این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 23 آبان 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۲۶۳-۲۷۲
عنوان فارسی
اثر مکملسازی ال-کارنیتین و هپارین بر غلظت گلوکز و لاکتات هنگام فعالیت ورزشی
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: افزایش موجودیت اسید چرب آزاد، به افزایش اکسیداسیون چربی و کاهش اکسیداسیون کربوهیدرات در عضلات اسکلتی بدن منجر میشود. این مطالعه، به منظور تعیین اثر مکملسازی ال-کارنیتین به همراه تزریق هپارین روی متابولیسم کربوهیدرات هنگام ورزش هوازی انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 30 دانشجوی پسر غیر ورزشکار دانشگاه آزاد اسلامی ساوه در قالب دو گروه کنترل و تجربی آزمون ارگومتری زیربیشینه Astrand را در دو مرحله جداگانه با فاصله زمانی یک هفته اجرا نمودند. مرحله اول: اجرای آزمون ورزشی در گروه تجربی (بدون مصرف الکارنیتین یا تزریق هپارین) و گروه کنترل بدون استفاده از دارونما انجام گرفته و در مرحله دوم آزمون ورزشی بعد از مصرف ال- کارنیتین یا تزریق هپارین در گروه تجربی و استفاده از مصرف خوراکی و تزریقی لاکتوز (دارونما) در گروه کنترل انجام شد. در هر دو مرحله پس از انجام آزمون، غلظت پلاسمایی گلوکز و لاکتات اندازهگیری و تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمون t صورت گرفت. یافتهها: یافتههای مطالعه عدم تغییر غلظت پلاسمایی گلوکز (6±91 در مقابل 7±91 میلیگرم در دسیلیتر) را به واسطه مصرف ال-کارنیتین و تزریق هپارین در گروه تجربی نشان داد. غلظت لاکتات پلاسما نیز در گروه تجربی (61/0±1/5 در مقابل 59/0±47/4 میلیگرم در دسیلیتر) تغییر معنیداری نداشت. همه متغیرهای وابسته در گروه کنترل به واسطه مصرف دارونما بدون تغییر ماندند. نتیجهگیری: یافتههای این مطالعه نشان داد که افزایش موجودیت اسید چرب آزاد، متابولیسم کربوهیدرات یا عملکرد استقامتی را متأثر نمیکند. مطالعات بیشتری برای تعیین اثر دقیق این مکملسازیها روی متابولیسم چربی- کربوهیدرات و عملکرد استقامتی مورد نیاز است. واژههای کلیدی: ال-کارنیتین، هپارین، متابولیسم گلوکز، ورزش، اسید چرب آزاد
کلیدواژههای فارسی مقاله
ال-کارنیتین، هپارین، متابولیسم گلوکز، ورزش، اسید چرب آزاد
عنوان انگلیسی
The Effect of L-Carnitine and Heparin Supplementation on Plasma Glucose and Lactate Concentration During Exercise
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مجتبی ایزدی | m. eizadi
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی ساوه (Islamic azad university of saveh)
انوش اقدامی | a. eghdami
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی ساوه (Islamic azad university of saveh)
داود خورشیدی | d. khorshidi
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی ساوه (Islamic azad university of saveh)
حسین دوعلی | h. doali
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی ساوه (Islamic azad university of saveh)
فاطمه کیانی | f. kiani
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی ساوه (Islamic azad university of saveh)
نشانی اینترنتی
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-472-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات