این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش در پزشکی، جلد ۴۳، شماره ۲، صفحات ۷۶-۸۲

عنوان فارسی اثر تعاملی تمرین تناوبی و مصرف شکلات سیاه بر مقادیر سرمی آپلین، واسپین و ترکیب بدن پسران چاق
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: با توجه به شیوع چاقی در بین نوجوانان و استفاده از شیو ههای مختلف تغذی های و ورزشی برای کاهش اختلا لهای متابولیکی مرتبط با افزایش بافت چربی، پژوهش حاضر باهدف تعیین تاثیر تعاملی تمرین تناوبی طناب زنی و مصرف شکلات سیاه ) 83 درصد کاکائو( بر سطوح سرمی آپلین، واسپین و ترکیب بدن پسران چاق انجام شد. موادورو شها: در این مطالعه تجربی، 40 پسر چاق از میان داوطلبان به طور تصادفی در چهار گروه تمرین) n=10 (، مکمل) n=10 (، تمرین همراه با مکمل) n=10 ( و کنترل ( n=10 )قرار گرفتند. گروه های تمرین به مدت شش هفته و هر هفته پنج روز تمری نهای طناب زنی را انجام دادند. گروه های مکمل روزانه 30 گرم شکلاتی که حاوی 83 درصد کاکائو بود را مصرف کردند. پیش از آغاز پروتکل پژوهش و 48 ساعت پس از آخرین جلسه، ترکیب بدنی آزمودنی ها با استفاده از دستگاه تحلیلگر بدن و نمونه های خونی برای سنجش مقادیر آپلین و واسپین گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمو نهای تی زوجی, تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی در سطح 05 / P≤0 استفاده شد. یافته ها: بعد از انجام پروتکل پژوهشی مقادیر آپلین، وزن و BMI در گروه های تمرین)به ترتیب 003 / 0، 001 / 0، 002 / p=0 (، مکمل)به ترتیب 008 / 0، 008 / 0، p=0/003 ( و تمرین همراه با مکمل) 000 / p=0 ( کاهش داشت. این در حالی بود که مقادیر واسپین، درصد چربی و WHR تنها در گروه های تمرین)به ترتیب 007 / 0، p=0/001 ،0/009 ( و تمرین همراه با مکمل)به ترتیب 002 / 0، 001 / 0، 004 / p=0 ( کاهش داشت. نتیج هگیری: به نظر می رسد که انجام تمرین تناوبی هوازی از نوع طنا بزنی و مصرف شکلات سیاه حاوی 83 درصد کاکائو باعث بهبود ترکیب بدنی و کاهش مقادیر آپلین و واسپین در پسران چاق می شود و م یتواند از بروز بیماری های مرتبط با چاقی جلوگیری کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تمرین تناوبی، شکلات سیاه، آپلین، واسپین، پسران چاق

عنوان انگلیسی Interactive Effect of Interval Training and Dark Chocolate Supplementation on Serum Levels of Apelin, Vaspine, and Body Composition in Obese Boys
چکیده انگلیسی مقاله Background:Given the prevalence of obesity among adolescents and the use of various methods of nutrition and training to reduce the metabolic abnormalities associated with increased adipose tissue, the purpose of the present study was to examine interactive effects of interval training and Dark chocolate on serum levels of Apelin, Vaspine, and body composition in obese boys. Materials and Methods: In the current experimental study, 40 obese boys were randomly assigned to four groups of training (n=10), supplement (n=10), training with supplement (n=10), and control (n=10). The training groups performed Rope Jumping Training for six weeks, five days a week. Supplementary groups consumed 30 grams of chocolate per day, containing 83 percent cocoa. Prior to the start of the research protocol and 48 hours after the last session, the participants' body compositions were taken using a body analyzer and blood samples to measure the amounts of applein and vaspin. Data were analyzed using Paired t-test, one way ANOVA, and Tukey's post hoc test at P≤0/05 level. Results: After performing the protocol, Apelin, weight, and BMI decreased significantly in the training (Respectively p=0.002, 0.001, 0.003), supplementation (Respectively: p=0.003, 0.008, 0.008), and training with supplement groups (P=0.00). However, the values of vaspin, fat percentage, and WHR were significantly reduced in training (Respectively p=0.001, 0.009, 0.007) and training with supplement groups (Respectively p=0.004, 0.001, 0.002). Conclusion: It seems that performing aerobic interval training of type Rope Jumping Training and consuming Dark chocolate containing 83% cocoa improves the body composition and decreases the amount of applein and vaspin in obese boys and can prevent the development of obesity-related diseases.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مژگان اسکندری | Mozhgan Eskandari
University of Birjand
دانشگاه بیرجند

بابک هوشمند مقدم | babak hooshmand mohghadam
Ferdowsi University of Mashhad
دانشگاه فردوسی مشهد

فاطمه شب خیز | Fatemeh Shabkhiz
University of Tehran
دانشگاه تهران

آرزو بهجت | Arezou Behjat
University of Tehran
دانشگاه تهران


نشانی اینترنتی http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3510-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/17/article-17-1716466.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات