این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش در پزشکی، جلد ۴۳، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی خواص ضدمیکروبی اسانس و عصاره متانلی چهارگونه مریم گلی Salvia L. در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: امروزه به دلیل افزایش استفاده از داروهای شیمیایی و گسترش مقاومت میکروبی نسبت به آنتی بیوتیک­های سنتتیک(صناعی)، همچنین عوارض جانبی مصرف داروها، شناسایی و معرفی گونه­های گیاهی با خواص دارویی و ضدمیکروبی اهمیت زیادی دارد. انواع گونه‌های مریم‌گلی نیز در طب سنتی و مدرن برای اهداف درمانی مورد استفاده قرار گرفته‌اند. در این مطالعه خواص ضدمیکروبی اسانس­ها و عصاره­های متانلی چهار گونه از جنس Salvia شامل گونه­های L.   ceratophylla  S. ، دو جمعیت از گونهBoiss  S. reuterana ، دو جمعیت از گونهC.A. Mey.  S. limbata و L.  S. syriaca  ازمنطقه­ کاشان (اصفهان، ایران) مورد ارزیابی قرار گرفت. مواد و روش ­های بررسی: در این مطالعه که به روش تجربی- آزمایشگاهی انجام شد، عصاره‌های متانلی گونه ­های مورد مطالعه با روش سوکسله تهیه شدند. اسانس­ها با استفاده از روش تقطیر با آب به وسیله­ دستگاه کلونجر اسانس­ گیری شد. خواص ضدمیکروبی این گونه‌ها با روش انتشار در آگار و تعیین حداقل غلظت مهارکننده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC)  بررسی شد. یافته ­ها: اسانس­ها و عصاره­های متانلی این نمونه‌های گیاهی بر باکتری­های گرم مثبت Staphylococcus epidermidis ، Staphylococcus aureus و Bacillus subtilis در غلظتmg/ml30 اثر ضدمیکروبی نشان دادند. در ضمن عصاره­ S. reuterana و اسانس S. limbata از خنب درین نیز باعث مهار رشد Candida albicans شدند. ‌نتیجه ­گیری: به نظر می­رسد با توجه به خواص ضدمیکروبی برخی از عصاره‌ها و اسانس‌هایی که در این مطالعه مشاهده شد، می‌توان از آن‌ها پس از مطالعات تکمیلی گسترده تر به عنوان جایگزین داروهای ضدمیکروبی استفاده کرد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مریم‌گلی، خواص ضدمیکروبی، انتشار چاهک، عصاره متانلی، اسانس

عنوان انگلیسی Evaluation of the Antimicrobial properties of Essential oils and Methanolic extracts of four species of Salvia L. In vitro condition
چکیده انگلیسی مقاله Background:Today, due to increased use of chemical drugs and spread of microbial resistance to antibiotics also the side effects of drug consumption, the identification and introduction of plant species with medicinal and antimicrobial properties have been widely important. Different species of salvia L. were used in traditional and modern medicine for therapeutic purpose. In this study, the antimicrobial activiy of the essential oils and methanolic extracts of aerial parts of four species of Salvia contains S. syriaca L. and S. ceratophylla L and two populations of S. reuterana Boiss., and two populations of S. limbata C.A. Mey. from Kashan region, were investigated. Materials and Methods: An experimental reasearch was conducted at in vitro conditions. Methanolic extract of samples was prepared with soxhlet apparatus. The essential oils were extracted using hydrodistillation with Clevenger method. Antimicrobial activity of this species was investigated by using the Agar well diffusion technique, MIC and MBC tests. Findings: The essential oils and methanolic extracts of  these sample plants showed antimicrobial activity against Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus and Staphylococcus epidermidis in 30 mg/ml. In addition exteract of S. reuterana and essential oil of S. limbata from khonbdorrin inhibit the growth of Candida albicans. Conclusion: It seems with attention to antimicrobial properties of  some of the extracts and essential oils was observed in this study, they can be used after more extensive graduate studies as substitution of that for current antibiotics.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم ایروانی | maryam iravani


رویا مهین پور | Roya Mahinpour


زهره زهرایی | Zohreh Zahraei


زینب طلوعی | Zeinab Toluei



نشانی اینترنتی http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3609-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده طب سنتی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات