|
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۱۰۳-۱۱۴
|
|
|
عنوان فارسی |
مقایسه اثرات ضد میکروبی غلظتهای مختلف عصارههای الکلی رزماری (Rosmarinus officinalis)، علف چای (Hypericum Perforatum) و کاجیره (Carthamus Tinctorius) بر مراحل مختلف رشد باکتری اشرشیا کولی O۱۵۷ |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده زمینه و هدف: با توجه به کمترین اثرات جانبی گیاهان دارویی و کاربردهای مختلف آنها در زمینههای درمانی ، گیاهان مختلفی از جهت خواص ضدباکتریایی مورد بررسی قرار گرفتهاند. در این تحقیق تأثیر عصاره الکلی سه گیاه رزماری، علف چای و کاجیره بر مراحل رشد سویه NCTC 1290 E.coli O157 بررسی شده است. این سویه باکتریایی جزء خطرناکترین میکروارگانیسمهای بیماریزای دستگاه گوارش میباشد. مواد و روشها: در این پژوهش آزمایشگاهی، برگ و سرشاخههای گلدار خشک شده گیاه رزماری، گیاه علف چای و گیاه کاجیره برای تهیه غلظتهای مختلف عصاره الکلی گیاهی (2/0، 3/0 و 4/0 گرم در میلیلیتر) مورد استفاده قرار گرفتند. برای بررسی اثرات ضدباکتریایی این عصارههای الکلی از روش چاهک پلیت و اسپکتروفوتومتری استفاده شده است. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از برنامه آنالیز واریانس ( ANOVA ) انجام شد. یافتهها: در سه ساعت اولیه در هر سه غلظت (2/0 ، 3/0 و 4/0 گرم در میلیلیتر) مشاهده شد باکتری اشرشیاکلی O157 در حضور عصاره الکلی گیاه رزماری رشد کمتری نسبت به دو گیاه دیگر داشته است و در این میان کمترین اثر مربوط به عصاره الکلی گیاه علف چای میباشد. از ساعت سوم به بعد، این تغییرات حالت معکوس پیدا میکنند و کاهش رشد باکتری O157 در حضور عصاره الکلی علف چای بیشتر از دیگر عصارهها میباشد. نتیجهگیری: با مقایسه منحنیهای رشد میتوان نتیجه گرفت، عصاره گیاه رزماری بیشترین اثرات کاهشی را در روند رشد باکتری O157 داشته است. عصارههای الکلی علف چای و کاجیره اثرات کاهشی قابلملاحظهای بر مراحل رشد باکتری O157 نداشته است. بررسی اثرات عصارههای گیاهی بر منحنی رشد باکتری میتواند در خصوص استفاده از این مواد در مبارزه با باکتریهای بیماریزا در مراحل مختلف ایجاد بیماری درک مناسبی را ایجاد کند. واژههای کلیدی: رزماری، علف چای، کاجیره، اشرشیاکلی O157 ، منحنی رشد باکتری |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
رزماری، علف چای، کاجیره، اشرشیاکلی O157، منحنی رشد باکتری |
|
عنوان انگلیسی |
Comparison of the Antibacterial Effects of Various Concentrations of Alcoholic Extracts of Rosmarinus officinalis, Hypericum perforatum and Carthamus tinctorius on the Growth Phases of Esherichia coli O157 |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objectives : Medicinal plants have many therapeutic properties including antimicrobial effects with minimum side effects. The purpose of this study was to investigate the antibacterial effects of alcoholic extracts of three medicinal plants Rosmarinus officinalis, Hypericum perforatum, and Carthamus tinctorius on the growth curve of E.coli O157 . This strain is one of the most dangerous bacteria among gasterointestinal pathogenic micro-organisms. Material and Methods : Leaves and dried flowering branches of rosmary, hypericum and carthamus were used for preparing various concentrations (0.2, 0.3 and 0.4 gr/ml) of alcoholic extracts. The antibacterial effects of these extracts against E.coli O157 were investigated utilizing well assay technique and spectrophotmetery. Statistical analysis was carried out by analysis of variance (ANOVA). Results : At the first three hours of the experiment, alcoholic extraction of rosmary had an inhibitory effect at all three concentrations comparing to the other two extracts. The hypericum extract showed the least effect at this stage. However, after the first stage of treatment, the reverse results were observed so that E.coli O157 had the lowest growth rate at the presence of hypericum extract. Conclusion : Based on the findings of this study, rosmary extract had a stronger antimicrobial effect and the other two extracs did not have substantial antibacterial effect on E.coli O157 although, inhibition zones were previously determined. Further investigations in this regard may shed more light on the field of clinical applications af medicinal plants for treatment of infectious diseases. Key words: Rosmarinus officinalis, Hypericum perforatum , Carthamus tinctorius, E.coli O157, Growth curve Funding: This research was founded by Ferdowsi University of Mashhad. Conflict of Interest : None declared. Ethical approval: The Ethics Committee of Ferdowsi University of Mashhad approved the study . How to cite this article : Mashreghi M, Momtazi F . Comparison of the Antibacterial Effects of Various Concentrations of Alcoholic Extracts of Rosmarinus officinalis, Hypericum perforatum and Carthamus tinctorius on the Growth Phases of Esherichia coli O157 . J Rafsanjan Univ Med scie 2012 11(2): 103-14. [Farsi] |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
منصور مشرقی | m. mashreghi دانشگاه فردوسی مشهد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
فرزانه ممتازی | f. momtazi دانشگاه فردوسی مشهد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-892-2&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
biology| |
نوع مقاله منتشر شده |
1 |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|