|
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، جلد ۱۸، شماره ۷، صفحات ۶۲۳-۶۳۶
|
|
|
عنوان فارسی |
بهینهسازی فرآیند انعقاد و لخته سازی در تصفیه فاضلاب صنایع غذایی: یک مطالعه آزمایشگاهی |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: فاضلابهای صنایع غذایی دارای بار آلودگی بالایی میباشد که در نتیجه مصرف آب در مراحل مختلف، تولید میگردد. در صورت عدم مدیریت و نظارت کافی بر تصفیه فاضلاب صنایع غذایی، میتواند به عنوان یک منبع آلاینده محیط زیستی محسوب شود. هدف این مطالعه بهینهسازی فرآیند انعقاد و لخته سازی برای تصفیه فاضلاب صنایع غذایی بود. مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع آزمایشگاهی بود. در این مطالعه از سولفات آلومینیوم و پلیآلومینیوم کلراید به عنوان منعقدکننده و از پلیالکترولیتهای کاتیونی C-270 و آنیونی A-300 به عنوان کمک منعقدکننده استفاده شد. سپس بهینهسازی پارامترهای pH (5/10- 5/4)، غلظت منعقدکننده (800-300 میلیگرم بر لیتر) و کمک منعقدکننده (8-3 میلیگرم بر لیتر) با محاسبه راندمان حذف کدورت، کل جامدات معلق و اکسیژن مورد نیاز شیمیایی مورد بررسی قرار گرفت و نتایج حاصله با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون آنالیز گردید. یافتهها: نتایج نشان داد که در pH بهینه برابر با 5/8، غلظت 600 میلیگرم بر لیتر پلیآلومینیوم کلراید در ترکیب با 5 میلیگرم بر لیتر از پلیالکترولیت کاتیونی C-270 راندمان حذف برای کدورت، TSS و COD به ترتیب 75/98، 5/98 و 4/82 درصد بود. نتیجهگیری: میتوان نتیجه گرفت که فرآیند انعقاد و لختهسازی با استفاده از پلیکلرید آلومینیوم و پلیالکترولیتهای کاتیونی C-270 کارایی مناسبی در تصفیه پساب با این شرایط را دارد و با کاهش مواد آلی میتواند به عنوان یک مرحله پیش تصفیه قبل از تصفیه بیولوژیکی به کار رود. واژههای کلیدی: بهینهسازی، انعقاد، صنایع غذایی، سولفات آلومینیوم، پلیآلومینیوم کلراید، پلیالکترولیت |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Optimization of Coagulation and Flocculation Process in Wastewater Treatment of the Food Industry: A Laboratory Study |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objectives: Food industry wastewater has a high pollution load, which is due to water consumption at various stages. In the absence of adequate wastewater management and supervision of the food industry, this wastewater can be considered as a source of environmental pollution. This study aimed to optimize the coagulation and flocculation process for the treatment of food industry wastewater. Materials and Methods: The present study was a laboratory study. Aluminum sulfate and poly aluminum chloride were used as coagulant and cationic poly-electrolytes C-270 and anion A-300 were used as coagulant aid. Then, the optimization of pH (4.5-10.5), coagulant concentration (300-800 mg/L) and coagulation aid (3-8 mg/L) were evaluated by calculating optimal removal efficiency of turbidity, total suspended solids and chemical oxygen demand. And the results were analyzed using Pearson's correlation coefficient. Results: The results showed that at optimal pH (8.5), poly aluminum chloride concentration (600 mg/L) in combination with cationic poly-electrolyte C-270 (5 mg/L), removal efficiency for turbidity, TSS and COD parameters were 98.75%, 98.5%, and 82.4%, respectively. Conclusion: It can be concluded that using poly aluminum chloride as a coagulant and cationic polyelectrolyte C-270 as a coagulant aid can be used as an appropriate pretreatment for reducing the organic load for food industry sewage. Key words: Optimization, Coagulation, Food Industry, Aluminum sulfate, Poly-aluminum-chloride, Polyelectrolyte Funding: This study was funded by Yazd University of Medical Sciences. Conflict of interest: None declared. Ethical approval: The Ethics Committee of Yazd University of Medical Sciences approved the study (IR.SSU.SPH. REC.1396.152). How to cite this article: Zarei Mahmoudabadi T, Talebi P, Ehrampoosh MH, Jalili M. Optimization of Coagulation and Flocculation Process in Wastewater Treatment of the Food Industry: A Laboratory Study. J Rafsanjan Univ Med Sci 2019[11] ; 18 (7): 623-36. [Farsi] [11]شماره تلفن فارسی با انگلیسی همخوانی ندارد. ظاهرا با توجه به تعداد اعداد شماره انگلیسی صحیح است. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
طاهره زارعی محمودآبادی | T Zareimahmoudabady Yazd University of Medical Sciences علوم پزشکی یزد
پروانه طالبی | P. Talebi Yazd University of Medical Sciences علوم پزشکی یزد
محمد حسن احرامپوش | M.H. Ehrampoush Yazd University of Medical Sciences علوم پزشکی یزد
ماهرخ جلیلی | M. Jalili Yazd University of Medical Sciences علوم پزشکی یزد
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3879-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/38/article-38-1938656.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
بهداشت |
نوع مقاله منتشر شده |
کاربردی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|