این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم باغبانی ایران، جلد ۵۰، شماره ۲، صفحات ۲۶۵-۲۷۴

عنوان فارسی اثر تغذیه برگی آهن و روی بر برخی ویژگی‌های کمی و کیفی میوه سیب ’دلبار استیوال‘
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش اثر تغذیه برگی آهن و روی بر ویژگی­های کمی و کیفی میوه سیب 'دلباراستیوال' مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار روی درختان هشت ساله سیب 'دلباراستیوال' با پایه M9 تحت سیستم تربیت Y در ایستگاه تحقیقاتی گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام شد. در طول فصل رشد درختان با سه غلظت، صفر، 50 و 100 میلی­گرم بر لیتر کلات­آهن (Fe-EDDHA) و سه غلظت صفر، 5 و 10 میلی­گرم بر لیتر سولفات­روی، فاصله 30، 60 و 90 روز بعد از تمام­گل محلول­پاشی شدند. میوه­ها بعد از برداشت به سردخانه با دمای 1±0 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 90-85 درصد منتقل و به­مدت 5 ماه نگهداری شدند. نمونه­ها در زمان برداشت و نیز به فاصله هر یک ماه از سردخانه خارج و از نظر خصوصیات کمی و کیفی اندازه­گیری شدند. نتایج آزمایش نشان داد که با افزایش غلظت آهن مصرفی، میزان سفتی بافت، ویتامین ث، مواد جامد محلول، ظرفیت ضد اکسایشی و درصد ماده خشک میوه افزایش یافت. محلول­پاشی روی نیز باعث افزایش مقدار ویتامین ث، مواد جامد محلول و درصد ماده خشک شد، اما میزان سفتی بافت گوشت میوه و فنول­ها را کاهش داد. در مجموع می­توان گفت کاربرد آهن و روی برای بهبود خصوصیات کیفی این رقم سیب مناسب بوده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سولفات‌روی، ظرفیت ضد اکسایشی، فنول‌ها، کلات‌آهن، ویتامین ث،

عنوان انگلیسی Effect of foliar application of iron and zinc on some quantitative and qualitative attributes of apple fruit ‘Delbar estival’
چکیده انگلیسی مقاله This study was carried out on the effect of iron and zinc foliar applications on quantity and quality trait of apple 'Delbar estival' fruit. The research experiment was carried out as factorial in a randomized complete block design with 3 replications on 8-year-old 'Delbar estival' apple trees on M9, trained to Y system in Horticultural Department, College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran. During growth season, iron chelate (Fe-EDDHA) in three levels (0, 50, 100 mg/l) and zinc sulfate in three levels (0, 5, 10 mg/l) were sprayed 30, 60 and 90 days after full-bloom. Harvested fruits were transferred to cold storage with 0±1˚C and 85-90% relative humidity and kept for 5 months. In order to measure the treatments effects on qualitative and quantitative fruit traits, samples were assessed at harvest time and monthly intervals during cold storage. Results showed that increased Fe concentration caused enhancement of fruit flesh firmness, vitamin C, soluble solids, antioxidant content and dry matter. Zn could increase vitamin C, soluble solids, dry matter but reduced flesh firmness and total phenols. It can be concluded that, iron and zinc application was suitable for improving the quality indexes for this apple cultivar.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدعلی عسگری سرچشمه |
دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

مریم کرباسی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

مصباح بابالار |
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

علی رضا طلایی |
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

سمیه آقاجانی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد و استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج


نشانی اینترنتی https://ijhs.ut.ac.ir/article_72698_41856c928cf531faa0fd87cfd8a23050.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/949/article-949-1905786.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات