیدگی کامل غلافها)، منظور شدند. مقایسه میانگین اثر متقابل تیمارها نشان داد که محلولپاشی نانو کلات آهن در زمان برداشت دوم بیشترین میزان اسید اولئیک (1/27 درصد)، عملکرد دانه و پروتئین (به ترتیب 4062 و 1503کیلوگرم در هکتار) و عملکرد روغن (1014 کیلوگرم در هکتار) را دارا بود. بیشترین میزان اسید استئاریک و اسید لینولنیک (به ترتیب 52/4 و 61/10 درصد) در تیمار آب مغناطیسی بدست آمد. براساس نتایج این آزمایش و با توجه به ترکیب اسیدهای چرب (اولئیک و لینولئیک)، محلولپاشی نانوکلات آهن و زمان برداشت دوم باعث افزایش کمیت و کیفیت محصول سویا شد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آمینول فورته، اسید اولئیک، سویا، کود دامی وکمپوست. |
|
عنوان انگلیسی |
Effect of spray application of nano-Fe chelate, amino acid compounds and magnetic water on protein content and fatty acids composition of oil of soybean (Glycine max) in different harvest time |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
To evaluate the effect of chemical and organic growth stimulus as well as harvest time on quality characteristics of soybean cultivar Williams, a factorial experiment was conducted as factorial arrangement in complete randomized block design with 24 treatments and three replications in Rice Research Institute of Iran, Rasht, Iran, in 2012. The first factor included 1. nano-Fe chelate (20.00), 2. Kadostim (50.00), 3. Aminol forte (20.00), 4. magnetic water (20 l.m-2), 5. municipal solid waste compost (10 ton.ha-1, was added to the water with the ratio of 0.1), 6. farmyard manure (10 ton.ha-1, was added to the water with the ratio of 0.1), and 7. nitrogen fertilizer (50.00 of urea) plus a control treatment and the second factor was three harvest time including 1. when the main stem seed pods had 20-25% moisture, 2. when the main stem seed pods had 14-15% moisture (yellowing of more than 95% of pods), 3. when the main stem seed pods had 10-12% moisture (pods complete maturity). The interaction effect between treatments showed that spray application of nano-Fe chelate at the second harvest produced the highest oleic acid (27.1%), grain and protein yield (4062 and 1503 kg.ha-1, respectively) and oil yield (1014 kg.ha-1). The magnetic water produced the highest linoleic acid and stearic acid (10.61 and 4.52 %, respectively). It can be concluded that spray application of nano-Fe chelate and the second harvest increased the quantity and quality of soybean production. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
پری طوسی | دانشجوی دکتری دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
مهدی تاج بخش | دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
مسعود اصفهانی | دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://agrobreedjournal.ir/browse.php?a_code=A-10-1-18&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/959/article-959-195374.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
علمی - پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|