|
دامپزشکی ایران، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۴۲-۵۱
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر آویشن شیرازی در جیره بر بازده رشد و میزان اکسیداسیون لاشه در جوجههای گوشتی |
|
چکیده فارسی مقاله |
در سالهای اخیر تحقیق و استفاده از گیاهان دارویی در صنایع مختلف رو به افزایش است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر آویشن شیرازی در جیره بر بازده رشد و میزان اکسیداسیون لاشه در جوجههای گوشتی بود. تعداد 180 قطعه جوجهی گوشتی راس 308 یک روزه خریداری شد و به 4 گروه 45 قطعهای تقسیمبندی گردید به شکلی که گروه 1 دریافتکنندهی جیرهی پایه، گروه 2 دریافت کنندهی جیرهی پایه به اضافه 25/0 درصد آویشن شیرازی، گروه 3 دریافتکنندهی جیرهی پایه به اضافه 5/0 درصد آویشن شیرازی و گروه 4 دریافتکنندهی جیرهی پایه به اضافه 1 درصد آویشن شیرازی در کل دوره آزمایش بود. جوجهها از 1 تا 42 روزگی تحت شرایط استاندارد روی بستر پرورش یافتند. در سنین 14، 28 و 42 روزگی همهی گروهها وزنکشی شد و میزان دان مصرفی هر گروه تعیین گردید و ضریب تبدیل غذایی هر پن محاسبه شد. پس از کشتار، عضلهی سینهی گروههای ذکر شده به مدت 12 روز در دمای یخچال نگهداری و هر 3 روز میزان اکسیداسیون لیپیدی مورد بررسی قرار گرفت. وزن نهایی بدن در گروههای دریافتکننده 25/0 و 5/0 درصد آویشن شیرازی در جیره به طور معنیداری بیشتر از گروه کنترل بود (05/0p) ولی در سایر روزها گروههای دریافتکننده 5/0 و 1 درصد آویشن شیرازی در جیره به طور معنیداری اکسیداسیون کمتری نسبت به گروه کنترل نشان دادند (05/0p<). در نهایت با توجه به کاهش معنیدار وزن نهایی بدن در گروه دریافتکننده 1 درصد آویشن شیرازی در جیره، میتوان افزودن 5/0 درصد آویشن شیرازی در جیره را جهت افزایش زمان ماندگاری گوشت در یخچال بدون اثر سوء بر وزن بدن و بازده رشد جوجههای گوشتی توصیه نمود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آویشن شیرازی، اکسیداسیون لاشه، جوجه گوشتی، |
|
عنوان انگلیسی |
Effect of dietary Zataria multiflora on growth performance and carcass oxidation in broiler chickens |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
In recent years, medicinal plants are wildly used in industry. The aim of the present study was to evaluation of effect of dietary Zataria multiflora on growth performance and carcass oxidation in broiler chickens. One hundred and eighty broiler chicks (Ross 308, one day old) were purchase and divided to four groups (each group contain 45 chickens in 3 replicates). Group 1 (control) received basal ration. Group 2 received basal ration plus 0.25% Zataria multiflora Bioss. Group 3 received basal ration plus 0.5% Zataria multiflora Bioss. Group 4 received basal ration plus 1% Zataria multiflora Bioss. Chicks were raised on floor-pen under standard conditions for 6 weeks. At day 14, 28 and 42 of age, all chicks weigh and after determining the given food to each pen, feed conversion ratio (FCR) were calculated. After killing, the breast samples were taken and stored at refrigerated temperature for 12 days. The samples were periodically analyzed at 3-dayes intervals for lipid oxidation measurement. Final body weight of the group fed 0.25% and 0.5% Zataria multiflora Bioss were significantly higher than control group (p< 0.05). At the first day of analysis, no significant differences were observed in lipid oxidation among the groups. In the other days, lipid oxidation was significantly lower in the groups fed 0.5% and 1% Zataria multiflora Biosscompared with the control group (p< 0.05). Due to the decrease of body weight in the group fed 1% of Zataria multiflora Biossleaves, usage of 0.5% Zataria multiflora Biossin diet of broiler chicken is suggested to inhibit the lipid oxidation during refrigerated storage without inappropriate effect on growth performance. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
الهام صالحی | دانش آموخته ی دکتری حرفه ای دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)
شهاب بهادران | گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)
عزیزالله فلاح مهرجردی | گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)
عبدالناصر محبی | گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.ivj.ir/article_12996_a3d25fdf55b20878cbac09c8a0bb0787.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|